Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Karácsony, de hogyan, már...

Karácsony, de hogyan, már előre rossz érzésem van?

Figyelt kérdés

Ez lesz a negyedik karácsony a párommal, eddig még egy karácsonyt sem ünnepeltünk együtt...:(

Miközben a "szeretet ünnepe" van, pont azzal nem találkoztam aznap akit a világon legjobban szeretek.

megértettem az első, sőt a második karácsonyt is, hogy nem voltunk együtt...a harmadiknál már nagyon rosszul esett, és most azt érzem, hogy nélküle el sem tudom képzelni a karácsonyt...

A szüleim (főleg anyukám) nagyon "napellenzős" szerinte a párom "idegen" ameddig nincsen jegygyűrű az ujjamon nincs értelme velünk karácsonyozni...kérdeztem már, hogy min változtatna egy gyűrű, ha kell felhúzunk egyet...ha már csak ezen múlik.:-S

Szóval látom rajta, hogy elzárkózik a dologtól nagyon, ez nekem annyira fáj...tavaly már épp, hogy nem sírtam el magam...

Oké, a karácsony valóban egy bensőséges ünnep, elsősorban a családé, de a párom már annyira közel áll hozzám, ő a legfontosabb ember az életemben.

Nem tudom, hogyan oldjuk meg a dolgot, hogy közben elkerüljük a családi botrányt...az se lenne vagány, ha meghívnám a páromat, anyukám meg nézne rá mint egy véres húsra (túlzásokkal élve):-S

A családja velem nagyon kedves biztosan szívesen látnak engem, de akkor már jó lenne nálunk is lenni, különben milyen érzés a páromnak?

Már herótom van az egész ünneptől előre...nekem ez fontos lenne, s nem tudom mit tegyek...hogyan változtassak.

A páromat egyébként nagyon kedvelik a szüleim, de ilyen ünnepeken szerintük nincs helye:((

hogyan tovább?

2010. nov. 3. 14:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha már ilyen régóta együtt vagytok..akkor éppen ideje,hogy eljegyezzétek egymást..és legjobb alkalom erre a Karácsony ünnepe!!Így valóban emlékezetes nap lesz számotokra..és mindenki boldogságban szeretetben ünnepelhet..és a párod is most már Családtagnak fog számítani!!:)))
2010. nov. 3. 14:10
 2/14 anonim ***** válasza:
fontos lenne tudni a korodat, és hogy mik a kapcsolattal a terveitek. Miért nem költöztök össze? rögtön megoldódna minden. Én megértem a szüleidet, az enyémek is így reagáltak volna, ha megpróbálom. De mivel a férjemnek is (amig együtt nem éltünk, jegyességben) az volt a természetes, ami nekem (és a te szüleidnek), ez nem volt gond. Én nem nagyon látok más megoldást, mint összeköltözni. Persze ha 16 éves vagy, akkor ez még nagyon korai, akkor inkább némi önuralmat javasolnék.
2010. nov. 3. 14:11
 3/14 A kérdező kommentje:

eljegyzést jövőre tervez a párom. (legalábbis szerintem, mert meglepetést szeretne, ami idén nem jött össze)

gyűrűvel vagy gyűrű nélkül ugyanaz az ember nem? vagy csak én nem értem az összefüggést?:-S

végül is hajlíthatunk egy rézdrótot egymásnak ha attól csillapodnak a kedélyek:))

2010. nov. 3. 14:13
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát nem irigyellek, az már egyszer biztos. Nekem 5 éves kapcsolatom van, és csak az elsőt nem ünnepeltük együtt. Sőt, a harmadikat csak kettesben. Aztán a többit mindig vagy az én, vagy az ő családjánál. Most éppen ők következnek, és hál istennek nekünk ebből soha nem volt problémánk. Anyukád egy picit konzervatív a leírásod alapján, amit meg lehet érteni, hiszen különbözőek vagyunk. Én a helyedben megpróbálnék leülni vele és elmondani neki, hogy te igenis tiszteled az ő szokásait és elveit, de a rád való tekintettel egy picikét engedhetne az elhatározásaiból. Szerintem egy ilyen komoly kapcsolatban már nem kéne, hogy probléma legyen az ünnepek kérdése. Mond meg, hogy nagyon szereted őket, de számodra akkor lenne teljes és 100%-osan boldog a karácsony, hogyha a párod is veletek lehetne.
2010. nov. 3. 14:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi idén harmadik éve úgy oldjuk meg ezt a kérdést, hogy 24-én mindenki a saját családjával van. 25-én ő jön hozzánk, 26-án én megyek hozzájuk.

A karácsonyt is megtartjuk és a családi béke is megmarad.

6/14 A kérdező kommentje:

elmúltam húsz éves.

két éve távkapcsolatban élünk mert más városban vagyunk egyetemisták. Emellett persze rengeteget találkozunk, szoros kapcsolatunk van, mindent tudunk egymásról.

a fenti okok miatt nem tudunk összeköltözni, viszont

házasságot és gyereket szeretnénk, egyetem után..

7/14 anonim ***** válasza:
100%

idei nekünk is 4. karácsony...

24-én mindenki családdal,25-én reggeltől viszont együtt,szilveszter utánig nem is látnak minket...

2010. nov. 3. 14:18
 8/14 anonim ***** válasza:
Első válaszíró vagyok..nem akarok beleszólni a kapcsolatotokba,de ha csak a jegyeséggel válik családtaggá a párod szüleidnél,akkor mégis inkább arra törekednék,hogy karácsonykor kérje meg a párod a kezedet a szüleidtől,főleg,ha Ti is majd ezt szeretnétek jövőre.Lehet,hogy a Szüleid is éppen erre várnak....
2010. nov. 3. 14:25
 9/14 anonim ***** válasza:
Párommal már 5éve úgy csináljuk hogy szenteste mindenki otthon 25.én nálunk ebéd másnap náluk.következő évben meg forditva.Idén összeköltöztünk szüleim elváltak úgyhogy most én is tanácstalan vagyok,hogy hogy is lesz az idei.
2010. nov. 3. 14:27
 10/14 anonim ***** válasza:

Még mindig anyádnak akarsz megfelelni... miért??

Magad írtad, a párod a legfontosabb ember a világon számodra, tehát fontosabb anyádnál is és az ő véleményénél is. Nagyon egyszerű a dolog: jelentsd be, hogy idén a szentestét a párodéknál töltöd (gondolom, az ő családja számára te nem egy idegen vagy), majd 25-én meglátogatod a szüleidet az ajándékokkal, a párod nélkül. Persze, ez járni fog jókora buffogással meg durcázással az első pár évben, de most akkor felnőttek vagytok vagy sem? És ezzel nem azt mondom, hogy fordulj el a szüleidtől, csak gondold végig, hogy mit szeretnél jobban, vállad fel és tegyél érte.

Ha meg mégsem annyira a legeslegfontosabb ember a világon a párod, akkor meg kibírod, hogy azt a pár napot külön töltsétek...

2010. nov. 3. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!