Hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet?
Édesanyánk nemrég kerek évszámot ünnepelt, ezért megbeszéltük, hogy idén elvisszük a tengerhez, mert még sosem járt ott. Nagyon boldog volt, várva várta. Öten mentünk, én a férjemmel, nővérem a férjével és Édesanyánk. Nővéremék házassága viharos, lassan 30 éve vannak együtt, de a kezdetek óta állandóan marakodnak valamin, elég durván, mert mindketten akaratosak és nagyszájúak. Természetesen ismerjük őket, de azt gondoltuk, ha Édesanyánk öröme kedvéért vágtunk ebbe bele, majd visszafogják magukat. Sajnos nem így lett, az egész nyaralás alatt veszekedtek, ordítoztak egymással. Ez természetesen a mi hangulatunkra is rányomta a bélyegét, főleg, mikor egy étteremben kezdtek el ordítozni egymással úgy, hogy ott ültünk mellettük. Minket rettentően bosszantott, hogy nincsenek tekintettel Édesanyámra, még az én férjem is kikérte ezt magának, mondván, hogy legyenek már tekintettel rá, ha ránk nem is. A nyaralás utolsó percéig a vitájukat kellett hallgatnunk. Bárhova mentünk, bármit csináltunk, ők biztosan végig veszekedték az utat. A férjemmel próbáltuk Édesanyánkat ilyenkor picit távolabb vinni, beszélni hozzá, éreztetni vele, hogy mégiscsak érte vagyunk ott és őt ünnepeljük, de mivel egy autót béreltünk, nehéz volt ezt megoldani. A férjem teljesen kiakadt rájuk, azt mondta, egy ideig nem hajlandó a családi összejövetelekre sem eljönni, mert ezzel a viselkedéssel és hogy ennyire nem tisztelték Édesanyámat, óriásit csalódott bennük. Maximálisan megértem őt, de borzasztó kellemetlen ez az egész, hiszen mi is kiadtunk egy csomó pénzt a nyaralásra úgy, hogy lassan 13 éve együtt vagyunk és ez volt az első nyaralásunk nekünk is, nem csak Édesanyámnak.
Ott, a nyaraláson próbáltuk őket szépen kérni többször is, hogy fogják vissza magukat Édesanyánk miatt, de ez csak ideig-óráig tartott. Ha csak négyen lettünk volna, biztosan erélyesebben is felléptünk volna, de nem akartuk, hogy Édesanyám még azt is hallgassa, hogy mi kikelünk magunkból.
A szálláson azért próbáltuk ezt velük félrevonulva megbeszélni, de mindketten elkezdték ránk zúdítani az egymással szembeni sérelmeiket, amikhez viszont már végképp semmi közünk, ezért hamar lezártam a beszélgetést azzal, hogy a saját problémáikat oldják meg egymás közt és ne a közös nyaraláson, mert nem azért mentünk oda.
Természetesen megbeszéltük, hogy többet nem megyünk velük sehova, pláne nem több napra, de érdekelne, hogy mások hogyan kezelték volna ezt a helyzetet vagy voltak-e már hasonló helyzetben?
Ennél jobban sehogy. Max külön vonulni tőlük nyaralás közben is, ők ketten veszekedjenek de a közös programokat abbahagyni.
Nehéz az ilyen helyzet és egyben szomorú is, hogy két ember értelmi szintje ennyit nem üt meg.
Sajna ezek soha nem fognak változni, hacsak el nem válnak.
Miért nem hagytátok ott a veszekedő párt az étteremben és ti hárman átmentetek volna egy másik étterembe.
Egy nyaraláson minek kell egymás seggében lenni ezt nem értem. Anyádat elviszitek a tengerparton valahová és a két suttyót meg a szálláson hagyjátok.
Szerintem nem lett volna kellemetlen, max csak nekik.
Ők nem tudnak viselkedni felnőtt létükre, miért pont a ti elso nyaralásotokat rontsa el 2 szellemileg visszafejlődött ember?
Anyukádnak annyira fontos hogy egy helyen legyen velük úgy, hogy nyugodtan nem tudnak ketten ülni 2 percet? A leírtak alapján 70 éves lehet simán, szerinted egy öregasszonynak az kikapcsolódás, ha lássa hogy a gyermeke a párjával csak marakodik? Inkább szomorú lesz emiatt, mert lássa hogy nem boldog.
De attól igen, légy együtt a család, majd max mehettek együtt terápiára jövő nyaralásként.
Amúgy ha tudtad hogy ilyen a párjával simán úgy is le lehetett volna szervezni, hogy csak ti 3an menjetek el, amolyan anya lányai programként, én hallottam nem egy ilyenről.
30 éve tudjátok, hogy veszekedős a házasságuk és ennek ellenére közös nyaralást szerveztetek velük.
Lángészek vagytok...
"Mert Édesanyámnak az volt a legfontosabb, hogy velünk lehet, a gyerekeivel, a családjával."
Akkor mi a gond?
Ő eszerint jól érezte magát a veszekedős nyaraláson. Végül is neki szerveztétek, nem magatoknak, tehát az a lényeg, hogy ő jól érezte magát, nem?
5-re:
Erre kellett volna kerek-perec megmondani, hogy ti velük nem mentek sehova nyaralni, úgyhogy vagy ők mennek anyukáddal vagy ti.
Még annak lett volna értelme, hogy csak ti ketten, a nővéred és te kíséritek el anyukádat, és akkor a nővéred nem veszekedett volna a férjével. De azt írtad, a nővéred is akaratos és nagyszájú. Tehát úgy lehetett volna békesség azon a nyaraláson, ha anyukád és te mindenben engedtek, minden konfliktust kikerültök, hogy nővéred veletek se cirkuszoljon. Hát mondjuk én így sem éreztem volna jól magam a nyaraláson, szóval én ebbe sem mentem volna bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!