Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi szülinapozásra meghívá...

Családi szülinapozásra meghívás, kinek van igaza?

Figyelt kérdés

2 hét múlva lesz a szülinapom, elhívtam egy délutáni/kora esti sütögetésre a nagyszüleimet és anyukámékat hozzánk. Viszont anyukám testvérét, a nagybátyámat nem.

Azért, mert egy kötözködő, kellemetlenkedő alak, akinek sem családja nincs, sem barátai. Alkalmi munkákból él, az ideje nagy részét a nagyszüleimnél tölti, mert ott van wifi… Télen azért ül ott egész nap, hogy otthon ne kelljen fűtenie, most nyáron azért, mert nincs légkondija. Mamám főz, mos rá, kiszolgálja, ő ezt undorítóan kihasználja… 70-80 évesek, de semmit nem segít nekik, múltkor kint dolgoztak valamit a kertben, nagybátyám kiszólt, hogy a nagyim ígért neki délutánra turmixot, az mikor fog elkészülni, mert várja?!

Mindenkit átver és kihasznál, a párom is két jogi problémáját is megoldotta, ingyen járt neki tárgyalásokra, mikor ő kért volna egy szívességet, nagybátyám közölte, hogy nem. Annyi lett volna, hogy a párom autója Pesten volt szervizben, elkészült és fel kellett volna vinni, kifizette volna neki az üzemanyagköltséget. Ő közölte, hogy emiatt nem fog felkelni reggel 7-kor, megy vonat, menjen azzal.

Eszembe sem jutott, hogy őt is meghívjam, mert nem tartom vele a kapcsolatot egyáltalán. Nagyszüleim viszont természetesnek vették, hogy hozzák magukkal és mikor kértem, hogy ne, megsértődtek. Mondván, hogy ő is a gyerekük, családtag, csak egymásra számíthatunk. Mondtam, hogy ez nem igaz, ő számít ránk mindenben és kér pofátlanul segítséget, ingyen, mi rá semmiben. Elmondtam, hogy én a közel 26 évem alatt egy tábla csokit, vagy egy szál virágot nem kaptam tőle, cserébe minden ballagáson, szülinapon ott volt, telepakolt tányérral beült a nappaliba tv-t nézni, vagy csinálta a fesztivált részegen. Mert ő kötözködhet, de ha bárki visszaszól, vérig van sértődve és veréssel fenyegetőzik. Nekem is volt, hogy leírta, eltöri a karomat, vagy majd belelép az arcomba, voltam akkor kb. 13-14 éves, 40 kilós kislány…

A nagyszüleim most rám vannak megsértődve, mert milyen helyzetbe hozom őket ezzel, mit mondjanak otthon majd a nagybátyámnak, hova mennek… És hogy nem igaz, hogy ennyit nem bírok ki. Mondtam, hogy itt nem a kibírásról van szó, hanem arról, hogy az én születésnapom, nem akarok senkihez alkalmazkodni, senkit sem “megtűrni”. Itt lesznek a párom szülei is, a legjobb barátnőm is a családjával, nincs kedvem a cirkuszhoz. Főleg azután, ahogy a barátommal viselkedett. Aztán a nagyim hívott még egyszer, hogy gondolkoztam-e a dolgom, mondtam, hogy nincs miről gondolkozni, szerintem egyértelmű voltam a helyzettel kapcsolatban és hogy miért nem akarjuk az otthonunkban látni, miért nem akarjuk etetni, itatni. Ő annyit mondott, hogy rendben van és rám tette a telefont, majd hívott anyukám is, hogy most a nagyim is megsértődött és közölte, akkor ő sem fog jönni. Mondtam, hogy akkor nem jön, nem tudok ezzel mit tenni.

Nem arról van szó, hogy ok nélkül utálnánk, rengeteg okot adott rá az évek során. Olyan, mint egy férfi bőrben élő Karen, aki mellé még agresszív is.

Anya is azzal jön, hogy ő az egyetlen testvére, hogy viselkedhetek így...

aug. 20. 13:20
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
akkor ha ennyire megsertodtek a nagymamadekat nem kell meghivni. meg kell nekik mondani hogy egy ilyen alja embert mint a nagybatyat nem latsz szivesen mert mindig dramazik (es itt fel lehetne soroni ezeket). ha ezek utan is a fiuk segget nyaljak azzal nem tudsz mit csinalni. egy ingyenelo es kihasznalja a szuleit. anyad se szazas. ha o is elkezd itt hisztizni ot se hivnam meg.
aug. 20. 13:40
 12/34 anonim ***** válasza:
9%
Nem értem, mit akarsz! Írjuk le tízen egy 26 éves felnőttnek (3 gyereked is lehetne már), hogy neked van igazad? Ezt várod? (Azt nyilván nem, hogy azt mondjuk, hogy nem.) Önmagadban mért nem tudod eldönteni idegenek támogatása nélkül, hogy amilyen véleményed van egy helyzetről, az úgy van?
aug. 20. 13:44
 13/34 anonim ***** válasza:
14%

Vajon miért van olyan érzésem, hogy a szokásos kamukérdéseid egyike?

Mert ennyire hülye emberek nem léteznek, csak a te fantáziádban.

aug. 20. 13:47
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kérdésben vázolt helyzet valóban fennáll, akkor azoknak van igazuk, akik szerint nem kell meghívni, ha bárki megsértődik az az ő baja. Minden ellenkező magyarázás ellenére a rokonság semmit nem számít, a vér pedig nem kötelez, ez egy téves maradi felfogás. A rokonság ugyanis tény, azon változtatni nem tudsz. Na most ha ideális helyzetben jóban vagy a rokonokkal (mint ahogy az esetek többségében ez remélem igaz), akkor oké, de nem muszáj pusztán csak azért összetartani mert rokonok vagytok.
aug. 20. 13:51
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tudom miről beszélsz, nekem is van egy ilyen rokonom. Mindig elintézik annyival, hogy hát ő ilyen, sértődés ide vagy oda én már megelégeltem és nem hivom eseményekre. Annyi szart kavart már pedig mindenkinek, mégsem hajlandóak belátni, hogy ez így nem okés.

A te szülinapod, hadd hívj már azt, akit akarsz. Nagyszülők elég furák, hogy téged hibáztatnak. De kiderült ki kinek a párján áll. Ez a vonal eléggé manipulatív, zsaroló, ne menjenek ha nem akarnak, de ne téged felnőttként akarjanak már irányítani.

aug. 20. 13:51
 16/34 anonim ***** válasza:
28%
Volt már többször ez a kérdés.
aug. 20. 13:59
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen neked van igazad kèrdező.
aug. 20. 14:06
 18/34 anonim ***** válasza:
37%
4*kuss
aug. 20. 14:12
 19/34 anonim ***** válasza:
37%
Egyszer de igazán emberesen jól megverni,
aug. 20. 14:13
 20/34 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, te hoztál egy döntést: hogy a nagyszüleid másik gyerekét nem hívod meg. Ennek a döntésnek egyenes következménye, hogy ők ettől megsértődnek, mert totálisan mindegy, hogy milyen az az ember, ők szeretik, mert az ő gyerekük. Olyan variáció, hogy te nem hívod meg, és ők nem sértődnek meg, nincs. Ezt előre lehetett tudni. Neked most bűntudatod van, a nagyszüleid bűntudatot ébresztettek benned, nem tudod elviselni az ő haragjukat, holott semmi más nem történt, mint hogy a te döntésednek ez lett az egyébként kiszámítható következménye. Ezt tessék felnőttként elviselni.
aug. 20. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!