Családi szülinapozásra meghívás, kinek van igaza?
2 hét múlva lesz a szülinapom, elhívtam egy délutáni/kora esti sütögetésre a nagyszüleimet és anyukámékat hozzánk. Viszont anyukám testvérét, a nagybátyámat nem.
Azért, mert egy kötözködő, kellemetlenkedő alak, akinek sem családja nincs, sem barátai. Alkalmi munkákból él, az ideje nagy részét a nagyszüleimnél tölti, mert ott van wifi… Télen azért ül ott egész nap, hogy otthon ne kelljen fűtenie, most nyáron azért, mert nincs légkondija. Mamám főz, mos rá, kiszolgálja, ő ezt undorítóan kihasználja… 70-80 évesek, de semmit nem segít nekik, múltkor kint dolgoztak valamit a kertben, nagybátyám kiszólt, hogy a nagyim ígért neki délutánra turmixot, az mikor fog elkészülni, mert várja?!
Mindenkit átver és kihasznál, a párom is két jogi problémáját is megoldotta, ingyen járt neki tárgyalásokra, mikor ő kért volna egy szívességet, nagybátyám közölte, hogy nem. Annyi lett volna, hogy a párom autója Pesten volt szervizben, elkészült és fel kellett volna vinni, kifizette volna neki az üzemanyagköltséget. Ő közölte, hogy emiatt nem fog felkelni reggel 7-kor, megy vonat, menjen azzal.
Eszembe sem jutott, hogy őt is meghívjam, mert nem tartom vele a kapcsolatot egyáltalán. Nagyszüleim viszont természetesnek vették, hogy hozzák magukkal és mikor kértem, hogy ne, megsértődtek. Mondván, hogy ő is a gyerekük, családtag, csak egymásra számíthatunk. Mondtam, hogy ez nem igaz, ő számít ránk mindenben és kér pofátlanul segítséget, ingyen, mi rá semmiben. Elmondtam, hogy én a közel 26 évem alatt egy tábla csokit, vagy egy szál virágot nem kaptam tőle, cserébe minden ballagáson, szülinapon ott volt, telepakolt tányérral beült a nappaliba tv-t nézni, vagy csinálta a fesztivált részegen. Mert ő kötözködhet, de ha bárki visszaszól, vérig van sértődve és veréssel fenyegetőzik. Nekem is volt, hogy leírta, eltöri a karomat, vagy majd belelép az arcomba, voltam akkor kb. 13-14 éves, 40 kilós kislány…
A nagyszüleim most rám vannak megsértődve, mert milyen helyzetbe hozom őket ezzel, mit mondjanak otthon majd a nagybátyámnak, hova mennek… És hogy nem igaz, hogy ennyit nem bírok ki. Mondtam, hogy itt nem a kibírásról van szó, hanem arról, hogy az én születésnapom, nem akarok senkihez alkalmazkodni, senkit sem “megtűrni”. Itt lesznek a párom szülei is, a legjobb barátnőm is a családjával, nincs kedvem a cirkuszhoz. Főleg azután, ahogy a barátommal viselkedett. Aztán a nagyim hívott még egyszer, hogy gondolkoztam-e a dolgom, mondtam, hogy nincs miről gondolkozni, szerintem egyértelmű voltam a helyzettel kapcsolatban és hogy miért nem akarjuk az otthonunkban látni, miért nem akarjuk etetni, itatni. Ő annyit mondott, hogy rendben van és rám tette a telefont, majd hívott anyukám is, hogy most a nagyim is megsértődött és közölte, akkor ő sem fog jönni. Mondtam, hogy akkor nem jön, nem tudok ezzel mit tenni.
Nem arról van szó, hogy ok nélkül utálnánk, rengeteg okot adott rá az évek során. Olyan, mint egy férfi bőrben élő Karen, aki mellé még agresszív is.
Anya is azzal jön, hogy ő az egyetlen testvére, hogy viselkedhetek így...
Nem értem miért tutujgatja így mindenki azt az embert. Anyád sem százas azért. Ha az én lányomnak mondna olyat valaki hogy az arcába lép, meg eltöri a kezét, akkor a legkevesebb hogy soha többet nem akarom a gyerekem közelében tudni az illetőt. Akkor sem ha ő az atyaúristen.
Szerintem jól teszed hogy kiállsz a döntésed mellett. Ha nagyanyád sem jön emiatt, akkor nem jön. Nevelte volna inkább meg a fiát amíg még lehetett.
Az a baj, hogy bármit mondott/tett, akár családon belül, annyi volt rá a reakció, hogy "hát ő ilyen, most mit csináljunk vele?".
Mindegy, hogy undorítóan beszélt anyámmal a saját otthonunkban, vagy a nagyszüleimnél veszekedett velük úgy, hogy a szomszédok csengettek be, hogy hahó, minden oké? Pár napig ment a duzzogás, utána el volt felejtve, mert hát most mit csinálnánk vele, ha ilyen...
Oké, legyen ilyen, nézzenek el neki mindent, de ezzel én nem tudok azonosulni és támogatni sem fogom.
Nem kötelező ám hozzászólnod mindenhez. :)
Van még ezen kívül sok-sok kérdés, olvasgasd azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!