Hogy bukott le a zugivó szülőtök, párod, stb?
Egy alkesz akkor normális ha beállította a szintet.
Amikor másnapos vagy nem kapta meg az adagot, akkor ideges és ingerlékeny.
Egyszerűen csak mond el neki, hogy sejted mit csinál és nem akarod elveszíteni.
Fontos, hogy ne érezze ítélkezésnek se számonkérésnek
Biztos hogy meg vannak a mélyebb lelki okai bárki szenvedély függőségenek.
Anyam ivott. Naponta 6-8 uveg sor. Majd melle megtalaltam a 2 dl-es uveget a spejzban a sepru moge dugva, vagy az agy ala, mikor hol. 10 eves koromban kezdte a musort. :-/
Evtizedekkel kesobb, amikor mar morfiumot adtak neki, arra is raivott. Jottek is a latomasok, ahogy kell. :-/ Dehogy sajnaltam, megerdemelte! Meg a temetesere sem voltam hajlando elmenni. :-D Ugye nem kell magyarazni a bizonyitvanyt, hogy miert is nem...? ;-)
Tehát még gyerek voltál, amikor elkezdett inni. Végig veletek élt közös háztartásban? Nem vált el apukád tőle és nem vitte magával a gyerekét/gyerekeit? Vagy nem tette ki a házból a feleségét? Végig ott ivott előttetek? Nagyon kemény lehetett gyerekként végignézni, hogy ott épül le, megy tönkre a szemetek előtt. Előtte jó anya volt, mielőtt elkezdett inni? Te hány éves voltál, amikor ő meghalt? Addig végig veletek élt 20-30-40 évig? Bocs, csak így kíváncsi vagyok, milyen lehetett egy gyerek szemszögéből megélni az egészet. Biztos mocskosul nehéz.
Volt egy lakótársam.
Felhívott, hogy a ruhásszekrényéből vegyek ki valami iratokat, kell pár adat belőle neki s azt diktáljam be.
Ott volt hegyén-hátán vagy 6 darab üres vocisüveg. Az a lapos fajta. :))
Csak azt nem értem, ki elől dugosgatta. Az anyja akkor már nem szólhatott bele.
16: a szuleim elvaltak, amikor 10 eves voltam. Mar a valas kornyeket sem volt egyszeru vegigasszisztalni, apam nozott es orjongott, orditozott, anyam mar akkor raivott a gyogyszerre, mi a hugommal le voltunk szarva, magasrol. Valas utan anyam tovabb ivott ugy, ahogy irtam. Egyszer reszegen jott ertem a napkozibe, elkesett, ott vartam az iskola elott. Jarasa, akar a kigyoe... A ruha, amiben a hugommal jartunk, minden kritikan aluli volt. A hajunk is. Lany letunkre olyan rovidre vagta le mindig, hogy a fodrasz nem tudott mit kezdeni vele, ahova nagyanyam elvitt. Nagyanyam varratott nehany ruhat nekunk. Sajnos apai nagymamam a valas elott meghalt, o meg odafigyelt a hajunkra, ruhankra. Megjelent egy alfoldi paraszt, az is alkesz volt regen, ahhoz hozzament. Anyam az ivast valahogy egyik naprol a masikra abbahagyta. A szemet ferje az elejen behizelgo volt, utana jott a fekete leves. Semmi nem volt jo, amit csinaltunk a hugommal, de az ellenkezoje sem. Ne onnalloskodjunk, mert az nem szereti! Napi terror, balhe, veresekkel. Anyam semmit nem csinalt, eljart az irodaba minden nap 6-2-ig, utana aludt, majd olvasott. Hozzaszolni sem lehetett. Hozzank ne jojjon senki, senkivel ne baratkozzunk!
Ha en neked itt leirom az reszleteket, konyvkent lehetne kiadni, mint horrort.
24 evesen mentem ferjhez, de meg akkor is vertek. Kezzel, anyam gyerekkoromban fakanallal. Sarokba allitottak, a hugomat a hideg zuhany ala is.
Anyam nehany eve rakos lett. Ujra ivott, most mar a morfiumra. Nem tudott meghatni.
38 evesen jottunk ki a UK-be a ferjemmel es a kislanyommal. Es mivel mi itt kint vagyunk, anyam atjatszott minden orokseget a hugomnak. Apam megnosult, a felesege megszerezte a kozos fiuknak minden orokseget, addig csurte-csavarta, amig apamnak nem lett semmilye, nehogy majd mi orokoljunk a hugommal barmit.
Apam temetesere sem mentem el. ;-)
A ferjem nem iszik. En sem. A hajam derekig el, a ruhaim nagyon poshok. A kislanyom itt kint jogot vegzett az egyik legjobb egyetemen eszakon. Minden ok.
Ha nem jonnek eppen a demonok... :-D :-/
Akkor te még jobban jártál.
Apám vállalkozó volt, uborkaszezonban volt, hogy a visszaváltott 2 vagy 5 decis rumos üvegekből vettünk kenyeret (meg rumot persze) Anyám eleinte zugivó volt, de mikor elkezdtük gyerekek eldugdosni a dugirumot, akkor beárult minket apánknak és onnantól már nyiltan itta.
Az a megalázó mikor reggel elmész a falusi kisboltba 10-12 éves gyerekként néhány dologért, meg rumért, aztán délután sörért meg rumért, mert fater hozott lóvét és mivel meló vége van, így már ő is iszik.
Vagy mikor már elküldenek a boltba 10 sörért biciklivel és te odafelé eltaknyolsz és felreped a szád meg lenyúzod a fél oldalad, megfordulsz, hazavonszolod magad és anyád úgy fogad az ajtóban, hogy összetörted a sört?
Nem, csak az üres üvegeket. És csak ezután veszi észre, hogy vérzel.
Na az elég rossz érzés.
Meg mikor kevés lóvé van, akkor a gyerekek nem kapnak üdítőt mert csak 5 üveg sörre futja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!