Édesanyámmal nem tudok beszélni, mióta elveszettem a szüzességem. Miért ilyen velem édesanyám? Ki a hibás én vagy ő?
Szió!
Édesanyáddal van a "probléma", nem veled... Nagy sérüléseket hordozhat magában, lehet még gyerekkorából... Lehet kiskorában látta a nagymamádat szeretkezni és ez megrázta..
De a lényeg..NEM A TE HIBÁD!
Én is 18 éves voltam, mikor elvesztettem... és ez egy cseppet sem késő vagy korai..nekem ekkor volt AZ IDŐM..nyílván neked is..
Szerintem konkrétan beszéld ezt meg az anyukáddal... nyílt lapokkal játszva, akár plusz egy fő jelenlétében (villámhárító)... mindennek ki kell derülnie... de te semmiképpen nem szenvedhetsz miatta, főleg hogy nem érted a problémáját..
Édesanyádnak fel kellene dolgozni azt, ami miatt baja van a te szexeléseddel, ha másképp nem megy, szakorvosi segítséggel...de NEM szabad gátolnia lelkileg az egészséges szexuális fejlődésben... mert így könnyen bűntudatod lehet, amit még további szexuális életi problémák követhetnek..Ezt el kell kerülnöd!!
Ha anyukád nem hajlik a változtatásra, akkor neked kell erősnek lenned...és cselekedned így vagy úgy.
Szurkolok neked!
Sz(20)
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy anyukáddal mit tudnál csinálni, de az biztos, hogy te nem vagy hibás, hiszen ha most 18 éves vagy, és két éve vesztetted el a szüzességed, akkor 16 éves voltál (ha jól értem), és abban nincs semmi rossz, ez teljesen normális (én 15 voltam, és szerintem még az sem vészes). Sajnos anyukádra nem tudok hatni, hogy térjen észhez, de ha gondolod, írj privit, szívesen beszélgetek veled.
Üdv: Petra (20)
Szia!
Szintén csak azt tudom írni, hogy nem te vagy a hibás. Igenis, anyukádnak támogatnia kellene téged, még akkor is, ha szerinte ez korai volt. Az, hogy emiatt besértődik és rosszlánynak nevez (hogy mondhat ilyet a lányára csak azért, mert elvesztette a szüzességét?!?!?!), tényleg valamilyen saját korábbi sérülésre/rossz tapasztalatra utalhat, főleg, hogy még a nagymamád is emlegeti...
Szerintem mindeképp beszélj vele. Legalábbis akkor, ha vállalod, hogy jó eséllyel még rosszabb lesz a kapcsolatotok. Ugyanis vagy megért téged (mondd el neki mindazt, amit itt leírtál, az érzéseid), vagy mereven elutasít. Ha ez utóbbi, akkor sajnos valószínű nem sokat tehetsz az ügyben...
ha 2 évig hurcolja magában a sértetséget akkor ott nagy baj van a kedves anyukával, ezt normális esetben max pár hét alatt jó akkor egy hónap duzzogás és megemészti, de 2 év az nagyon sok.
1. anyukád nem tud megbocsátani, ez nagy hiba
2. szexuális téren vannak gondjai anyukádnak
3. a nagyanyádat látja benned, és vele nem volt egy felhőtlen viszonya..
mit tehetsz: fogadd el, hogy anyukád ilyen, nem érdemes rágodni rajta, változni majd idővel fog..nem kell titkolózni, de a magánéletedet tartsd meg magadnak, és
a problémáidat pedig orvosold a barátokkal vagy a neten szakemberek segitségével akármelyik fórumon, sajnos szomorú.
Szia!
Nem te vagy a hibás. Anyukáddal van a baj, az biztos. Nekem anyukám már 3 éve ilyen, amikor elváltak apukámmal... Pedig én nem tettem semmi rosszat... Beteggé tesz, kikészít, de muszály elviselnem... Az utcára mégsem mehetek, és sajnos van még pár év, mire nagykorú leszek... De szerintem a te anyukáddal nincs ilyen nagy gáz. Ülj le vele beszélgetni, kezdd valami semleges témával, és lassan térj a lényegre. Ha kiabálni kezd, veszekedni, és elmond mindennek, ne foglalkozz vele, had adja ki magából a dühét, de fontos, hogy te semmiképp ne menj bele a veszekedésbe, ne kiabálj, maradj nyugodt, és tudasd vele, hogy te nem szeretnél vele veszekedni, csak beszélgetni, mint lány az anyjával. Ha nem is az első alakalommal, de egy idő után valószínüleg helyre fognak jönni a dolgok... Mégsem haragudhat rád ezért egy életen át... Remélem erre magától is rájön :) Sok szerencsét, szurkolok :) ;)
Én 14 éves koromban vesztettem el a szüzességem.Sokan azt mondják hogy korai de szerintem nem feltétlenül attól függ az érettséged hogy mennyi idős vagy.Nem te vagy ebben a dologban a hibás.Én úgy gondolom hogy az anyukád nem bír egyről a kettőre lépni ezekben a témákban.Még mindíg az ő korában él amikor még lenézték azt a fiatal nőt aki 18-20éves kora előtt közösült először.Ezt neki megkéne értenie. Te ne gyötörd magad buta gondolatokkal.Azt írtad nem lehet vele beszélgetni, hát akkor hagyd rá.Megfogja egy idő után látni hogy te boldog vagy a barátoddal és jól megvagytok annak ellenére hogy (idő előtt) feküdtél le vele.Azzal kapcsolatban hogy nem mersz neki semmit elmondani szerintem ne tedd hacsak nem kérdez.Ha valami érdekli megkérdezi és akkor válaszolsz ha úgy érzed hogy megosztod vele. Sok sikert kívánok neked:)
Ja és szerintem: (anyud ha még nem is mondja biztos sokszor végigfuttatja az agyán hogy hogy is van ez,lehet hogy ő is arra vár hogy te lépj) :) Állítólag a türelem az idő sokmindent megold.Nekem anyummal nem ilyen problémáim voltak,de énsem jutottam vele semmire egy jóideig.Ráhagytam és egy idő után helyrejött a kapcsolatunk. (ha úgy gondolod hogy valami van abban amit mondtam akkor fogadd meg egy 16 éves lány tanácsát) ódv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!