Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magyar vezetéknevek amik...

Magyar vezetéknevek amik külföldön is érthetőek?

Figyelt kérdés

Olyan vezetékneveket keresek amik itthoniak de közben külföldön is érthetőek, könnyű kimondani stb...

pl.Novák, ez ugye itthon adható de külföldön is talán könnyen kiejthető és láttam már sorozatokban is amikor írják a rendezőket bár ott W-vel volt de szerintem ugyanaz. Írjatok sok ilyent.

nov. 28. 16:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Sehol nem írtam hogy meg akarom változtatni XD...

7-Egyébként ha tudod hogy nem muszáj akkor mi a francnak kommentelsz feleslgesen? XD

nov. 28. 17:16
 12/18 anonim ***** válasza:
63%
Kerdezo! Az adott orszag nyelvenek es nyelvtananak, helyesirasanak megfeleloen probaljak kiejteni a magyar neveket. Magyarul nem jellemzo ha idegenekrol van szo, ha mar ismeros vagy, megjegyzik es megtanuljak. 👌🥰 A 🇬🇧 UK-ben ezt tapasztalom.
nov. 28. 17:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Mi számít magyar vezetéknévnek? Csak mert egy csomó elterjedt vezetéknév külföldről jött át. Az említett Novák is.
nov. 28. 21:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
1 tipp: ha német nyelvterületre mész, akkor ne Lovas (vagy Lovász) nevet vegyél fel, mert megbánnád.
nov. 28. 23:13
 15/18 anonim válasza:

Szia! Én válaszolok a kérdésedre is pl.: Leitermann volt az egyik rokonom vezetékneve, akkor van még Müller, Mayer ezek ilyen német eredetű nevek.

A többi hozzászólóval ne törődj tipik magyar hozzáállás, élettelen emberek akik állandóan beleütik az orrukat más dolgába.

nov. 29. 10:18
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

14,

Hú, ez mennyire igaz! :)

Lovas nevű ismerős csaj kint élt évekig, már síkideg volt a németektől, hogy mindenki úgy szólította: Frau Lóf@sz! :D

Állandóan "morgott a bajsza alatt", hogy lóf@sz az öreganyátok ...!

Látom, neked is van már ilyen tapasztalatod. Közvetlen vagy közvetve?

nov. 29. 11:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Amiben nincs ékezet, kettős hangzó, nem hagyományos helyesírású (cz, th stb), illetve “s” betű, azt általában könnyebb kiejteni, de nyelvterület-függő is, pl ugye németben a v-ből f lesz, a Vas-ból Fász :) a z-t c-nek ejtik stb. De pl az ö betűt tudják értelmezni a németek, a skandinávok stb.
nov. 29. 14:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Stigler? 😃

Bocs, csak egy másik kérdésedből jött az ötlet.

Ja tudom, nincs másik kérdésed.. tegnap is azt irtad, mégis törölte az admin 😃😂

nov. 29. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!