Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért piszkálnak a rokonok a...

Miért piszkálnak a rokonok a házassággal?

Figyelt kérdés

Nem udvariasan érdeklődnék, hanem számonkérnek.

Beszélgetünk és rámnéznek, a semmiből kérdik: neked miért nincs férjed?

Szállóige, ha valami nagyon lassan halad: mire Emma férjhez megy, biztosan kész lesz.

jan. 11. 10:36
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
91%
Ilyenkor mindig hálát adok a sorsnak a családomért. Ők soha nem b@sztattak ilyesmivel. Kívülállók, idegenek annál inkább. A gyerekdolgot még ma is időnként a pofámba vágják.
jan. 11. 14:20
 22/38 anonim ***** válasza:
92%

Ilyesmivel kapcsolatban olvastam egy frappáns történetet (választ).

Nem mondom, hogy ezt kell csinálni, mert azért durva, de elmesélem:

Valakitől, egy fiataltól, aki még szingli volt, és akivel együtt voltak a "beszédes" nagyik esküvőkön, nem átallották minden alkalommal megjegyezni:

Te következel!

Történt aztán, hogy a "társaság! temetésen jött össze, mire ifjúnk megjegyezte: Ti következtek.. Többet nem tettel megjegyzést.

jan. 11. 16:26
 23/38 anonim ***** válasza:
79%
Fiatal koromban egy bunkó főnökasszonyom tőlem is megkérdezte időnként teljesen váratlanul, hogy "mész-e már férjhez?" én meg visszakérdeztem, hogy "és Erzsike néniék válnak-e már?"
jan. 11. 16:42
 24/38 anonim ***** válasza:
2%

14-es vagyok. Rendben, tegyük fel, hogy nektek van igazatok, és az ilyen családért nem kár.

Csak akkor miért olvasom a facebookon, egyéb platformokon egyre többször azt az idézetet (biztos nektek is szembejött már), hogy a családjaink azért hulltak szét, mert meghaltak azok, akik összetartották.

S szerintetek ők hogy tartották össze?

Hát biztos nem úgy, hogy beszóltak minden sz@rért meg önérzeteskedtek.

Meg ha már nektek ez megéri a család elvesztését, kérdezzétek meg azokat, akik még ma is összetartják a családokat, hogy ez-e a helyes megoldás.

Ne a gyakori mondja meg, a gyakorin nem érték a család.

Vegyétek elő a humorérzéketeket. Mindent el lehet egy poénnal ütni, akár 50 évig is, ugyanazzal a poénnal. Nem kell megsértődni. Ilyen lóf@sz f@szságokon felül kell kerekedni. S attól még mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.

jan. 11. 16:43
 25/38 anonim ***** válasza:
91%
Nem mondod, hogy magadtól nem jöttél rá, hogy nem megyünk olyan társaságba, ahol nem érezzük jól magunkat, mert gonosz bunkók! Nem mondod, hogy ezt ezt eddig nem tudtad! Azért csinálják, mert te ezt megengeded nekik. És majd akkor nem fogják csinálni, amikor te nem engeded meg illetve nem teszed lehetővé.
jan. 11. 16:44
 26/38 anonim ***** válasza:
84%

24, a családokat sokáig az tartotta össze, hogy egy kupacban éltek. A szoptatós fiatalasszony - akinek amúgy kuss volt a neve, még a férjet is az apja választotta -, otthon maradt szoptatni, ellátta a lábasjószágot, gondoskodott az öreg dédimamáról, megfőzött és kimosott a családra. Kenyeret sütött és takarított. A férfiak pedig elvettétek és learatták a búzát, amiből neki is jutott kenyérre.

Próbált volna elválni.

Abban a pillanatban földönfutóvá válik, és még a faluból is kiseprűzik.

A humor sok mindenre megoldás, ebben igazad van.

De azt is gondolom, hogy a gyerekek nagyon sokáig lojálisak a szüleikkel. Amikor a kapcsolat megszakítása mellett döntenek, akkor azt sok-sok évnyi bántás előzi meg. És a döntést nagyon nehezen hozzák meg.

Nem csak úgy felálltál és elsétáltál tőlük. Nagyon sokáig maradtál. Megvártad, hogy jobban bánjanak veled. Időt adtál nekik, hogy rendbe hozzák a viselkedésüket hozzád, és szeretted őket, ameddig csak lehetett.

Amikor már nem tudtad letagadni, mennyire nyomorultul érezted magad, amikor el kellett fogadnod, hogy nem szándékoznak erőfeszítéseket tenni érted, csak akkor döntöttél úgy, hogy elmész.

jan. 11. 17:06
 27/38 anonim ***** válasza:
84%
14# Ha egyszer vagy kétszer megmondom valakinek normálisan, hogy egy bizonyos téma vagy megjegyzés idegesít, ne hozza fel többet, akkor ha az illető szeret engem és normális, akkor odafigyel erre. Vagy ha fel is hoz egy témát nem rosszindulattal, gúnyolódva vagy kötözködve. És akkor van türelmem akár többször is megmagyarázni neki, hogy mi az oka ennek vagy annak, vagy miért nem szeretnék róla beszélni. De miért kéne egy olyan családot összetartani, ahol szándékosan bántják az egyik családtagot folyamatosan, gúnyosan, a kárára poénkodva? Neked még nem volt dolgod mérgező emberrel vagy mi? A kérdező esetében sajnos erről van szó. Rosszindulatról. Egy másik ember rossz szándékát, gúnyolódását miért is kéne félvállról venni? Miért ne tisztelhetné meg azzal magát a kérdező, hogy bárkivel is szemben kikéri magának a gúnyos hangnemet?
jan. 11. 17:09
 28/38 anonim ***** válasza:
3%

De ha kisemmiznek, vernek (felnőttként se ritka), rendszeresen üvöltöznek veled, akkor megértem.

De nem ilyen semmiségért. Ezt nem. Főleg azért, mert az idősebbeknek szavajárása, és nem te fogod már átnevelni őket. Egyikünk sem fogja. Több toleranciát.

jan. 11. 17:11
 29/38 anonim ***** válasza:
6%
Persze, hogy kikérheti magának, én nem azt momdtam. De ne szájaljon vissza tiszteletlenül (pl ez a te következel), meg azért a családot ne robbantsa fel.
jan. 11. 17:13
 30/38 anonim ***** válasza:
89%
29, valószínűleg nem visszaszájalással kezdte, hanem normálisan. És a másik mégsem hagyta abba. A visszaszájalás már egy utolsó után csepp szokott lenni a pohárban.
jan. 11. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!