A párom lánya tévedésből eltört néhány ajándékot, amit az anyai dédmamájától kapott és kedd óta ezen áll a bál. Mit kellene vagy kellene-e egyáltalán nekünk lépni?
Elég kuszán alakult a karácsony. Hozzánk végül 26-án jöttek át a gyerekek és mivel az anyai dédmamájuk hozzánk közelebb lakik, úgy beszéltük meg, hogy ő is nálunk adja oda az ajándékait. Előbb ért át, mint a lányok és szólt, hogy a halászlé kilötyögött és összekente az alul lévő ajándékok csomagolását. Na ez kb úgy nézett ki, hogy a húzós kiskocsi aljában állt a tányérnyi halászlé, az ajándékok meg abban tocsogtak. Mást nem tudtam kitalálni, mint adtam neki csomagolópapírt és segítettem mindent átcsomagolni, amit kellett. Arra direkt odafigyeltem, hogy ne olyan legyen, mint amit mi is használtunk. A nagylány viszont kapásból azt hitte, hogy tőlünk való az ajándék, mert együtt vettük a csomagolópapírokat és a tányérokat "véletlenül" leejtette. Mondanom se kell, hogy most ott tartunk, hogy az anyjuk szerint a mi hibánk, hogy a dédmama nagyon haragszik a lányra, mert azokat a tányérokat még ő kapta az anyukájától. Az biztos, hogy a tányérok nem olyan régiek, de ő 90 évesen így emlekszik és most teljesen maga alatt van.
Ilyenkor nekünk illene, kellene valamit lépnünk, vagy csak hagyjuk, hogy elcsituljanak a dolgok?
Jól értem, hogy szándékosan törte össze, mert azt hitte tőletek van?
Egyiket én adnám, a másikat a fal...
Valaki segítsen, mert nem értem.
Halászleves lett a nagyi csomagolása, ezért te segítettél átcsomagolni.
A párod kislánya kibontotta az ajándékot, majd összetörte (véletlenül? szándékosan?).
Ezért ez a te/ti hibátok.
Melyik bolygón élnek ezek?
+ Kérdések:
hány éves a kislány?
A kislány kapta a tányérokat?
16 éves a lány, a dédmama meg 90 múlt. Tény, hogy a dédinél nincs minden rendben már agyilag, de ezt nem a mi tisztünk lekommunikálni sem vele sem a gyerekekkel, ezt már a gyerekek anyja egyértelműen a tudtunkra adta. A 9 évesnek krumplinyomót adott, gondolom most a konyhai cuccok akadtak be nála. Nem bontotta ki az ajándékot, hanem közölte, hogy ez csúszik ki a kezéből és ránk nézve a falhoz(!) vágta az egészet. A lánytól már megszoktuk, hogy így viselkedik velünk, mi inkább már meg sem lepődünk ezeken a próbálkozásain. Sajnos idén olyanba rúgott bele, akibe nem kellett volna.
A gyerekek anyja szerint ez az én hibám, mert előre szólnom kellett volna, nem csak az ajándékkísírőt visszatenni, hogy kitől van, ezért szerinte a mi vagyis inkább az én hibám, hogy most a nagymamája is és a dédmamája is a lányra illet rá haragszik, amiért így viselkedett.
Jól értem, a lány lázad az apja és a te kapcsolatod ellen, ezért akarta tönkretenni az ajándékot, amiről nem tudta hogy a déditől kapta?
Ez kemény. És az apjának van feladata ezzel, senki másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!