Segíteni egy rokonnak, ilyen körülmények között? Jobb lenne leépíteni?
Nagybátyám tipikusan az az ember, aki utál dolgozni.
Régebben kijárt Ausztriába, Németországba, kint volt 3-4 hónapot, megszedte magát, majd az év hátralévő részében azt élte fel. Ez működött, mert a rezsijén és az autóján kívül semmi mást nem kell kb. fizetnie.
A nagyszüleimnél eszik napi 2-3 alkalommal, oda hordja a szennyesét, télen ott fekszik egész nap, hogy neki ne kelljen fűtenie a lakását, most nyáron szintén, mert neki nincs légkondija.
De már nem fiatal, 54 évesen nem bírja úgy a vendéglátást, mint régen, plusz ahogy idősödött, a természete is úgy romlott. Az utóbbi 10 évben már elküldik mindenhonnan maximum 1 hónapon belül, mert vagy a kollégáival, vagy a vezetőséggel, rosszabb esetben a vendégekkel kerül összetűzésbe. Volt, ahol verekedésig fajult a dolog, máshol a vendég ölébe borította az ételt, mert az reklamált... A legapróbb dolgoktól a plafonon van, múltkor egy fiatal lányt akart kiszedni a kereszteződésnél a kocsiból, mert az rádudált, hogy menjen már.
Nagyszüleim ki vannak akadva, hogy nem lesz nyugdíja, mi lesz vele, ha ők már nem lesznek. Nagyim a régi gyerekkori barátait is megkereste már, mind sikeresek, vállalkozással, jó munkahelyekkel. Mind azt mondta, hogy ne haragudjon, de nem veszik oda, őket ne hozza kellemetlen helyzetbe, nem fogják tartani a hátukat miatta.
Most a párommal szeretnének beszélni, hogy vegye fel a cégéhez. A nagyim azt mondja, hogy 300 alkalmazott között "elvész ő", nem csinál majd bajt, tegyék be valahová, ahol nincs közvetlen kapcsolatban senkivel. De ilyen nincs, főnöke mindenhol lenne, részlegtől függetlenül. Plusz a barátom olyan, hogy ad munkát barátnak, rokonnak, de megköveteli, hogy akkor az illető dolgozzon meg a pénzért.
Próbáltam terelni a témát, hogy nincs most nyitott pozíció sehol, de csak köti az ebet a karóhoz, hogy ne mondjam már, hogy ennyi nem fér bele, valamit csak tudna intézni a párom.
Ez a másik, hogy neki intézzünk mindent, de a nagybátyám 20 kilométerre elkéri az útiköltség árát, forintra pontosan. Múltkor nekem kellett rohangáljak valami autós sz_Rja miatt, itt Pesten. A fél délutánom ráment, mert nem is azon a címen volt, amit először írt, a másiknál várnom kellett (ami nyilván a város másik vége volt). A "kis csomag" kiderült, hogy 4 kiló és egy nagy doboz, 42 fokban nem cipeltem haza, taxiztam. 35.830 ft volt, tízforintra pontosan ennyit utalt és közölte, a taximat nem fizeti ki, mert ő nem kérte, hogy azzal menjek.
Mit tennétek?
Párom azt mondja, küldje át neki az önéletrajzát, megnézi, mit tehet, de én már ezt sem akarom engedi, az az igazság. Mert csak a bonyodalom lesz belőle.
nemtudom mit problemaztok. Egy eletkeptelen öreg urrol van szo. Mond nagyidnak megneztetek az eletrajzat, nemtudjatok hova be venni es van. Az ilyen ember abbol el hogy törödnek vele- Hat ne tedd. Nagyinal van mert ott van legkpndi? Legyen..kit erdekel? Teged miben hatraltat? Te vagy a ... hogyha neki furikazol egy egesz delutant. Vagy szivesen megteszed vagy hagyod a francba...az hogy taxidat nem fizette ki az ok. En sem fizettem volna, vagy eleve azt mondom fizetemmenjel avval de utolag mert kenyelmes neked tuti nem allom.
Nem az öreg eletkeptelen mellett allok ... viszont nem ertem mit kell vele foglalkozni
Az utóbbi 10 évben már elküldik mindenhonnan maximum 1 hónapon belül, mert vagy a kollégáival, vagy a vezetőséggel, rosszabb esetben a vendégekkel kerül összetűzésbe. Volt, ahol verekedésig fajult a dolog, máshol a vendég ölébe borította az ételt, mert az reklamált... A legapróbb dolgoktól a plafonon van, múltkor egy fiatal lányt akart kiszedni a kereszteződésnél a kocsiból, mert az rádudált, hogy menjen már. - szép mese.
Novellát írj, ha ilyen a fanztáziád, ne ide.
Legyen a nagyi problémája, ha nem tudja még mindig meghúznui a határokat. A semmirekellő fia miatti felelősséget nem nyomhatja át a nyakatokba.
Nem. kész. Átküldi az önéletrajzot? Küldje, egy gomnyomással lehet a levélszemétbe lendíteni.
Az meg már bocs, de a te jóhiszemű hü-leységed, hogy ha ennyit kajtatsz valaki cuccáért. Nem volt ott, ahova menni kellett, akkor így járt. NEhezebb, amivel nem boldogulsz, akkor ott kell hagyni, vagy ott helyben fel kellett volna hívni, hogy mi legyen. Utólag odatolni egy közel 40 ezres taxiszámlát, hát...én se fizettem volna ki!
Szerintem ha a párod cége, akkor majd ő eldönti mi legyen. Ha más nem, odaveszi, megbeszéli mit vár el, ha nem teljesít, akkor pont annyira kellemetlen szerintem kirúgni, mint amennyire esélyt sem adni családban, szóval sokkal hátrébb nem vagytok.
Egyébként nem feladatotok segíteni, ahogy a nagyiéknak sem. Miért ők stresszelnek 70+ évesen, hogy mi lesz a "gyerekkel" (aki mellesleg 50+)? Oldja meg az életét. 54 évesen még azért van 11 éve kezdeni magával valamit nyugdíjig.
Szerintem se kell már sokat segíteni neki. Viszont lehet látni, hogy pszichés beteg. Érdemes lenne szakemberhez irányítani.
Azt nem kell hagyni, hogy kihasználja a családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!