Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan szólom le ilyenkor...

Jogosan szólom le ilyenkor anyámat a kutyák veszélyeztetése miatt?

Figyelt kérdés

Van 2 Jack Russellünk, egy elég forgalmas utcában lakunk és amikor anyám hazajön, elhúzza a kocsibeálló kapuját és beáll a kocsival.

A kisebb kutya azonnal kirohan a kutyaajtón át az utcára, 1 méterre az úttól ahol percenként jönnek mennek a buszok, autók, majd miközben tolat a kocsival alatta mászkál a kutya mindezt úgy, hogy anyám tudja.

Elég lazán kezeli mondván a kutya okos, de mi van ha a másik oldalon meglát egy kutyát, sétaltatás közben olyankor mindig izgul és oda akar menni.

Nekem ilyenkor gyomorgörcsöm van és nem egyszer szóltam neki, hogy ez nagyon veszélyes de még neki állt feljebb.

júl. 19. 20:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Egy ismerősömnek nemrég ütötték el a kutyáját így... Pedig ott is 10 évig úgy álltak ki meg be, hogy nem zartak el, hogy nem lett baj. Mi mindig behívjuk a kutyát a házba, ha ki- vagy beállunk a kocsival. De megkötni is lehet addig vagy elzárni valahova. Sok biztonságos megoldás létezik.
júl. 19. 22:09
 12/19 anonim ***** válasza:
89%
A kutyákat az veszélyezteti, hogy nincs megtanítva nekik, hogy ne rohanjanak ki
júl. 19. 22:31
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

Nincs időd nevelni?

Mindenkinek arra van ideje, amire szakít. Ez szar duma volt.

Döntsd már el, hogy a te dolgod, vagy nem?! Mert ha nem a te dolgod, de téged zavar, akkor a te gondod lett.

Dicséretes, hogy nem szarod le, de ez így nem elég. Vagy legyen megtanítva, vagy adjátok tovább őket. Én hamar leszoktatnám a kijárkálásról. Az enyémre csak párszor szóltunk rá, mikor elköltöztünk, azóta SOHA nem jött ki.

júl. 19. 22:45
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"mondván a kutya okos"

Egy ismerősöm pont így vasalta ki a yorkie-ját a saját kertjében. Hogy a kutya okos volt, tudta, hogy ne menjen a kerekek alá, mikor betolat. Csak aztán egyszer mégse volt okos. 🤷‍♀️

júl. 19. 23:17
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindezt látod, hogy azonnal kirohan, akkor nyilván ott vagy. Miért nem viszed be, tartod be, fogod meg addig a kutyát, vagy állsz a kapuba?
júl. 20. 05:40
 16/19 anonim ***** válasza:
73%

Nincs időd tanítgani? akkor mi a rossebért kellett neked kutya???

Inkább ajándékozd el egy normális gazdának, aki foglalkozik vele, mielőtt megharap valakit vagy elüti egy autós.

júl. 20. 08:53
 17/19 anonim ***** válasza:
55%

Ha nincs időd foglalkozni a kutyával minek kellett egyáltalán, ráadásul kettő is. Sem nevelve nincsenek, sem biztosítva rendesen a tartásuk. Mit vársz, anyád kocsival ugrasson át a kerítésen? Az pedig ugye vicc, hogy addig zárja be a kocsiba?😁tényleg azt várod, anyád hazaér, előbb fogja be a kutyát, tegye kocsiba, aztán álljon be?

Ha zavar neveld meg, vagy legyen rendesen zárható helyük.

júl. 20. 11:38
 18/19 A kérdező kommentje:

16-17 Ha tudnátok értelmezni amit írtam, de csak az okoskodás megy.

Írtam, hogy nem én vagyok a gazdájuk, ők maguknak akartak kutyát, nem én vállaltam felelősséget csak rám hárítják.

Az, hogy én foglalkozom velük a gazdik helyett egy teljesen más dolog.

júl. 20. 13:07
 19/19 anonim ***** válasza:
66%

Na amennyi időt elcseszel itt a gyakorin, ahelyett nevelhetnéd a kutyákat 🤡

Most hiába írod, hogy a nem a te kutyáid; de mégis zavar a sorsuk. Hajrá, lehet nevelni őket!

Rohadt gáz, hogy feljössz ide és elvárnád hogy “megveregessük a vállad” amiért leszólod anyádat és a tesódat, holott te is veszélyezteted őket; mert tudnál segíteni rajtuk mégpedig úgy hogy leülsz a gazdáikkal mint egy értelmes felnőtt ember és megbeszéled velük hogy ez így nem okés és megkéne nevelni a Fifikét meg a Mazsolát különben palacsinta lesz belőlük 🤷‍♀️🤡

júl. 20. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!