Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem bírom elviselni a barátom családját, az szakítóok? Ki hogyan áll ehhez?
Párommal Budapesten ismerkedtünk meg, ő itt is él, 18 éves kora óta. A szülei, családja viszont vidéken, és azok a tipikus, egyszerű emberek. Minden, amit lenézek és taszít. Nem is értem, hogy ő hogyan tud olyan lenni, amilyen, ilyen háttérrel... Teljesen más.
150 km, szerencsére nem az a távolság, hogy csak úgy beugranak, de azért havonta-kéthavonta szokott találkozni velük. Most, karácsonykor is.
Nem kell menjek vele, nem kötelező, de például, ha majd lesz egy gyerekünk, őt nem tilthatom a nagyszüleitől, csak azért, mert suttyók.
Édesanyám is ezt mondta, hogy mérlegeljem, képes vagyok-e leélni ezekkel egy életet, alkalmazkodni hozzájuk ünnepekkor, elviselni, hogy az unoka születésnapján ők is ott lesznek és bizony akarják majd, hogy náluk is legyen óvodai, iskolai szünetek alatt.
A párommal amúgy tökéletes minden, tényleg olyan, mintha a másik felem lenne. De a családja zavar.
Mondjuk ezzel a "a szülei, családja viszont vidéken, és azok a tipikus, egyszerű emberek" szöveggel te se nyerted el a szimpátiámat. Én pont az ilyen embereket kedvelem, mert ők akik általában nem ülnek a magas lovon, hanem tényleg, egyszerű és normális emberek, nem olyanok, mint te.
"Képes vagyok-e leélni ezekkel egy életet, alkalmazkodni hozzájuk ünnepekkor, elviselni, hogy az unoka születésnapján ők is ott lesznek és bizony akarják majd, hogy náluk is legyen óvodai, iskolai szünetek alatt."
Ez pedig megbeszélés kérdése. Nyilván minden családban megvannak a hagyományok. Van akik a szülinapokat így, vagy aki úgy ünnepli, nyilván a te családodban is meg van, hogy mi a módi, ahogy a párodnál is. Kompromisszumot kell kötni.
Elég sznobnak tűnsz.
Igaza van anyukádnak. Keress egy pesti úri fiút.
Szerintem a párod családja nagyon is fontos egy kapcsolatban, elvégre bizonyos időt velük kell töltened és igen, ha gyereket vállaltok az is bizony hozzájuk köt. Emellett a család nagyon fontos, meghatározó tényező egy ember életében, a családban lévő értékrend mindenki életét befolyásolja (van persze, hogy teljesen eltérő irányba, de akkor is az az alap, az a viszonyítási pont egy ember számára, amit gyerekként megtapasztal), így az a ti saját életetekre is ki fog hatni. Ha neked bármilyen okból ezt nem sikerül elfogadnod, akkor szerintem még most szakíts, mert jobb nem lesz csak ha tovább húzod nehezebb.
Azért én annyit megjegyeznék, hogy a suttyóság nem feltétlen az, ami miatt valakit le kell nézni. A helyzet, hogy mások a sztenderdek vidéken és városban, ezt bele kell kalkulálni az ismerkedésbe is. Viszont érdemesebb embereket az alapján kedvelni vagy sem, hogy például mennyire jószándékúak, mennyire kedvesek, mennyi jó dolgot adtak a párodnak, amivel eljutott idáig, stb.
Nem az a baj, hogy vidékiek. Azt azért írtam, hogy lássátok, nem a napi életünk részei szerencsére.
Az a gond hogy suttyók.
Ezt nem akartam részletezni, mert novellát tudnék írni a viselkedésükből, még úgy is, hogy minimalizálom a találkozásokat. Plusz, a "biztos kamu" válaszokra sem voltam kíváncsi, dehát, így is megkaptam már.
Buták, a saját igazukat fújják, minél hangosabban. Ha valaki nem ért velük egyet, ordítani kezdenek azonnal és annak van igaza, aki hangosabban kiabál. Például engem olyanról akart kioktatni a párom apja, ami a kutatási területem az egyetemen... Nyitott vagyok mások véleményére, az értelmes vitákat is szeretem, de annak nincs értelme, hogy a 8 általánossal oktat ki és ha elmondanám, miért téved, közli, hogy én fiatalka vagyok még és amúgy is nő, ne haragudjak meg rá, de őt semmivel nem fogom meggyőzni.
Milénának hívnak, az anyja állandóan Milkának becéz, kértem már többször, hogy ne, mert a hideg kiráz tőle. De, neki én már akkor is az maradok, ő ezt jegyezte meg.
Vagy pl. laktózérzékeny vagyok, nem fogyasztók tejterméket. Tudják, szólt a párom, mikor először mentem vele. Egész végig hallgattam, hogy ezek az érzékenységek nagy kamuk, azért vagyok érzékeny, mert hozzá kéne szoktatnom a szervezetemet a tejtermékekhez, semmi bajom nem lenne és egyek-igyak nyugodtan mindent!!
Minden kellene nekik, lehetőleg ingyen és azonnal. Párom nővérének osztálytalálkozója volt a nyáron, megkérdezte, hogy elkérheti-e aznap az autómat, hogy azzal menjen, fel is vonatozik érte Pestre?:D
Mert biztos mindenkinek leesne az álla, ha tudnák, hogy olyan kocsija van. Igen, biztos elhiszik, hogy olyan autód van, de amúgy biciklin látnak állandóan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!