Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondtátok el a párotokn...

Hogyan mondtátok el a párotoknak, hogy rendezetlenek a családi körülményeitek?

Figyelt kérdés

Anyám és apám részéről is vannak dolgok, amik rohadtul cikik, és vállalhatatlanok.

Az addig oké, hogy "ha szeret, akkor elfogadja", de hogy lehet az ilyet találni? Első kapcsolatom, nagyon szeretem, és ő is engem, de nem tudom hogy hogyan kellene elmondani, amikor neki nagyon összetartó, irigylésre méltó nyugodt családja van.

2023. márc. 4. 08:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
És azt hiszed, nem tudja hogy nem az ő családja az átlagos szint?
2023. márc. 4. 08:57
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem normális családom van, a férjemé szörnyű. Úgy mesélte el a dolgokat, ahogy egyre bizalmasabb viszonyba kerültünk. Először csak annyit mondott, hogy a szülei elváltak, aztán lassan jött a többi.

Mondjuk ahogy megismertem a szüleit, nekem is leesett, hogy nem százasok, de ez nem befolyásolt semmit, nyáron lesz 20 éve, hogy együtt vagyunk.

2023. márc. 4. 09:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, hogy mit tartasz cikinek és vállalhatatlannak a szüleiddel kapcsolatban?
2023. márc. 4. 09:00
 4/17 anonymousreview60 ***** válasza:
89%

Őszinteség kell, de nem azonnali igazságözön.

Ilyen esetben nyilván nem vinném vagy hívnám a páromat hozzánk, és csak a páromnál lennénk. Fokozatosan ismertetném meg a helyzettel és jutnék el ennek során a teljes helyzetismertetésig és hogy elmagyarázzam neki a végén, hogy nekem az ő és a családom közötti kapcsolat (vagy legalábbis a rendszeres találkozás) miért vállalhatatlan.

Ha a párom szeret, akkor ezt el tudja fogadni, hiszen neki lényegében nem okoz gondot a dolog azon túl, hogy együttérez velem a helyzetemben.

Érdemes lenne azért a helyzetet valamelyest bemutatni itt nekünk.

42FHET

2023. márc. 4. 09:13
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

"Őszinteség kell, de nem azonnali igazságözön."

Hát nem tudom. Én az igazságözön verziót tolom, szerintem sokkal jobb. Ugyanis még az elején el tudja dönteni hogy tud-e ezzel élni. De miért ne tudna hiszen te se támogatod ha cikinek tartod.

Szerintebb kevésbé korrekt behálózni valakit és utána mikor már mély a kötődés beközölni valami kellemetlent.

Én nyílt lapokkal játszottam mindig és nem csinálnám másképp.

2023. márc. 4. 09:19
 6/17 A kérdező kommentje:

Elváltak a szüleim, mert apám megcsalta anyámat, a nővérem 7, én 5, a húgom 3 volt.

Anyám ivott, most már csak alkalmakkor iszik, de meglátszik rajta, hogy nem százas.

4 éve költöztünk el 200 km-rel arrébb, mert apámnak megszületett a hőn áhított fia, anyám meg bepasizott. A hapsinak van 3 gyereke, most született meg nemrég a közös, így kilencen élünk egy három szobás 50 nm-es lakásban.

Apám 9 hónapig volt börtönben, most lábperec van rajta, korlátozottan dolgozhat. Mivel ő nem jöhet hozzánk, így nekünk kellene menni, de nem megyünk, és mindenkinek az van beadva, hogy mi nem keressük őt, mert ellene vagyunk nevelve, ami nem igaz.

Az egyik mostohatesóm prosti. 🙂

Sorolhatnám még itt a dolgokat, de felesleges lenne.

2023. márc. 4. 09:25
 7/17 A kérdező kommentje:
#2 és a te férjednek?
2023. márc. 4. 09:26
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Én fokozatosan meséltem neki el a dolgokat, hasonló "finomságok" vannak az én családomban is. Akivel én sem tartom a kapcsolatot, arra elmondtam, hogy ne haragudjon, de sosem fogom neki bemutatni, mert már én sem vagyok az illetővel beszélő viszonyban sem. Elfogadta.
2023. márc. 4. 09:30
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Annyit mondanék, hogy ne haragudj, nem szeretnélek otthon bemutatni, mert nagyon kínos az egész családi hátterem. Biztos nem fogom tudni elkerülni, hogy megismerd őket előbb vagy utóbb, de beszélni is nehezemre esik róla.

Ennyiből egy ember már megérti, hogy ehhez idő kell. Aztán ha együtt maradtok, apránként úgyis meg fogja ismerni az egész sztorit. Ha pedig náluk vagytok és a szülei kérdezősködnek, ugyanúgy mondhatod, hogy sajnos te nem vagy szerencsés a családoddal. Egy két mondat rövidre tudja zárni az ilyen beszélgetéseket. Aztán ha már jobban ismeritek egymást kevésbé kellemetlen beszélni erről.

2023. márc. 4. 10:19
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Megmondtam nekik, hogy a családom egy rakat fos, úgyhogy ne csodálkozzon, hogyha azonnal fagagtóznak vagy beszólnak neki.

Mindkettő megtörtént - amíg tudtam, húztam a bemutatást, de ő szeretett volna velük találkozni. Oké... :D

2023. márc. 4. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!