Ebben az esetben, te mit tennél a helyemben?
Eladás alatt állt a házunk, de az egyik eladó eltitkolta hogy tartozasai vannak és amikor utalt volna a bank, kiderűlt hogy ráterhelték az ingatlanra a tartozását. Így bukott a hitel és nem bírtuk eladni, illetve vissza kell fizetnünk a foglalót miatta.
Ráadásul, én 100 km-rel arrébb lakom, a többiek a közelben. És rám sózták a hivatalos ügyek intezeset, ami nekem több tízezer forint. (csak az üzemanyag) ti mit tennétek?
10
Csokos hitel volt?
13
A foglaló letétte előtt, tiszta volt minden. Utánna került rá. De ezt senki nem tudta hogy bárkinek van ilyen tartozása, mert nem szólt róla.
Nem végezhető el. Azt mondták személyesen ott kell lenni.
14
Igen,ebben igazad van. Sajnos, hülye voltam.
Amúgy azt sem értem ti erről miért nem kaptatok értesítést. Nekünk anno küldtek ki levelet, hogy x személy tulajdon hányadára végrehajtást jegyeztek be.
Nekünk is van végrehajtás alatt lévő ingatlanunk. Simán eladhatjuk, a bank be is hitelezi a vevőnek. Mi 4 en örököltük a tartozást, plusz apám a főadós. Ha elmegy a ház akkor a végrehajtónak elutalják az összeget amit behajt, a maradékot osztják ki százalékosan.
Nem tudom... A tartozó félnek 10x tartozása van, mint amit örökölt.
Nekünk, a vevők azt mondták, hogy a bank azt mondta hogy amíg tartozás van rajta, addig nem utal.
Kamu
Ha 25% tulajdonrésze van, csak a 25%-ig terhelheti rá a bank, maradék 75% a másik 3 tulaj között oszlik el. Azaz a teljes tulajdonrésze elmegy a banknak és azon felül marad még tartozása, de azt mégis miért rajtatok hajtanák be?
Az ő részét úgymond kivásárolja a behajtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!