Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kellene néhány papír továbbtan...

Kellene néhány papír továbbtanuláshoz, de nem tudunk leülni és megbeszélni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy anyám és apám tökéletes ellentétek, sosem ülnek le megbeszélni egymással a gondjaikat, mindig egymást okolják. Végzős vagyok és lenne néhány elintézni való dolog, amihez papírmunka is kell. Össze kell szedni vagy anyai vagy apai ágról a papírokat, hosszú-hosszú folyamat, nem ez a lényeg.

A probléma az, hogy nekem ezek a papírok továbbtanuláshoz kellenének, de úgy gondoltuk anyámnak és a testvéremnek is rendezzük ezeket a dolgaikat, az enyémmel együtt egy időben. Én viszont időhöz vagyok kötve.

Amikor rákérdezek anyámnál, hogy mi a helyzet, haladunk-e már vele, ő csak ordibálni kezd, hogy megint minden az ő hibája, és ráfogja apámra. A másik oldalról ugyanez, csakhogy apámmal tudok beszélni is, tehát ő a jobbik eset. Egész egyszerűen nem értem miért vállaltak el, ha ennyit nem képesek megtenni értem.

Mindent úgy alakítottam, hogy egy garast se kelljen fizetniük a továbbtanulásomhoz, még eltartaniuk sem kell, most pedig egy ilyen kis ügyön kell elbukni. Igazából nekem nincs gondom a kapálással sem, de elsősorban nem azért akarok tanulni, hogy később sok pénzem legyen, hanem azért is, hogy viszonozni tudjam a szüleimnek azt, amit adtak.

Egyébként pedig saját magam is el tudnám intézni a papírmunkát, de amióta tudom magamat, egyetlen hivatalos ügybe se vontak még bele, mert "gyerek vagyok". 19 évesen úgy gondolom, hogy már én is el tudom intézni a dolgaimat, de egyszerűen megkötnek. Mit tegyek?

2016. jún. 9. 13:44
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Mi olyan bonyolult, hogy 3 ember kell hozzá? Komolyan kérdezem. 2 gyerekem jár egyetemre, fogalmam sincs mert mindent ők intéztek.
2016. jún. 9. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen papírok kellenek? Mert a kolihoz a jövedelemigazolást stb. a szüleidnek személyesen kell kikérni a munkahelyről. Nyugodtan mondd nekik ha kell minden nap, szard le hogy ordibálnak.
2016. jún. 9. 13:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Állampolgárságit kellene megcsinálnunk, és igen tudom, hogy magához az egyetemhez nem fontos, de dolgozni is fogok, oda kell. És elég sok papírmunka van vele.
2016. jún. 9. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
Mondd nekik néhányszor, akár naponta, de mivel nem az egyetemhez kell, én ezt most nem gondolom olyan baromi nagy problémának a jelenlegi helyzetben.
2016. jún. 9. 14:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként pedig saját magam is el tudnám intézni a papírmunkát, de amióta tudom magamat, egyetlen hivatalos ügybe se vontak még bele, mert "gyerek vagyok". 19 évesen úgy gondolom, hogy már én is el tudom intézni a dolgaimat, de egyszerűen megkötnek. Mit tegyek?"

Viszont ez gáz, minél hamarabb kezdd el megtanulni az ügyintézést, mert akit ettől eltiltottak kiskorában az valóban egy csekket sem tud feladni, nekem is ilyen a férjem, hát sok év volt mire normálisan tudta kezelni az ügyeit, illetve most 30 fölött (!) sem megy neki valami fényesen.

2016. jún. 9. 14:12
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
Milyen allampolgarsagit? Mégis miről beszélsz?
2016. jún. 9. 14:14
 7/9 A kérdező kommentje:

3as, rendben megteszem ami tőlem telik. Köszönöm.

4es, igen én is ettől félek, de próbálok kitörni belőle.

2016. jún. 9. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Te magad irod, hogy sajat magad is el tudnad intezni. Hat akkor hajra. 19 eves vagy. Felnott ember. Ne itt nyavalyogj akkor mert anyu nem fogja a kezed a hivatalban. Egyetemen lesz egy halom papirmunka az elejen. Beiratkozni is kell majd veled menni? Mert egyedul nem tudsz kikerni par dokut es alairni?
2016. jún. 9. 17:30
 9/9 anonim ***** válasza:
nem értem mért kelenek ök felnött vagy csinálhatod néz utána a neten
2016. jún. 9. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!