Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi történt?
Ezt a penzt anyad ellopta. Toled, a sajat gyereketol. 🥶
En ezen merengenek el. Majd mashova tennem, amirol senki nem tud. A “barmi” esetere koss eletbiztositast. 🤫😉🤷♀️
Anyu, képzeld, úgy néz ki valaki besurrant hozzá, mert eltűnt 150e abból a pénzből, amit a múltkor mutattam neked. Pénteken megyek feljelentést tenni a rendőrségre.
Ennyi. Aztán simán lehet, hogy csütörtökön véletlenül mégiscsak 450 lesz, amikor újra atszamolod
Kérdező, te ismered anyukádat.
Én pl. holtbiztos vagyok benne, hogy ha én megmutatnám akár anyámnak, akár apámnak, egyikük se vinné el, még akkor sem, ha otthon éheznének. De ők az ÉN szüleim. Ha a te anyukádról ez elképzelhető, akkor 36 évesen ismerned kellett volna őt ennyire - és akkor értelemszerűen nem kellett volna erről beszélned, pláne megmutatnod, hol tartod.
Egyébként nem is értem, mi a fityfenének tartasz otthon nagyobb összegű készpénzt. Én a helyedben egyszerűen addig nem vennék ki a napi kiadásaimhoz pénzt a bankszámlámról, amíg ez el nem fogy. Magyarul: ugyanez az összeg a bankszámlámra kerülne át (gondolom bankszámlára megy a fizetésed, amiből élsz).
Ha a kérdezővel bármi történik, pl baleset, akkor nem készpénz az első, ami kell. Ilyenkor kórházba kerül, akár hetekre. Itt mire kéne nagyobb összegű készpénz? Fizetni az orvosnak százezreket? Ha pedig nem lenne biztosítva TB-nél, azt is a kezelés után kezdik számon kérni.
Ha a kérdező neadjisten meghal, a temetés fedezésére a rokonok fel tudnak venni pénzt a számlájáról a halotti anyakönyvi kivonattal. Ez az egyetlen költség, amit a hagyatéki előtt felhasználhatnak az örökségből.
Nekem ezek csökkentik a hihetőségét a sztorinak.
Nem tudod kideríteni. Anyád nem fogja bevallani. Visszatenni se fogja, miután szólsz neki mert akkor egyértelmű lenne, hogy ő volt.
Mondjuk így is elég egyértelmű...
Ez akkor neked tanulópénz, hogy nem bizhatsz anyádban. Tedd át a maradékot máshova és ne mutasd meg neki. Viszont legyen egyértelmű az is, ha turkál, mert sajnos most már tudja, hogy van nálad még 300k. Kis cérnaszál vagy ilyesmi, tudod, van ennek módja.
"Anyád nem fogja bevallani. Visszatenni se fogja, miután szólsz neki mert akkor egyértelmű lenne, hogy ő volt"
Vagy igen, ha azt mondja, amit leírtam.
Tőlem is loptak egyszer így, a saját otthonomban. Pontosan tudom, hogy ki volt az, de semmit nem tudnék bizonyítani. Tanulópénz volt.
Annyit tudtam tenni, hogy zárat cseréltem, de nekem könnyű volt, mert a saját lakásomban élek, nem a tolvajéban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!