Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem érti meg a családom...

Miért nem érti meg a családom hogy hiányzik az exem, ez az első karácsonyom nélküle több év után és semmi hangulatom az egészhez?

Figyelt kérdés
Nagyon egyedül érzem magam, hiába vagyok velük akkor is hiányzik. Hiába mondtam el nekik mit érzek szerintük ez nem normális és ők mindent megtettek értem és hálátlan vagyok. És bunkó vagyok hogy elvonulok a szobámba és semmi kedvem velük karácsonyozni meg karácsonyi filmeket, műsorokat nézni ilyen zenéket hallgatni
tegnap 00:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Én is megértelek. Az ünnepek, főleg a karácsony és a szilveszter nagyon felerősítik a szakítás miatti fájdalmat, a veszteséget. A családodnak ezt meg kellene érteni. Az is lehet, hogy megértik, csak ki akarnak rángatni ebből a depis állapotból. Csak azt tudom mondani, hogy próbálj meg nem teljesen eltemetkezni a bánatodban. Annak idején én is pontosan ezt csináltam, és borzasztó sokáig tartott, mire jobban lettem. Tudom, könnyű azt mondani, de tényleg senki nem ér annyit, hogy tönkremenjünk miatta.
tegnap 08:24
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

De rád erőltetik hogy márpedig menj velük filmet nézni, fát díszíteni stb?

Vagy ők ünneplik a karácsonyt pl, akár egy karácsonyi zenehallgatással a konyhába és te azt hallod és zavar téged hogy ők ünneplik a karácsonyt amíg neked semmi kedved sincs hozzá?

tegnap 09:05
 13/15 anonim ***** válasza:
34%

Részben jogos, hogy megértsenek: ez neked egy fájdalmas helyzet, amit az ünnep pluszban felerősít.

Részben pedig..nos, nekik is ünnep van. Szeretnék jól érezni magukat - ha jól értem, rajtad is szeretnének segíteni a maguk módján, pl. közös filmnézéssel -, szóval egy picit kapd össze magadat. Azért, mert te (jogosan) szomorú vagy, még nem kell az ő örömüket is tönkre tenni.

tegnap 10:17
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem néhány válaszoló éppolyan EQ nulla, mint a kérdező családja 😉😁

Kérdező: nem kell vidámnak tettetni magad, hogyha szrul vagy. Nem kell eljátszani milyen f.sza a karácsony, amikor fáj a szakítás, fájnak az emlékek.

Ezt igazán megérthetné a családod is, nem pedig belerángatni téged a kötelező ünnepi jópofizásba, mikor nem vagy jól. De sajnos persze, úgysem fogják, mert érzelmi analfabéták.

tegnap 10:42
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Otthon élsz vagy hazamentél látogatni karácsonykor?
tegnap 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!