Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet az ellen tenni,...

Mit lehet az ellen tenni, hogy nem merek meghivni magamhoz senkit? Félek, hogy elítélnek az otthoni körülményeim miatt?

Figyelt kérdés

Pici lakás , de amugy rendes. Viszont én ugy nőttem fel, hogy sohasem jött át hozzánk senki,(amugy az otthoni körülmények elég rosszak voltak).

Most felnőttként saját lakásban élek, és még a barátomat sem merem áthivni. Félek, hogy beszól valamire, pl. túl kicsi a lakás, azt sem tudom, hogyan lássam vendégül.

Hogy lehet ezt a félelmet leküzdeni?

ma 11:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy meghívsz embereket.
ma 11:26
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Leülsz a kis lakásod közepére. Magad elé teszel egy tükröt. A veled szemben ülövel közlöd: Tiszta hülye vagy! Ennyit elértél, van egy pici, de barátságos lakásod. Elvárod minden látogatodtol, hogy ezt értékelje benned. Ez hozzád tartozik. Akinek ez nem tetszik vagy kevés az szépen köszönjön el töled.
ma 11:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Tudod inkább örülj hogy sajátod,másnak csak álom,de ne hogy szégyeld föleg a barátod elött ha meg megszolja akkor meg nem tekint téged párodnak,
ma 11:43
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha van egy lakásod, akkor már előrébb vagy mint a fiatalok jelentős része, szóval nincs miért szégyenkezned. Mi most költöztünk egy házba, egy csomó nincs meg csinálva, a szegély csúnya, a ház kivülről csúnya, és ha jön valaki nem szégyellem mondani, hogy ennyire volt pénzem és kész.
ma 11:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Aki kellemetlen megjegyzést tesz a lakásodra, az eleve tapintatlan és bunkó. Az ilyen emberekkel egyébként sem jó tartani a kapcsolatot.

Vagyis hívd meg szépen, egymás után őket. Ez lesz a szűrő. Aki elbukik, azt kivágod, és maradnak azok, akik udvarias emberek.

ma 11:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mióta ciki a kis lakás? Tőlünk sokkal fejlettebb országokban konkrétan lyukakban élnek, mégse élik meg szégyennek, pláne ha az az oka, hogy ennyire telik. Sok ember egy 25 nm-es garzonért is összetenné a kezét, mert még egy albérletet sem engedhet meg magának.

Ha egy lakás tiszta, rendezett, akkor semmilyen esetben sem “gáz”. Az viszont az, ha ennyire elzárkózol a barátodtól (ha annak nevezed, feltételezem, te már jártál nála és nem csak randizgattok). Ha nem lenne lakásod, akkor nem is mernél járni senkivel?

ma 11:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha elvileg rendezett és tiszta, akkor nem értem a gondot. Nekünk (vagy most már nekem) kissé lelakott lakásunk van és sok dolgot helyre kéne hozni majd egyszer, de nem szégyellem. Mindig jól érezte nálam magát mindenki.
ma 12:12
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem kéne nagy lakás. Max 1,5 szobás. Egy palotában nemcsak gyönyörködni kell, hanem takarítani is.
ma 12:14
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Engem sose zavart egy kis lakás, a kosz már annál inkább. De azt mondod, nálad nincsen, szóval bátran hívj fel embereket.
ma 12:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Te tiszteled meg azt, akit meghívsz, azzal, hogy beengeded az otthonodba. Innen érdemes nézni. 🙂

(A mienk 100 négyzetméteres, de elég rendetlen most, szóval én meg ezzel küzdök.)

ma 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!