Kellene néhány papír továbbtanuláshoz, de nem tudunk leülni és megbeszélni. Mit tegyek?
A lényeg, hogy anyám és apám tökéletes ellentétek, sosem ülnek le megbeszélni egymással a gondjaikat, mindig egymást okolják. Végzős vagyok és lenne néhány elintézni való dolog, amihez papírmunka is kell. Össze kell szedni vagy anyai vagy apai ágról a papírokat, hosszú-hosszú folyamat, nem ez a lényeg.
A probléma az, hogy nekem ezek a papírok továbbtanuláshoz kellenének, de úgy gondoltuk anyámnak és a testvéremnek is rendezzük ezeket a dolgaikat, az enyémmel együtt egy időben. Én viszont időhöz vagyok kötve.
Amikor rákérdezek anyámnál, hogy mi a helyzet, haladunk-e már vele, ő csak ordibálni kezd, hogy megint minden az ő hibája, és ráfogja apámra. A másik oldalról ugyanez, csakhogy apámmal tudok beszélni is, tehát ő a jobbik eset. Egész egyszerűen nem értem miért vállaltak el, ha ennyit nem képesek megtenni értem.
Mindent úgy alakítottam, hogy egy garast se kelljen fizetniük a továbbtanulásomhoz, még eltartaniuk sem kell, most pedig egy ilyen kis ügyön kell elbukni. Igazából nekem nincs gondom a kapálással sem, de elsősorban nem azért akarok tanulni, hogy később sok pénzem legyen, hanem azért is, hogy viszonozni tudjam a szüleimnek azt, amit adtak.
Egyébként pedig saját magam is el tudnám intézni a papírmunkát, de amióta tudom magamat, egyetlen hivatalos ügybe se vontak még bele, mert "gyerek vagyok". 19 évesen úgy gondolom, hogy már én is el tudom intézni a dolgaimat, de egyszerűen megkötnek. Mit tegyek?
"Egyébként pedig saját magam is el tudnám intézni a papírmunkát, de amióta tudom magamat, egyetlen hivatalos ügybe se vontak még bele, mert "gyerek vagyok". 19 évesen úgy gondolom, hogy már én is el tudom intézni a dolgaimat, de egyszerűen megkötnek. Mit tegyek?"
Viszont ez gáz, minél hamarabb kezdd el megtanulni az ügyintézést, mert akit ettől eltiltottak kiskorában az valóban egy csekket sem tud feladni, nekem is ilyen a férjem, hát sok év volt mire normálisan tudta kezelni az ügyeit, illetve most 30 fölött (!) sem megy neki valami fényesen.
3as, rendben megteszem ami tőlem telik. Köszönöm.
4es, igen én is ettől félek, de próbálok kitörni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!