Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kap a tesóm ajándék...

Miért kap a tesóm ajándék telefont, ha nekem meg kellett dolgoznom érte?

Figyelt kérdés
A nyári szünetben különböző napszámos munkákkal 220 ezret kerestem, majd vettem belőle egy telefont. Aztán most, 3 hónappal később a húgom kapott egy ugyanilyet a szülinapjára teljesen ingyen, pedig ő az egész nyarat végigbulizta. Az én szülinapom tavasszal volt, és egy 15ezres videójátékot kaptam. Persze nagyon örültem neki, és hálás voltam érte, de így már nagyon igazságtalannak érzem.
nov. 15. 07:51
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
17 vagyok, ő pedig 2 évvel fiatalabb nálam. Oké, ő lány és nem tud olyan fizikai munkákat végezni mint én, de még otthon sem nagyon segít a házimunkában
nov. 15. 07:54
 2/27 anonim ***** válasza:
73%
Benned a dolgozni tudó ember becsülik, húgodat meg pátyolgatják, mint butuska kislányt.
nov. 15. 07:59
 3/27 anonim válasza:
93%
Szerintem óvatosan kérdezd meg a szüleidet ezzel kapcsolatban.
nov. 15. 08:01
 4/27 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is óvatosan érdemes megkérdezni, valamint jelezni hogy ez a kivételezés fájt. (nem indulatosan)
nov. 15. 08:24
 5/27 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk is ugyan ez volt. A húgom mindent megkapott amit kért, új autót, ruhákat, költő pénzt, volt miből menjen koncertekre stb, amíg én szinte mindenből ki maradtam, (szülinapomra sem kaptam semmit.) Aztán elkezdtem külföldre járni dolgozni, és szépen lassan mindenre sikerült pénzt gyűjtenem. Eléggé rosszul esett az, hogy engem semmivel nem segítettek, de őszintén szólva megnyugtat az érzés, hogy képes vagyok saját magamnak meg teremteni amire szükségem van
nov. 15. 08:32
 6/27 anonim ***** válasza:
11%
Számomra kicsit az a furcsa a kérdésedben: Nem az a bajod hogy miért nem kapsz, hanem az a bajod: ő miért kap? Ezért nekem úgy jön le hogy inkább az irigység beszél belőled: ha valami nekem nincs, másnak se legyen.
nov. 15. 09:22
 7/27 A kérdező kommentje:
Igen, mondhatjuk, hogy irigy vagyok. Bánt, hogy más ugyanazt megkapja ingyen, amiért nekem dolgoznom kellett.
nov. 15. 09:32
 8/27 anonim ***** válasza:
10%

Ha én szívtam, szívjon a húgom is! Ha az én tehenem megdöglött, azt kívánom, dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Ó, de jellemző ez a mentalitás Magyarországon!

nov. 15. 09:46
 9/27 anonim ***** válasza:
93%

Esetleg ő kérte. Van aki ki tud hízelegni ilyesmit, van aki nem.

A baj az, hogy a szülőben fel se merült, hogy a másik gyereknek ez hogy eshet.

nov. 15. 09:47
 10/27 anonim ***** válasza:
82%

Hagyjuk már ezt a sok álszent dumát!

A tesó azért kap jóval drágább cuccokat, mert jobban szeretik, ennyi, lehet ezt magyarázni, de ez a valóság.

Ha rákérdez most, hogy anyu-apu ez most hogy van, akkor jó esetben lesz egy kis gaslighting rossz esetben leüvöltik a fejét, hogy ne szóljon bele és még jobban le fogják szarni

Ha felnőnek majd, akkor is ez lesz, a kérdezőtől el lesz várva, hogy átjárjon segíteni, adjon pénzt, a gyerekei egy csokit fognak kapni karácsonyra, a húga meg tömve lesz pénzzel és az ő gyerekeinek drága ajándékok mennek majd, a nagyi vigyázni fog rájuk stb. Eközben a kérdezőről fognak panaszkodni a szomszédoknak, hogy sose segít.

nov. 15. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!