Hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet?
Édesanyánk nemrég kerek évszámot ünnepelt, ezért megbeszéltük, hogy idén elvisszük a tengerhez, mert még sosem járt ott. Nagyon boldog volt, várva várta. Öten mentünk, én a férjemmel, nővérem a férjével és Édesanyánk. Nővéremék házassága viharos, lassan 30 éve vannak együtt, de a kezdetek óta állandóan marakodnak valamin, elég durván, mert mindketten akaratosak és nagyszájúak. Természetesen ismerjük őket, de azt gondoltuk, ha Édesanyánk öröme kedvéért vágtunk ebbe bele, majd visszafogják magukat. Sajnos nem így lett, az egész nyaralás alatt veszekedtek, ordítoztak egymással. Ez természetesen a mi hangulatunkra is rányomta a bélyegét, főleg, mikor egy étteremben kezdtek el ordítozni egymással úgy, hogy ott ültünk mellettük. Minket rettentően bosszantott, hogy nincsenek tekintettel Édesanyámra, még az én férjem is kikérte ezt magának, mondván, hogy legyenek már tekintettel rá, ha ránk nem is. A nyaralás utolsó percéig a vitájukat kellett hallgatnunk. Bárhova mentünk, bármit csináltunk, ők biztosan végig veszekedték az utat. A férjemmel próbáltuk Édesanyánkat ilyenkor picit távolabb vinni, beszélni hozzá, éreztetni vele, hogy mégiscsak érte vagyunk ott és őt ünnepeljük, de mivel egy autót béreltünk, nehéz volt ezt megoldani. A férjem teljesen kiakadt rájuk, azt mondta, egy ideig nem hajlandó a családi összejövetelekre sem eljönni, mert ezzel a viselkedéssel és hogy ennyire nem tisztelték Édesanyámat, óriásit csalódott bennük. Maximálisan megértem őt, de borzasztó kellemetlen ez az egész, hiszen mi is kiadtunk egy csomó pénzt a nyaralásra úgy, hogy lassan 13 éve együtt vagyunk és ez volt az első nyaralásunk nekünk is, nem csak Édesanyámnak.
Ott, a nyaraláson próbáltuk őket szépen kérni többször is, hogy fogják vissza magukat Édesanyánk miatt, de ez csak ideig-óráig tartott. Ha csak négyen lettünk volna, biztosan erélyesebben is felléptünk volna, de nem akartuk, hogy Édesanyám még azt is hallgassa, hogy mi kikelünk magunkból.
A szálláson azért próbáltuk ezt velük félrevonulva megbeszélni, de mindketten elkezdték ránk zúdítani az egymással szembeni sérelmeiket, amikhez viszont már végképp semmi közünk, ezért hamar lezártam a beszélgetést azzal, hogy a saját problémáikat oldják meg egymás közt és ne a közös nyaraláson, mert nem azért mentünk oda.
Természetesen megbeszéltük, hogy többet nem megyünk velük sehova, pláne nem több napra, de érdekelne, hogy mások hogyan kezelték volna ezt a helyzetet vagy voltak-e már hasonló helyzetben?
Eszem ágában nem lenne nyaralást szervezni tanulatlan bunkókkal, akiknek a kommunikáció kimerül a kiabálásban, veszekedésben.
Égetné magát a fene ilyenekkel - az én családomban is van ilyen pár, huszonsok éve minden szaron összebalhéznak, de annyi eszük van, hogy a négy fal között mennek a balhék, nyilvános helyen sosem.
Ez az egy az ok, amiért merünk elmenni velük bárhová, mert tudjuk, hogy abban a 2-3 napban képesek értelmes ember módjára viselkedni (ha amúgy nem).
A tesódék két, érzelmileg nulla idióta, akik még arra sem veszik a fáradtságot, hogy x napban moderálják magukat. Mit tehetsz? Felállsz az étteremből és ott hagyod őket, kiabáljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!