Mi lett volna a helyes viselkedés részünkről (leginkább részemről) ebben az esetben?
Sógoromék elég pocsék anyagi helyzetbe kerültek, már hitelt se kaptak normális banktól, minden a kikapcsolás szélén és ez még a kisebb probléma. Erről a család nem tud. Mi segítettünk nekik, pl hogy legyen mit enniük és hogy ne kapcsolják ki náluk az áramot. Hónap végén esedékes egy újabb számla, amit ha megint nem fizetnek be, megint a kikapcsolas lebeg a fejük felett. Megbeszéltük, hogy ebben még segítünk nekik, de többet nem tudunk tenni, mert mi sem állunk úgy, a megtakarításunk javát nekik adtuk. Tegnap náluk volt a családi karácsonyozás. Ilyenkor amúgy is mindenki visz valami kaját, megoldottuk, hogy ne tűnjön annyira fel a probléma. Az ajándékozásig minden rendben is ment. Akkor viszont mindenkinek adtak nem is kis értekben ajándékot, az ő gyerekeik ps-t kaptak, igaz, hogy használtan, de azt mondták 160-ért vették, anyósom arany fülbevalót kapott, én egy tálas mixert, a gyerekeink LEGO-kat. Csak lestünk a döbbenettől.
Végül félrehívtan sógornőmet és rákérdeztem, hogy mi a franc ez az egész. Mint kiderült, a férje végül kért és kapott is 1M hitelt, hogy ki tudják tisztázni a közműveket. Majd közösen mégis úgy döntöttek, hogy ezt inkább a karácsonyra költik, mert ugye az sos számlát majd mi befizetjük és majd csak lesz valahogy alapon. Fillérre elverték az egészet ajándékokra.
Tudom, hogy nem szép dolog, de én ezen annyira kiakadtam, hogy jelenetet rendeztem a teljes család előtt kiteregetve az összes cart és feszültséget, amit az utóbbi időben elfojtottam. Az ajándekokat visszaadtuk és megmondtam, hogy amennyiben határidőig (2024 december 31.) nem kapom meg a visszajáró pénzt, akkor behajtásra adom a közjegyzőnél.
A családban mindenki ledöbbent, a legtöbben el is mentek haza, az ajándekokat szintén otthagyták.
Sogornőm reggel már írt, hogy hogyan lehettem ilyen kegyetlen, ők megbíztak bennünk, de most miattunk fogják elvenni tőlük a gyerekeket, meg elbukják a házat és a szamlát amit megbeszéltünk kötelességünk befizetni, mert megbeszéltük stb.
Elismerem, hogy nem a legjobb volt a család, a gyerekek előtt kifakadni de már nem bírtam tovább. Lehet, hogy most az én gondolataim szűkültek be, de sajnos most sem csinalnám másként, mint az este.
Hogyan kellett volna reagálnom erre az egész elmebajra, ami normális és kultúrált?
Ugyanezt csináltam volna, mint te..
A ló**nak is van vége.
Mit képzelnek? Az ilyenek megérdemlik a kiakadásod is és azt is, ami lesz velük.
Mi az hogy felvesz 1M hitelt ajandékokra ti meg majd kisegítitek a számlákban?? Hát ennyire hülyék??? Inkább ne vettek volna semmit azzal, hogy most szűkösen élnek, vagy akkor kisebb ajándékot csokit meg könyvet?? Normális az ilyen?? Neked adok igazat. Jól tetted én sem cselekedtem volna másképp. Mindenki megérti ha valakinek nincs pénze ajándékokra de az fennhéjázás hogy ne égjünk le csak be ne valljuk az igazat, ez szánalmas! Igen, kérd vissza a pénzt! Én mondjuk lehet 1 hónapot adtam volna hogy rendezzék a tartozást feléd, viszont a közjegyzőnél nem jársz sikerrel, mert nem hivatalosan adtad oda a pénzt. Nem?
Anyóst messze elkerülni!! Akinek ennyi esze nincs, ennyi intelligenciája, az meg is érdemli. Nem te voltál kegyetlen, neki volt pofája pénzt kérni tőled, meg ajándékokra elszórni a pénzt csak negogy be kelljen vallani.és ezek után se ő a hibás, hanem te! Szánalmas!
23
Áruld már el, anyóst hogy sikerült idekeverned?
És ha kikapcsolják az áramot, akkor a gyerek hogy játszik a ps-sel?
Amúgy ha nem kaptak volna 1milla kölcsönt, és te kifizeted a számlákat akkor egy hónap múlva amikor jönnek megint a számlák ugyan ott tartanának.
Az is sokat elárul róluk, a helyzetükről és a pénzügyi tudatosságukról hogy nem érzik a súlyát a dolognak.
Vagy csak úgy vannak vele hogy majd te segítesz rajtuk, mint mindig
Nem tudnak bánni a pénzzel és az ilyen embereknek hiába akarsz segíteni, soha nem fognak talpraállni. Lehet, hogy szégyellik, hogy most csórik és a család előtt mást akartak mutatni, de nagyon gáz,hogy titeket kvázi fejőstehénnek néznek. Azon is kimeredtek a szemeim, hogy szerintük nektek kötelességetek kifizetni a számlákat stb.
Jelenetet nem rendeztem volna, mert mégis karácsony van, de megértem, hogy annyi áldozat után nálad elpattant a húr.
Szépen meg kell nekik mondani, hogy innentől kezdve oldják meg ahogy tudják, ha nekik a drága ajándékok fontosabbak, mint a tető a fejük felett, akkor valószínűleg nem is állnak olyan rosszul.
Talán kell nekik egy hatalmas pofáraesés, hogy végre elkezdjenek gondolkodni.
Habár ahogy elnézem a családot, még ezekután is biztosan lesz olyan aki tovább fizeti az ő felelőtlenségüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!