Hogy dolgozzátok fel, ha nincs szerető, jó családotok, akikkel felnőttként is számíthattok egymásra, programozhattok, stb?
Én nagyon diszfunkcionális, rossz családból jövök, 18 évesen kvázi elmenekültem otthonról és évek óta a kapcsolatot se tartom se a szüleimmel, se a testvéreimmel.
A férjem családja sem sokkal jobb, anyósom az egyetlen normális tag, aki szeretek is, de apósom, sógornőm meg a férje valami borzalmas. Egy családi ünnepet, pl. a gyerekek szülinapját nem lehet normálisam megtartani, mert összevesznek, beszólogatnak, minden mondatuk okoskodás, már a férjem mondta azt most, hogy mostantól hanyagoljuk már a közös karácsonyokat, ünnepeket is, mert egyzserűen nem bírja elviselni őket, meg azt, hogy minden találkozó ilyen rossz hangulatban telik.
És most így 30 felett, két kicsi gyerekkel olyan rossz itt állni "egyedül", és nézni, ahogy mások a családdal nyaralnak, grilleznek, medencéznek, programoznak, nekünk meg senkink nincs. Mindkét szomszédunkhoz jönnek 2-3 hetente a rokonok, ott a gyerekeknek is olyan jó, vannak unokatesók, főznek, tök jó a hangulat, itt nálunk meg lassan semmi sincs már, mert szégyelljük, hogy apósom meg sógornőm ordítva veszekednek az udvaron....
sehogy nem dolgozom fel mert itt van a saját családom velük megyek kirándulni nyaralni vagyis fėrjem és a 3 gyerekem.
beszėlgetni meg barátnömel szoktam Messengeren mert pár éve külföldre költöztünk ,elötte viszont naponta vagy hetente dumáltunk egymás melleti lakåsba laktunk.
facebookra meg ritkán posztolok kėpeket .
Ne sajnáld, ha nincs ilyen bundázás. Ha csak az egyik fél törekszik, akkor nincs eredmény. Tudják egyáltalán, hogy mi az oka annak, hogy nélkülük rendeztétek be az életeteket? Próbáltatok közeledni egymás felé?
Ha mindent megtettél, akkor ennyi, engedd el és örülj annak, amid van.
Feldolgozni? Örültem, hogy végre leléptem és gondolni sem kell rájuk többé - nem még feldolgozni. :D
Elköltöztem, van saját családom, jóbarátok, a vérszerinti családom meg pont nem érdekel többé.
Nálunk is rossz az egész. Születési családom is diszfinkcionális volt, alkoholizmussal, fizikai és verbális bántalamazással, depresszióval terhelt.
Alig vártam hogy eljöhessek onnan. Manapság tartjuk a kapcsolatot, kb havi 1x találkozunk. Testvéremnek is 2 gyereke van, sose érnek rá, mindig kihasználnak mindenkit, minket is míg hagytam. A férjem családja is toxikus, még rosszabb mint az enyém mert őt nem eresztik. Már apósom és a sógornőm elhunyt, anyósom meg nem érti miért vagyok vele távolságtartó, mikor évekig bunkózott, sértegetett, fúrta a kapcsolatot, beszólogatott, irányítani akart minket és versenyezni velem. Feláll a szőr a hátamon tőle.
Régen szerettem volna nagy boldog családot, de mostmár alig vagyunk és azokkal is felszínes a kapcsolat. Több gyereket meg nem fogok vállalni ilyen terhelt múlttal örülünk ha ezt az egyet nem traumatizáljuk a negatív mintákkal amiket kaptunk.
Én tudomásul vettem, hogy ilyen a családom (amilyen), férjem családjával pedig nincs is kapcsolat (enyémmel is minimális).
Nem számolok velük semmilyen téren, örömeimet, bánataimat nem velük osztom meg. (Amúgy kérdező, nem akarlak kiábrándítani, de nem minden család él úgy, hogy közös grillezés, közös medencézés, nyaralás, programok a rokonsággal, egyáltalán nem ez az általános). Inkább ha jön valaki az életetekbe, akiből jó barát lehet, vele érdemes jó kapcsolatot kialakítani.
"A barátok isten bocsánatkérése a család miatt"
Mi tart vissza, hogy a rossz rokonok helyett jó barátokat hívj át grillezni?
30 felettiek vagyunk, a fiatalkori barátaink javarésze már lekopott.
Van 1-2 gyerekes baráti pár, meg akikkel itt jóban vagyunk, pl. a szomszédokkal is, szoktunk néha együtt grillezni, főzni, kb. évi 2-3 alkalommal mindig valakinél.
De ahogy látom, sajna ennél többre senkinek nincs "igénye" velünk, mármint mindenki a családhoz megy mindig, más barátaik is vannak, dolgoznak, pihenni is szeretnének. Olyan baráti pár, akivel nyaralni is el lehetne menni közösen, pláne nincs.
Én próbálkozok, de most erőltetni sem akarok semmit, ha másoknak erre nincs igénye, myilván ennyi idős korra a többség főleg a családdal van, meg a kialakult baráti körrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!