Hogyan adagoljam ezt be az apámnak?
Az apámmal szörnyen megromlott a kapcsolatom az utóbbi időben. Még mindig az édes pici kislányának tekint, de ha iszik, porig aláz. Szeret dirigálni, megmondani, hogy mikor mit csináljak, kikkel barátkozzak, szidja az Anyukámat, mocskosul beszél velem, lehord mindennek, üvöltözik.
Tegnap telt be végleg a pohár. Elkezdtem Pesten albérleteket nézegetni. Úgy érzem, hogy az apám sose fog megváltozni. Olyan ez mint egy ördögi kör, ha józan akkor viszonylag normális, ha iszik olyan mint egy vadállat, persze egy kiadós esti veszekedés után másnap próbál "kedves lenni" de utána az egész kezdődik előröl. Egyszerűen kibírhatatlan. Nem szeretném, hogy ilyen fiatalon tönkretegyen a sajt apám, ezért változtatni szeretnék.
Szerintetek hogyan mondjam meg neki azt, hogy el fogok költözni 250 km-re a mostani lakhelyemtől és azt, hogy az egyetemet levelező tagozaton fogom befejezni?
Félek, hogy nagyon kiakadna.
Szia!
Pontosan így voltam én is az apámmal. Elköltöztem albérletbe, és egy hónapban csak egyszer beszéltem vele. Jobb lett a viszonyunk, és mára ő is megértette.
Szerintem azt tedd amit jónak ítélsz. Mindenképp sok sikert, mert nem könnyű, tudom...
Igen, én is egyetértek.
Nekem anyám volt ilyen. Mikor elköltöztem otthonról, minőségében sokkal de sokkal jobb lett az életem. Felnőtt nő vagy, tudsz döntéseket hozni, és ha kiakad egy döntéseden, hát kiakad. Az az ő baja. Sokkal mocskosabb dolgokat már gondolom nem vághat hozzád, hisz már megtette.
Minden jót, és fel a fejjel! :)
Ahogy előttem is leírták, nem kell túl bő lére ereszteni a dolgot. Nekem az anyám ilyen, mint amit leírtál, én is léptem, pedig még fiatalabb voltam.
Most havonta-kéthavonta találkozunk, és ha max. két napig vagyok otthon, akkor minden nagyon szép és jó. A harmadik napon már kezdi újra a magáét, de addigra elutazom.
Na meg kicsit sakkban tartom, mert tudja, hogy ha nem viselkedik normálisan velem, akkor 2-3 hónapig feléje sem nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!