Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit változtathatok ezen?

Mit változtathatok ezen?

Figyelt kérdés
Tanácsot kérnék olyan emberektől akik már voltak ilyen helyzetben és sikerült végül jól kijönni. Nos ,én és a férjem elköltözünk a szüleimtől saját házba körülbelül egy éve. Addig mindketten dolgoztunk de sajnos amikor elköltözünk fel kellett hogy mondjak a munkahelyemen mert sehogy sem tudtuk megoldani a gyerekkel. Iskolába kellett vinni hozni és ha munkába maradtam volna nem lett volna ki vigyázzon rá. Egyedül nem hagyhatjuk mert fél és idegen neki az új környezet. Ameddig anyukámnál éltünk ő vigyázott rá csak sajnos sok volt a vita és nem bírtuk ezért eljöttünk. A kérdésem az lenne hogyan tudnék dolgozni menni a gyerek mellett mert sokszor van vita mostanában a pénz témán köztem és a férjem között.Hol én vagyok elégedetlen,hol Ő. A probléma csak sajnos az hogy sok helyen olyan munka idő van ami nekem nem jó mert nincs ki a gyerekkel legyen. Nem tudom hogy oldjam ezt meg? A gyerekkel is töltsek időt mert érzékeny gyerek és igényli de dolgozzak is. Hogyan oldjam ezt meg szerintetek. Férjemmel sokkal jobban voltunk mikor én is dolgoztam,úgy érzem érzelmileg mert nem szeretek kiszolgatott lenni és függetlenségre vágyok. Ő rá sem szívesen bíznám a gyereket mert nem a vérszerinti gyereke ,az én első házasságából van és nem kenyszeriteném hogy vigyázzon órákat rá míg én munkában vagyok . Kérlek adjatok egy tanácsot hogyan oldjam meg ezt hogy jobban álljunk anyagilag is és együtt legyen a család,ne szenvedjen senki sem egymás hiánya miatt.Köszönöm előre is.
júl. 29. 21:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Ha iskolás, akkor megoldható, nem kell egész nap emiatt otthon ülni. KEress fél napos munkát, vagy a gyereket add napközibe, vagy találj ki valamit - rengeteg egyedülálló anya is megoldja.
júl. 29. 21:51
 2/16 anonim ***** válasza:
43%

Papírra írd fel, hogy mihez értesz, és kezdj el vâllalkozni.

Online oktatâs, kézművesség, nyelv, ének, tánc, tényleg bármi, amiben jó vagy.

júl. 29. 21:53
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Sok részmunkaidős állás is van, keresd valami 4 vagy 6 órásat. A semminél az is jobb. Suli időben simán meg lehet oldani, nyaranta meg szerveznek egy csomó napközi tábort a gyerekeknek, pont azért, hogy a szülők tudjanak dolgozni.
júl. 29. 22:01
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Részmunkaidő.

Én is ilyet keresek, de rengeteg munkâltató nem érti mi az, még akkor sem ha kifejezetten úgy hirdeti.

Azt hiszi azt jelenti, hogy én akkor is egész nap ráérek, vagy egyik nap így, másik nap ùgy, hétvégén meg állandóan.

júl. 29. 22:04
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

"saját házba körülbelül egy éve" - Abból nem lehet valamit kivenni/anyagilag hasznosítani?

A férjednek milyen ötlete van a helyzet megoldására?

Hány éves a gyerek?

Kb. 10 éves korától lehet otthon egyedül egy pár órát, vagy napközi, osztálytárs, barátok, aztán csere, máskor te vigyáznál 2-3 gyerekre.

júl. 29. 22:09
 6/16 anonim ***** válasza:
88%

Itt a legnagyobb probléma az,hogy nem tudod rábízni a férjedre. Az teljesen mindegy,hogy nem az ő gyereke. Egy család vagytok,akkor viselkedjen is úgy. Te egy szerencsétlennek érzed magad,mert a saját párodtól nem kapsz támogatást. Először beszélj vele,hogy vegye ki a részét a gyerek miatt,ha azt szeretné,hogy te is dolgozz.

Még valami: én pl takarítok a 9 éves lányom mellett Lépcsőházakat. Nincs időhöz kötve,és bármikor haza mehetek,ha a lányom hív.

júl. 29. 22:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

“Ő rá sem szívesen bíznám a gyereket mert nem a vérszerinti gyereke ,az én első házasságából van és nem kenyszeriteném hogy vigyázzon órákat rá míg én munkában vagyok .”

Most nyaron 33 hetesen a ferjem fiara vigyaztam egy hetet, reggeltol kora delutanig, amig a ferjem dolgozott. Nekem ez furcsa, hogy igy gondolkodtok.

Mekkora az a gyerek?

júl. 29. 23:07
 8/16 anonim ***** válasza:
98%

"Ő rá sem szívesen bíznám a gyereket mert nem a vérszerinti gyereke ,az én első házasságából van és nem kenyszeriteném hogy vigyázzon órákat rá míg én munkában vagyok ."

Ezen én is fennakadtam. Egy család vagytok, természetes, hogy kell vigyáznia neki is a gyerekre.

Egyébként meg mi a fityfenét kell egy iskolás gyerekre vigyázni? Oké, mondjuk ő nem ellenőrzi a matekleckéjét, nem tanul vele együtt, de egyébként a gyerek eljátszik vagy olvasgat a maga szobájában, a férjed meg a magáéban. Ha ennyit nem tesz meg a nevelt gyerekéért, akkor ott nagy bajok vannak.

júl. 29. 23:10
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A párom bármikor vigyáz a gyerekemre ugyanúgy, mintha az övé is lenne. Másképp nem is hivhatnánk magunkat családnak. Igazából ez az első perctől evidens volt. Fordítva is így lenne.

Beszéltetek már erről egyáltalán? Ő az aki erezteti hogy a gyereked számára csak egy eltűrt kényszer, vagy te gondolod hogy ő ezt gondolj, egyébként meg nem is?

júl. 29. 23:31
 10/16 anonim ***** válasza:
97%
Ez nem család, kérdező. Egy családban nem merül fel, hogy nem bízod rá a gyereket a társadra.
júl. 30. 04:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!