Rég nem latott rokont be lehet mutatni egy családi vacsorán?
Fel eve találkoztunk, tudtunk egymásról, viszont fel eve talalkoztunk eloszor.
Szülinapi bulin gondoltam a bemutatast.
Nem értem! A rokont nem kell bemutatni, mert ismerik a családtagok.
Kiről van szó?
Most ennek a kérdésnek mi értelme??? Nyilván bemutatod egymásnak azokat, akik ott vannak a bulin, mindegy, mikor láttad te utoljára...
A családod meg nyilván ismeri, nekik nem kell bemutatni.
Lehet a rokon mondjuk fiatal, és a kérdező is. Egy távolabbi rokon, (másodunokatestvér, vagy első, csak nem volt jó kapcsolat a szülők kozott) akit mondjuk 2 3 évesen láthattak a családtagok, mert tovább mondjuk nem találkoztak. Most meg a kérdező találkozott vele, kiderult a rokonság és jó kapcsolatot ápol vele, és megakarja hívni a családhoz.
Ez a variáció egyedül ami logikus
"A rokont nem kell bemutatni, mert ismerik a családtagok."
Nem biztos. Anyai nagyapámék heten voltak testvérek, találkoztam közülük életemben kettővel. Anyám unokatestvérei közül találkoztam összesen néggyel, pedig nagyapám minden testvérnek született gyereke és anyámnak anyai oldalon is van egy nagybátyja. Tucatnyi másodunokatestvérem közül találkoztam vagy hárommal. Apám apja felől egyáltalán nem ismerem a rokonaimat, mivel nagyapám konfliktus miatt igen hamar megszakította a családjával a kapcsolatot. Akkor nem a rokonaim, mert nem ismerem őket? A rokon nem ismerőst jelent, hanem azt hogy van közeli közös felmenőtök. Egyszerűbben attól, hogy nem ismered még a vérfertőzés ugyanúgy lehetséges, vagyis rokon.
Vagy a rég nem látott akár jelentheti azt is, hogy kisgyerek volt, amikor utoljára látták, azóta meg felnőtt. Néhány hónapja én pont így jártam, be kellett mutatkoznom anyám unokatestvérének, mert azon kívül, hogy feltűnt neki, hogy hasonlítok nagyapámra fogalma sem volt, hogy ki vagyok, mert kisgyerek voltam, amikor utoljára találkoztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!