Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt hiszem az anyám megcsalja...

Azt hiszem az anyám megcsalja az apámat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Apukám lassan két hónapja külföldön dolgozik,anyukám pedig egyre furcsábban viselkedik...olyan ruhákat vett,amiket még én magam sem vennék fel,bár igaz én alapból szolidan öltözködöm(16 vagyok ő 37),egy bizonyos férfival smsezget már egy hónapja kb. és a múltkor is jött egy üzi és véletlenül láttam h mit írt az a fazon....télleg nem direkt,m utálok mások dolgaiba beleavatkozni...amit ott láttam,mélységesen megdöbbentett és visszataszítónak tartom.Finoman fogalmazva a férfi azt ecsetelte neki,milyen jó volt a "tegnapi" nap....S:S:S

Apukám rendes ember,az egyetlen hibája,hogy otthon ülős típus,de soha senkit nem bántott még és eddig minden rendben is volt,de mostanában mielőtt apu kiment anyámra rájött a hoppáré,hogy ő még élvezni akarja az életet,m még fiatal,bulizni akar stb.....

Normális válaszokat várnék arra,hogy mit is kéne most tennem.Hagyjak mindent úgy ahogy van,hadd menjen a maga útján?Vagy szólnom kéne apámnak?és ha szólok,az milyen következményekkel járhat?Előre is köszönöm a válaszokat:)

2010. nov. 4. 00:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szerintem ne szólj. jobb nem bolygatni az ilyesmit.

lehet, hogy rövid időn belül megszűnik ez a titkos viszony.

amúgy meg valószínűnek tartom, hogy apukád sejti, hogy mi van. tudja ő, hogy anyukád olyan típus, mint ő, nyilván kiderült számára az évek alatt.

ne okozz neki fájdalmat! :)

(de ha el is válnának, túléled, nem? :) nagy vagy már!)

2010. nov. 4. 00:22
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az a helyzet, hogy a szüleid önálló életet élnek, ahogy Te is. Nem hiszem, hogy szólnod kéne, ez csak a kettejük dolga. És biztosan vannak olyan dolgok, amiket csak anyukád tud, ő lát át, azt csak ő tudja megmondani, hogy szerinte mennyire rendes ember, hogy vele hogyan bánik. Valószínű anyukád nem kap meg mindent, amire vágyik, ezért lép félre( ha egyáltalán félrelép, mert ezt sem tudhatod biztosan.) Mindkettőjüknek joguk van boldognak lenni, akár együtt, akár külön. Szerintem említsd meg apukádnak az itthoni munka lehetőségét. Talán újra fel tudnák melegíteni a kapcsolatukat, meg anyukád sem lenne olyan magányos... 19/L

2010. nov. 4. 00:25
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem beszélj anyukáddal. Említsd meg neki, hogy észrevetted, hogy megváltozott, kérdezz rá az okára. De beszélj vele higgadtan, ne vádold. És ha már nem akar apukáddal tovább lenni, akkor vele is beszélj mihamarabb.

De persze ez csak az én véleményem. :) Sok sikert!:)

2010. nov. 4. 00:35
 4/11 A kérdező kommentje:

az első kommentelőnek üzenném,h nem hiszem h apa tudná h mi folyik a háta mögött,m ő mindig is féltékeny típus volt...már akk is találgatott,ha anya csak 5 percet is késett...ő ilyen..:)persze h túlélném ha válnának,azt hiszem nem is zavarna különösebben,gondolkodtam már rajta h akk mi lenne(mindenre szeretk felkészülni,nem őrült vagyok:D)

a második kommenthez csak annyit szeretnék hozzáfűzni,h apa eddig a fővárosban dolgozott,úgy 3 órányira az otthonunktól és 10 naponta jött haza 4 pihenőnapra...azért ment ki,m kapott egy jobb állásajánlatot,de nem akarta elfogadni,m ő nem akart tőlünk távol lenni,pont h anya beszélte rá,ő vitázott vele,h menjen,így végül el is ment...:/

mindent egybevetve én sem szeretnék ebbe beleavatkozni,nekem is megvan a magam baja a sajátjukat oldják meg ők....csakhát elég zavaró és idegesítő h én minderről tudok..:S:Smég szerencse h nem valamelyik testvérem láttam meg a 2 közül(egy hugom és egy öcsém van)

és ha még úgyis venném h oké,tévedek,anya nem csal meg senkit...ott vannak azok az üzik....jézusom...ilyeneket nem lenne szabad írnia még akk sem ha nem lép félre..vmi gusztustalan dolgok vannak benne...nem szeretném ecsetelni sztem mindenki ki tudja találni:S:S:S

2010. nov. 4. 00:44
 5/11 anonim ***** válasza:
25%

"Azt hiszem az anyám megcsalja az apámat. Mit tegyek?"

Hello Kérdező!

A sors előbb-utóbb mindenkit próba elé állít valamilyen élethelyzetben,lehet hogy ez a te próbád.

El kell ismernem nem vagy valami "vonzó" helyzetben.

A választási lehetőségeid több mint korlátozottak:

A,Elmondod a faterodnak hogy mi az ábra(k.rvul a mama).Ekkor a férj kérdőre vonja a feleségét...lesz egy kis csetepaté,veszekedés...végkifejlett pedig az lesz hogy vagy megbeszélik és rendezik a problémát,egyben marad a család vagy különválás lesz.

De ezzel a döntéssel megmenhteted a családod és a becsületed.

B,Nem mondod el.Ebben az esetben minden marad úgy ahogy van(Faterod szorgalmasan megy dolgozni külföldre,miközben a Muterodat meg kefélik a helyi disco 20-25 éves alfahímei).Sőt a helyzet még avval fog fokozódni hogy a Muterod miután nagyon rákap a "szabad" életre valszeg maga fogja közölni hogy elválik és költözik az új pasijához.

Ebben az esetben elveszted a családod és egy életre kínozni fog a bűntudat hogy gyáva módon nem tettél semmit ellene.

A döntés a te kezedben van,de vigyázz nehogy késő legyen mert az időd vészesen fogy.

2010. nov. 4. 00:55
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem semmiképpen se rohand le apudat ezzel!!!

Anyukáddal próbálj beszélni...mondd, hogy nem szeretnéd, ha elválnának, de ha mégis ez közeleg, akkor inkább legyen tisztességes apuddal. Vagy amit a helyzet hoz azt mondd, de szerintem mindenképpen legyél megértő anyukáddal, ne támadd le, az semmi jóra nem vezet!

Ez az Ő házasságuk, és neked nincs jogod szétcsapni köztük. szerintem.

Beszélgess anyuddal, és a sors úgyis kiforrja magát.

Nem voltál még ilyen helyzetben nem tudhatod mi játszódik le anyukádban, vagy mi vezetett ehhez.

Szerintem ez az egy amit most tehetsz, hogy beszélsz vele.

Vagy képzeld azt, hogy nem láttál semmit és hagyd lefolyni a dolgokat a maguk medrében.

sok sikert! Ne aggódj, minden csoda 3 napig tart...

2010. nov. 4. 02:14
 7/11 anonim ***** válasza:
35%

A 0.55-ös egy verziót kifelejtett, pedig én is ezt javaslom és úgy látom, többen is.

Beszlj anyukáddal, mondd el neki, hogy tudsz mindent és legyen olyan kedves és vagy azonnal hagyja ezt abba, vagy ha nem akarja, akkor legyen annyi gerinc benne és álljon ezzel apukád elé. Ha nem hajlandó egyikre se, akkor te fogod elmondnai helyette, de szerinted ez az ő dolga lenne, szóval válasszon nyugodtan.

Ha ezek utá se változik semmi, akkor bátran szólhtsz apukádnak és nem kell lelkiismeretfurdalásod legyen. Ha meg szerencséd van, akkor anyukád vagy leáll SOS, vagy ő beszél apukáddal és te kimaradsz a dologból, mégis megoldod az ügyet. És nem téged utl majd mindenki, hogy felboritottad a család életét.

Szóval szerintem mindenképp ez a legelőnyösebb választás.

2010. nov. 4. 08:41
 8/11 anonim ***** válasza:
71%

Na várjatok, ti itt többen azt tanácsoltátok a 16 éves kérdezőnek, hogy adjon az anyjának ultimátumot (?!) Méghozzá egy olyan dologban, ami - tetszik vagy nem tetszik - nem tartozik rá. (ugyanúgy, mint ahogy ahhoz sem lenne semmi köze, ha a szülei minden éjszakát együtt töltenének)

Szerintem ne avatkozz bele ebbe, a szüleid mindketten felnőtt emberek már, el tudják dönteni, mi a jó nekik. (és igen, NEKIK, mivel van magánélet a gyerekeken túl is!)

Ráadásul, lehet, hogy vannak olyan dolgok a szüleid között, amikről te nem tudsz...

2010. nov. 4. 10:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Ahogy leírtad anyukád már régóta nem szerelmes apukádba. Nem erőltette volna hogy menjen külföldre dolgozni például. És az is nagyon valószínű hogy régóta viszonya van, lehet hogy nem az smsezős fazonnal, lehet hogy mással. ez szinte 100 %. Azt mondod apukád rendes ember. Ez biztos így van. De anyukádnak mégsem ő kell igazán. Nyilván nem akar elválni, mert mihez kezdene egyedülálló anyaként 3 gyerekkel. Viszont az is igaz, hogy apád is megérdemelne egy nőt aki megbecsüli és nem csak a gyerekek miatt van vele. Ha a tesóid nagyobbak lesznek, szinte teljesen biztos hogy elválnak. A kérdés az hogy mikor. Egy férfi később is találhat magához való nőt, egy nőnek már később nehezebb.

Nos, szerintem esetleg megkérdezheted anyukádat mi is a helyzet. szerintem tagadni fog. Ha apádnak elmondod, akkor vagy veszekedés lesz, vagy szép csendben elválnak, netán ad még egy lehetőséget anyádnak teljesen feleslegesen, hiszen ő sem tehet róla hogy más férfihez vonzódik. A legjobb megoldás ha külön mennek.

Igen, megértelek, nehéz dilemma, hiszen ha már tudsz róla, nem tehetsz úgy mintha nem tudnál róla. Ha apukád hazajön, esetleg belekérdezhetsz a házasságukba, vagy hogy meséljen régen milyen volt. és ki fog neked derülni, hogy ő mit lát ebből és mit nem. Az is lehet hogy ha összekapná magát apukád, és megint nőként kezelné anyukádat, akkor megszűnnének a hódolói.

Mindenesetre ne idegesítsd magad. Elhamarkodott lépést ne tegyél, szerintem inkább finoman érdeklődj, aztán majd alakulnak a dolgok.

32/N

2010. nov. 4. 12:06
 10/11 anonim ***** válasza:

02:14-nek válaszom:

"Anyukáddal próbálj beszélni..."

Gondoljunk bele hogy beszél az anyukával.Az anyuka reakciója vagy az lesz hogy megsértődik és helyreutasítja,vagy megígéri hogy kicsit "visszavesz" a dolgokból(de ebből nem lesz semmi mert ugyanúgy fogja folytatni,ezt onnan tudom hogy ismerem a ilyenfajta nőket elég alaposan),vagy bejelenti hogy különköltözik a "szabadság nevében".

Végső soron ez a megoldás sem vezet pozitív végkifejletthez.

"Nem voltál még ilyen helyzetben nem tudhatod mi játszódik le anyukádban, vagy mi vezetett ehhez."

Én sejtem...

Valószinűsítem hogy az lehet a dolog hátterében hogy a kapcsolat a 2 házastárs között érzelmileg "kihült".

Ennek több oka is lehet de én a szexualitásra gyanakszom hisz az anyuka épp azt próbálja mással "pótolni".

Vannak nők akiknek nagyobbak a szexuális igényeik mégis olyan férjük van akiknek 10 év házasság után már havi 1 "együttlétért" is könyörögni kell.Ilyenkor természetes hogy a nő megúnja a "puhap.csű" férjet és elmegy keresgélni fiatalabb és "keményebb" szexpartnert.

Ezért jó ha az én verziómat válassza a kérdező mert akkor a házastársak nyíltan meg tudják vitatni egymással hogy mi lehet a probléma és tudnak majd változtatni.

Dönteni fognak és valószínű hogy a kérdező számára pozitív irányba.

2010. nov. 4. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!