Mit lehet az ellen tenni, hogy nem merek meghivni magamhoz senkit? Félek, hogy elítélnek az otthoni körülményeim miatt?
Pici lakás , de amugy rendes. Viszont én ugy nőttem fel, hogy sohasem jött át hozzánk senki,(amugy az otthoni körülmények elég rosszak voltak).
Most felnőttként saját lakásban élek, és még a barátomat sem merem áthivni. Félek, hogy beszól valamire, pl. túl kicsi a lakás, azt sem tudom, hogyan lássam vendégül.
Hogy lehet ezt a félelmet leküzdeni?
Aki kellemetlen megjegyzést tesz a lakásodra, az eleve tapintatlan és bunkó. Az ilyen emberekkel egyébként sem jó tartani a kapcsolatot.
Vagyis hívd meg szépen, egymás után őket. Ez lesz a szűrő. Aki elbukik, azt kivágod, és maradnak azok, akik udvarias emberek.
Mióta ciki a kis lakás? Tőlünk sokkal fejlettebb országokban konkrétan lyukakban élnek, mégse élik meg szégyennek, pláne ha az az oka, hogy ennyire telik. Sok ember egy 25 nm-es garzonért is összetenné a kezét, mert még egy albérletet sem engedhet meg magának.
Ha egy lakás tiszta, rendezett, akkor semmilyen esetben sem “gáz”. Az viszont az, ha ennyire elzárkózol a barátodtól (ha annak nevezed, feltételezem, te már jártál nála és nem csak randizgattok). Ha nem lenne lakásod, akkor nem is mernél járni senkivel?
Te tiszteled meg azt, akit meghívsz, azzal, hogy beengeded az otthonodba. Innen érdemes nézni. 🙂
(A mienk 100 négyzetméteres, de elég rendetlen most, szóval én meg ezzel küzdök.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!