Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan hogy nem tudtok ha...

Van olyan hogy nem tudtok ha akartok se megbocsájtani egy rokonnak?

Figyelt kérdés
Nagynéniről van szó. Elmúlt években közel kerültünk egymáshoz, még nyaralni is együtt jártunk. Szinte a semmiből minden előjel nélkül mert soha nem volt vitánk, mondott egy olyan mondatot, amit kb az ellenségének mond az ember .. Kérdőre vontam, azt mondta hogy kicsúszott a száján. Még bocsánatot se kért. Azóta beszélünk de én egy falat húztam. Próbálja helyre tenni a dolgokat azóta, igyekszik, de nekem ez nagy törés volt. Ti mit csinálnátok?

nov. 1. 17:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Egy témával kapcsolatos dologról beszéltünk és azt mondta hogy de hát ti falun éltek úgyse tudhatjatok.. Tehát magyarul le lettem parasztozva ha én falun lakok tuti egy tanulatlan tuskó vagyok. Legalábbis így jött le nekem
nov. 4. 07:42
 12/13 anonim ***** válasza:

Nálad jött le így. Ezt a következtetést te vontad le, ami rólad többet mond el, mint arról, aki mondta. Nekem pl. ha egy nagyvárosi azt mondja, hogy vidékiként nem tudom, milyen az, hogy 10 percenként jön a busz és mégis tömve van, az nem sértés, mert tényleg nem tapasztalom. Amíg nem árulod el, mi volt ez a téma, addig a jó isten sem fogja megmondani, hogy te kombináltad túl, vagy tényleg sértő volt-e, amit mondott. Sőt, mondok jobbat, még ha sértő is volt, akkor sem biztos, hogy annak szánta.

Igazából három dolgot tudsz tenni:

1. Megsértődni egy életre.

2. Elfelejteni az egészet, mintha mi sem történt volna.

3. Felnőtt módjára megbeszélni.

A többség a másodikat választja, meg önmagában feleslegesen forrong. És szerintem amúgy ez a legjobb. Az én nagyvárosi rokonaim is mondanak néha olyat, amin anyám félig jogosan sértődik meg, meg ha meg akarna sértődni, a tulajdon szülője is megsértődhetne. De azt fájlalnám, ha én a szüleim hülyesége miatt kevesebbet találkozhatnék a nagynénémmel, aki sznoboskodik, de könyvekről-színházról tök jókat tudok vele beszélgetni, meg emiatt kevesebbet látnám az unokatestvéreimet. Csak azért, mert anyámat irritálja, nehogy már ne hívjuk meg karácsonyra.

nov. 4. 08:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Ráadásul próbálja helyre tenni, azt írod. Akkor miért nem vagy képes erre reagálni, leülni vele, és megbeszélni, hogy téged mi bántott, ő hogy gondolta, amit mondott? Értelmesebb lenne, és utána még mindig dönthetsz úgy, hogy nem akarsz szóbaállni vele, de most elég ingatag lábon áll a hisztid.
nov. 4. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!