Ha rokonlátogatóba mész, akár a szüleidhez, akár másokhoz akkor mennyi az a táv vagy idő ami felett már nem 1 napra mész el hanem egy ottalvós hétvégére?
Egyik unokatesóm busszal jár haza mert nincs autója, a busz menetideje meg 3,5 óra. Igy ő mindig az anyukájánál alszik 1 vagy 2 éjszakát hétvégén mert ha aznap megy és jön is akkor az utolsó busz indulása miatt alig tudna pár órát otthon lenni.
Egyik barátom az anyósához szokott menni a feleségével, olyankor ott alszanak mert 2 óra 40 perc az ut egy irányba.
Ha ennél kevesebbre, pl 1,5 órás autóútra laknának a szüleid akkor csak úgy 1 napra elmennél hogy aznap mész is haza vagy ott töltöd a hétvégét?
Sok ismerősömnek laknak közel a szülei, 20-30 perces autóútra vagy 30kmre ha úgy tetszik és ők csak jönnek mennek ami érthető mert ez nem nagy táv.
Nekem busszal 4 óra, vonattal 3, autóval a kettő között:)
Ha hazamegyek akkor általában ott is vagyok 1-2napot, szüleim szívesen látnak, ezt tudom. Gyermekkori szobám is úgy van, ahogy volt (főleg hogy 24 éves vagyok, tavaly költöztem csak :D), és elmondásuk alapján elég nagy ahoz a ház hogy meg is marad nekem.
Apukám többször jön munkaügyben Pestre, így ha éppen úgy alakul akkor haza is hoz
Nekünk mondjuk 7 illetve 9 órára vannak, ritkán megyünk, de olyankor jellemzően kb egy hétre.
Amúgy nekem kb 2 óra az a táv, amit még egy napon belül megjárnék oda-vissza vendégeskedés mellett.
Feleségem szülei olyan távolságra laktak, ami autóval egy és egynegyed óra, vonattal kb. 2 óra.
Ritkán mentünk egy napra, általában ott aludtunk. Hétköznap délután sosem mentünk úgy, hogy aznap még haza is jövünk.
De ez nem szentírás, ha sok dolgunk lett volna, vagy nem éreztük volna jól magunkat, akkor egy napra is mehettünk volna.
240 kilometer, en sokszor csak 1 napra megyek. De azert, mert nekem csak el kell setalni a vonatig, fel kell ulni ra majd leszallni, aztan szinten 5 percet setalni.
Igaz, hogy 6 ora utazas osszesen igy 1 nap alatt, de nem megterhelo, nincs atszallas, ulok es olvasok, elvagyok :D
Nekem egyszerubb, ha keso este mar otthon vagyok es nem megy el az egesz hetvegem erre, sokat dolgozom, keves idom van.
Soha nem aludtam rokonnál.
Tömegközlekedve sem megyek ilyen hosszú útra, hanem akkor már autóval.
Nálunk a legtávolabbi rokon Miskolc. A Velencei tó partjáról. Kocsival 3 óra alaphangon.
Mi ilyenkor elindulunk hajnalba, kb 9re ott vagyunk. Aznap programozunk a családdal. Ott alszunk valahol hotelben. Másnap meg kirándulunk egyet és estére hazamegyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!