Elmenjek erre a családi összejövetelre vagy ne?
10 hónapja vagyunk együtt a barátommal. Már igazából találkoztam a családja nagy részével.
A barátom szüleivel is sokszor talalkozom ha náluk vagyunk.
Találkoztam már mind a 3 tesójával pár percekre.
De lesz egy nagyobb családi összejövetel és szeretné, hogy elmenjek.
Őszintén nem tudom. Eléggé félek is, hogy akkor ugye mindenki ott lesz egyszerre.
Nem tudom, hogy 10 hónap után még nem e korai.
Ha el is megyek, nem tudom hogyan viselkedjek.
Szerintem menj
Egyrészt ő is szeretné másrészt 10 hónap után ez nem olyan meglepő
Én is izgulnék hogy jó benyomást kelltsek és én sem nagyon bírom a nagy tömeget de mégis el mennék és "átesnék" rajta
Az tök pozitív hogy párod ennyire bevon a családi dolgokba
Nem tudom, mennyi idősek vagytok, de dolgozó emberként, felnőtt, kb 20 feletti párnál majdnem 1 év után ezt abszolút nem tartom korainak.
- viselkedj udvariasan, kedvesen, jó, ha mindenkihez van 1-2 kedves szavad, be tudsz kultúráltan, normálisan mutatkozni
- viselj alkalomhoz illő ruházatot, a barátod vagy a szülei segítségét kérheted, hogy etekintetben mire számíthatsz. Nagyon nem lőhetsz mellé, ha nem combközép feletti, agyondekoltált vagy áttetsző ruhát húzol fel és lehet, hogy az erős sminket és a 10+ cm platform cipőket is nude árnyalatokra, elegánsabb, lehelletnyit konzervatívabb kellékekre cserélném. Fekete koktélruha (nem pini!), esetleg púderrózsaszín, nude, sötétkék, nem spagettipántos, nem orkos strassz-giccsparádé akár templomi szertartásra is megfelelő vendégként, egy étteremben sem kelt negatív feltűnést.
- ékszerekkel, kiegészítőkkel szolídabban, nem most van talán itt a divatbemutató és a szexizés ideje :)- ha egy fiatal, értelmiségi nő vagy és ez egy közepesen elegánsabb alkalom, akkor kb egy állásinterjús megjelenéssel nem fogsz beégni
- ha meghívnak, tudod milyen alkalomra (esküvő, tor, évforduló?), ki hívott meg- ne menj üres kézzel, ahogyan általában sem mászik senki vendégségbe nem túl közeli ismerőshöz semmivel… alapvető illem ez is. Egy üveg ital, egy csokor virág, egy tálca házisüti kedves gesztus lehet, ha külsős helyszín lesz, akkor meg nyilván nem kellemetlenkedünk az étterembe bevitt saját motyóval
- igyekezz ne látványosan unatkozni, esetleg tedd repülőmódba a telódat és inkább beszélgess, érdeklődj, szocializálódj, mint nyomogasd- főleg az idősebb korosztály ezt merő udvariatlanságnak gondolja (valahol joggal:, ha már megtiszteltek a meghívással…)
- ha kötetlenebb rendezvény, akkor nyugodtan kérdezd meg a házigazdát, tudsz-e segítségére lenni bármiben. Nem kell erőszakoskodni, más portáján tudálékosan rendezkedni, de illik azért megemelni egy tálcát vagy elvenni egy kabátot, ha mindenki sürög-forog, te meg épp nem…
Sok sikert. Ha normális, alapvetően értelmes, jól nevelt ember vagy, akkor nem lesz ez kihívás :)
"Ha el is megyek, nem tudom hogyan viselkedjek"
Hát, most erre mit mondjunk?
"Ha el is megyek, nem tudom hogyan viselkedjek."
Viselkedj kulturáltan, udvariasan.
Neked a gyakorira kell kérdést kiírnod, hogy ezt megtudd? Magadtól nem jöttél volna rá?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!