Ha meghal valaki, és maradnak utána a telefonján, számítógépén meztelen képek, azzal a család mit kezd?
Elképzelem, ahogy a 75-80 éves korában elhunyt idős nagymama/nagypapa saját magáról meztelen képeket készített és számítógépén tárolta.
Bocs, de elfog a röhögőgörcs...
Azok a képek legföljebb egy orvos számára érdekesek, hogy milyen, szemmel látható elváltozások voltak rajta, amik esetleg összefüggenek a halálával.
"mert nem szórakoznának egy halott rokon dolgaival"
Sajnálnám, ha halálom után nem néznék át a holmimat. Fényképek, blogbejegyzések, pénzügyi dolgok...stb. Főleg ha váratlanul hunynék el és nem tudnám beavatni őket mindenbe (ha beavatom is jó jön egy lista, ami pont a gépen van).
Nyilván a legszorosabb hozzátartozó feladata, akinek az is, hogy a nem nyilvános dolgokat szanálja.
Én meg marhára nem szeretném, hogy bárki a privát dolgaim között matasson. Én se tennék ilyet, ha meghalna valaki közeli családtag.
De MOST (most még élek, ugyebár) nem szeretném ha MAJD kutakodnának. :)
Hogy a túróba ne az én dolgaim lennének pl a magánjellegű jegyzeteim, fotóim, dokumentumaim?
Szerencsére minden eszközöm le van jelszavazva, tudom hogy sajnos halotti anyakönyvi kivonattal bizonyos cégek adnak hozzáférést az accounthoz másoknak, mostanában akarok utána járni hogy ez hogyan elkerülhető. Ha jól rémlik, van olyan cég ahol (a megfelelő iratok bemutatásával) annyit tesznek hogy törölnek minden felhasználói adatot, ez a jó megközelítés szerintem.
#16 "ha én meghalnék, nagyon nem örülnék annak,"...
Minek nem örül egy HALOTT? És minek örül?
Elárulom: semminek. Egy halottnak nincsenek érzései.
Én bármikor meghalhatnék,de még életemben is bárki láthatja a telefonomat,mert nincs rajta semmi szégyellni való.
Én is átnézném,hátha van valami,ami fontos az elhunytnak. Értem ezalatt,pl biztosítás,temetési dolgok,akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!