Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez csak szerintem sok már,...

Ez csak szerintem sok már, hogy folyton elkéregetik?

Figyelt kérdés

Biztos nagyon kicsinyesnek fogok tűnni, mert nem nagy dologról van szó, de már kicsit idegesít. Párom családjából ketten is folyton elkéregetik a biciklizáram. Igen, szóltam előre, hogy biztos kicsinyes vagyok én is, de ez van.

Én csak néha használom, akkor viszont tényleg kell, mert nekem amúgy mindig rá van akasztva a biciklimre a zár és megszokásból nem is mindig figyelem, hogy rajta van vagy sem, csak elindulok. Már jártam úgy, hogy elmentem vele és nem volt záram. Plusz egyszer olyan is volt, hogy férjem 12 éves unokahúga azt mondta, hogy hiszen ő már visszaadta, én viszont nem emlékeztem rá, pár hét után meg valahol megtalálta, szóval mégis csak nála volt.

Amúgy ha legközelebb megyek olyan boltba tuti veszek nekik egyet-egyet, meg talán még egyet pluszba magamnak is, és akkor megoldódik a probléma, csak ki akartam morogni magam, mert egyszerűen hihetetlen, hogy nem képesek venni maguknak (vagy a gyereknek az anyja) egy pár ezer forintos szaros biciklizárat. Az enyém se valami drága darab, nem azért féltem, csak maga ez a tény idegesít, hogy nem érzik gáznak hetente elkéregetni tőlem, ahelyett hogy vennének egyet.

szept. 3. 21:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%

Nem te vagy kicsinyes.

Szerintem is nagyon gáz egy ilyen filléres dolgot kéregetni.

Én kicsinyes vagyok mert másodszorra már nem adtam volna oda. Vegyen magának.

szept. 3. 21:13
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Én úgy vagyok vele, hogyha valamit néha valaki kölcsön kér, rendben. Viszont ha már szinte napi szinten, folyton elkéri, akkor vegyen magának. Mármint, én is megvettem magamnak azt az adott tárgyat, én sem mástól kéregetem kölcsön, hanem nekem szükségem volt rá és megvettem. Erre pedig másnak is rendszeresen szüksége lenne rá, de ő ahelyett, hogy venne egyet, azzal spórol, hogy inkább ingyen tropára vágja más holmiját.
szept. 3. 21:13
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is az úgy oké, hogy egyszer elkérik. De nem hiszem, hogy annyira szar helyzetbe kerülnének ha vennének maguknak. Én is a helyedben szülinapi ajándékként zárat vennék nekik, legalább tudod, hogy arra kereslet van és használnák is.

Szar amikor az embernek kéne valami, de nem kapja mert valakinél ott van, aki elméletben visszaadta, de gyakorlatban nem. Az ilyen dolgok sokszor úgy végződnek, hogy ottmaradnak végleg

szept. 3. 21:43
 4/12 anonim ***** válasza:
17%
Nem kell ennyi embernek egy csomóban élni, problem solved.
szept. 3. 21:55
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem meg nincs rendben, hogy olyasmit elkérnek, amit napi szinten használsz, bármikor szükséged lehet rá. Én nem vennék nekik biciklizárakat, hanem megmondanám, hogy "nem". Különben előbb utóbb rá fognak szokni, hogy bármit elkérhetnek bármikor. Egy ritkán használt dolog, pl fúrógép oké, de ilyesmi, főleg pár ezer forintos dolog, nem. Olyan mintha minden este elkérnék a tusfürdőt vagy a kádkilépőt.
szept. 3. 22:04
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem használom amúgy napi szinten, de ahogy írtam, ha kell akkor kell. De akkor megnyugodtam, hogy nem velem van baj.

Amúgy nem tudom, hogy értetted 4-es, hogy egy csomóban... Külön lakunk, csak közel egymáshoz, egy kis településen. Azért nem fogok elköltözni ez miatt.

szept. 3. 23:27
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Én a helyedben vennék nekik egy biciklizárat. Filléres megoldás, és elég erős jelzés is feléjük a gáz viselkedésükkel kapcsolatban.
szept. 3. 23:57
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Veszel egy ilyet magadnak. Ezt nem kell és nem is lehet leszedni csak úgy, ez a vázra van fixálva. Így aztán elfelejteni se tudod

szept. 4. 06:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a zár a biciklin van. Ők meg menjenek be az első boltba és vegyenek maguknak.
szept. 4. 08:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora csövesek. Ők is megtudnák venni. Nem lenne pofám ilyen dolgot elkéregetni mindig
szept. 4. 10:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!