Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám kideríteni,...

Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi történt?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: nőtlen, 36 éves férfi vagyok, anyáméktól külön. Nemrég említettem anyunak, hogy ha bármi lenne, a banki betéten felül van itthon kp-m, 450 ezer forint. Biztos helyen, de megmutattam neki, hol találja. Eddig soha nem volt olyan jel, hogy ne lenne megbízható ebből a szempontból. Mivel örökölt a lakás, még neki is van kulcsa hozzá. Minap azt vettem észre, hogy már csak 300 ezer van a helyen. Bankba nem vittem, máshová nem tettem át. Felhívtam, hogy majd tudunk-e beszélni. Idegesen kérdezett vissza, hogy "miről?!". Egyszerűen teljesen magam alatt vagyok, hogy mégis, mit tehetnék ebben a szituációban.
2024. júl. 29. 08:15
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
93%

Ezt a penzt anyad ellopta. Toled, a sajat gyereketol. 🥶

En ezen merengenek el. Majd mashova tennem, amirol senki nem tud. A “barmi” esetere koss eletbiztositast. 🤫😉🤷‍♀️

2024. júl. 29. 09:57
 12/37 anonim ***** válasza:
96%

Anyu, képzeld, úgy néz ki valaki besurrant hozzá, mert eltűnt 150e abból a pénzből, amit a múltkor mutattam neked. Pénteken megyek feljelentést tenni a rendőrségre.

Ennyi. Aztán simán lehet, hogy csütörtökön véletlenül mégiscsak 450 lesz, amikor újra atszamolod

2024. júl. 29. 09:57
 13/37 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, te ismered anyukádat.

Én pl. holtbiztos vagyok benne, hogy ha én megmutatnám akár anyámnak, akár apámnak, egyikük se vinné el, még akkor sem, ha otthon éheznének. De ők az ÉN szüleim. Ha a te anyukádról ez elképzelhető, akkor 36 évesen ismerned kellett volna őt ennyire - és akkor értelemszerűen nem kellett volna erről beszélned, pláne megmutatnod, hol tartod.

Egyébként nem is értem, mi a fityfenének tartasz otthon nagyobb összegű készpénzt. Én a helyedben egyszerűen addig nem vennék ki a napi kiadásaimhoz pénzt a bankszámlámról, amíg ez el nem fogy. Magyarul: ugyanez az összeg a bankszámlámra kerülne át (gondolom bankszámlára megy a fizetésed, amiből élsz).

2024. júl. 29. 10:31
 14/37 anonim ***** válasza:
12%

Ha a kérdezővel bármi történik, pl baleset, akkor nem készpénz az első, ami kell. Ilyenkor kórházba kerül, akár hetekre. Itt mire kéne nagyobb összegű készpénz? Fizetni az orvosnak százezreket? Ha pedig nem lenne biztosítva TB-nél, azt is a kezelés után kezdik számon kérni.

Ha a kérdező neadjisten meghal, a temetés fedezésére a rokonok fel tudnak venni pénzt a számlájáról a halotti anyakönyvi kivonattal. Ez az egyetlen költség, amit a hagyatéki előtt felhasználhatnak az örökségből.

Nekem ezek csökkentik a hihetőségét a sztorinak.

2024. júl. 29. 11:02
 15/37 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudod kideríteni. Anyád nem fogja bevallani. Visszatenni se fogja, miután szólsz neki mert akkor egyértelmű lenne, hogy ő volt.

Mondjuk így is elég egyértelmű...

Ez akkor neked tanulópénz, hogy nem bizhatsz anyádban. Tedd át a maradékot máshova és ne mutasd meg neki. Viszont legyen egyértelmű az is, ha turkál, mert sajnos most már tudja, hogy van nálad még 300k. Kis cérnaszál vagy ilyesmi, tudod, van ennek módja.

2024. júl. 29. 11:30
 16/37 anonim ***** válasza:
60%
A legtisztább ügy rendőrségi feljelentést tenni. Aztán majd ők kiderítik, jobban is értenek hozzá, mint te.
2024. júl. 29. 11:33
 17/37 anonim ***** válasza:
93%

"Anyád nem fogja bevallani. Visszatenni se fogja, miután szólsz neki mert akkor egyértelmű lenne, hogy ő volt"

Vagy igen, ha azt mondja, amit leírtam.

2024. júl. 29. 11:35
 18/37 anonim ***** válasza:
86%
Ha nincs más, aki hozzányúlhatott, rá kell kérdezni, akármilyen kellemetlen.
2024. júl. 29. 11:57
 19/37 anonim ***** válasza:
94%

Tőlem is loptak egyszer így, a saját otthonomban. Pontosan tudom, hogy ki volt az, de semmit nem tudnék bizonyítani. Tanulópénz volt.

Annyit tudtam tenni, hogy zárat cseréltem, de nekem könnyű volt, mert a saját lakásomban élek, nem a tolvajéban.

2024. júl. 29. 12:10
 20/37 anonim ***** válasza:
83%
19-es, de miért nem tettél feljelentést? A rendőrség nyomoz, aztán talán kiderül. Mondjuk gyanús lesz nekik is az az ismerősöd, beidézik vallomás tételre, és ott úgy belezavarják a kérdéseikkel a hazugságba, hogy a végén megtörik és bevallja. Ők értenek ehhez, mert ez a foglalkozásuk. Hidd el, jobban megy nekik, mint neked menne, ha te vonnád kérdőre. Arról nem is beszélve, hogy azért a legtöbb tolvaj kicsit fosni kezd, ha a rendőrségen vallomást kell tennie.
2024. júl. 29. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!