Ha kölcsönkér rokon, és magától nem adja vissza, nekem kellemetlen szólni?
"tudom, ha nekem kellene, én nem számíthatnék rá."
Sunyi, nem korrekt, tudod, hogy nem számíthatsz rá, élhetetlen, élősködő. Mit kedvelsz benne mondd? Jó vele versenyt fingani a kanapén vagy mi? Két eset van: vagy a nyakára jársz és visszaköveteled a pénzt, vagy elkönyveled tanulópénznek, cserébe viszont az elkövetkező 30+ évben erre a meg nem adott kölcsönre hivatkozással minden szívességkérését vagy lejmolását elutasíthatod.
Hívd fel, hogy elmúlt a megbeszélt határidő, és hogy számítottál a pénzre. Nem kell magyarázkodnod, kölcsönről volt szó, magyarázkodjon ő , sűrű bocsánatkérések közepedte, hogy miért késik, és hogy mikor adja vissza.
Nem neked kellene kellemetlenül érezni magadat, hanem neki, de nyilván már van benne gyakorlata. Soha többet ne adj neki.
Tanulópénz
Én is adtam kölcsön, sosem adta meg, nem is keresett soha
Szólj nyugodtan.
Úgy vagyok vele ha nem akarnak visszaadni, megsértődnek aztán elkezdenek kerülni az csak jó.
Ezzel évekre felém se néz az illető, ami megér pár ezret :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!