Segíteni egy rokonnak, ilyen körülmények között? Jobb lenne leépíteni?
Nagybátyám tipikusan az az ember, aki utál dolgozni.
Régebben kijárt Ausztriába, Németországba, kint volt 3-4 hónapot, megszedte magát, majd az év hátralévő részében azt élte fel. Ez működött, mert a rezsijén és az autóján kívül semmi mást nem kell kb. fizetnie.
A nagyszüleimnél eszik napi 2-3 alkalommal, oda hordja a szennyesét, télen ott fekszik egész nap, hogy neki ne kelljen fűtenie a lakását, most nyáron szintén, mert neki nincs légkondija.
De már nem fiatal, 54 évesen nem bírja úgy a vendéglátást, mint régen, plusz ahogy idősödött, a természete is úgy romlott. Az utóbbi 10 évben már elküldik mindenhonnan maximum 1 hónapon belül, mert vagy a kollégáival, vagy a vezetőséggel, rosszabb esetben a vendégekkel kerül összetűzésbe. Volt, ahol verekedésig fajult a dolog, máshol a vendég ölébe borította az ételt, mert az reklamált... A legapróbb dolgoktól a plafonon van, múltkor egy fiatal lányt akart kiszedni a kereszteződésnél a kocsiból, mert az rádudált, hogy menjen már.
Nagyszüleim ki vannak akadva, hogy nem lesz nyugdíja, mi lesz vele, ha ők már nem lesznek. Nagyim a régi gyerekkori barátait is megkereste már, mind sikeresek, vállalkozással, jó munkahelyekkel. Mind azt mondta, hogy ne haragudjon, de nem veszik oda, őket ne hozza kellemetlen helyzetbe, nem fogják tartani a hátukat miatta.
Most a párommal szeretnének beszélni, hogy vegye fel a cégéhez. A nagyim azt mondja, hogy 300 alkalmazott között "elvész ő", nem csinál majd bajt, tegyék be valahová, ahol nincs közvetlen kapcsolatban senkivel. De ilyen nincs, főnöke mindenhol lenne, részlegtől függetlenül. Plusz a barátom olyan, hogy ad munkát barátnak, rokonnak, de megköveteli, hogy akkor az illető dolgozzon meg a pénzért.
Próbáltam terelni a témát, hogy nincs most nyitott pozíció sehol, de csak köti az ebet a karóhoz, hogy ne mondjam már, hogy ennyi nem fér bele, valamit csak tudna intézni a párom.
Ez a másik, hogy neki intézzünk mindent, de a nagybátyám 20 kilométerre elkéri az útiköltség árát, forintra pontosan. Múltkor nekem kellett rohangáljak valami autós sz_Rja miatt, itt Pesten. A fél délutánom ráment, mert nem is azon a címen volt, amit először írt, a másiknál várnom kellett (ami nyilván a város másik vége volt). A "kis csomag" kiderült, hogy 4 kiló és egy nagy doboz, 42 fokban nem cipeltem haza, taxiztam. 35.830 ft volt, tízforintra pontosan ennyit utalt és közölte, a taximat nem fizeti ki, mert ő nem kérte, hogy azzal menjek.
Mit tennétek?
Párom azt mondja, küldje át neki az önéletrajzát, megnézi, mit tehet, de én már ezt sem akarom engedi, az az igazság. Mert csak a bonyodalom lesz belőle.
Nénó nénó, ez itt a gykrendőrség?
Igen, 11 millió emberből biztos nem lehet, hogy valakinek hasonló problémája van...
Ezen a rokonon nem neked kell segítened. Ha a férjed berakja a cégéhez és balhé lesz akkor akár még a házasságod is rámehet.
A helyedben nem foglalkoznék vele. Még a csomagjáért sem mennék el.
Persez felvehetitek/beajánlhatjátok a céghez és lehettek a csicskái, de ettől még egy ugyanolyan parazita lesz akit egyre nehezebben fogtok elviselni.
A párod helyében biztos hogy nem segítenék, ha alkalmatlan. Az egy munkahely és nem szeretetszolgálat.
Nagyi ha még mindig beengedi, magára vessen. Nemet mondani nem tud, de más nyakába varrni a problémát, az könnyű lenne.
Semmit nem tennék azon kívül, hogy elmagyaráznám nagyinak, hogy kell kulcsra zárni egy ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!