Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben, te mit...

Ebben az esetben, te mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Eladás alatt állt a házunk, de az egyik eladó eltitkolta hogy tartozasai vannak és amikor utalt volna a bank, kiderűlt hogy ráterhelték az ingatlanra a tartozását. Így bukott a hitel és nem bírtuk eladni, illetve vissza kell fizetnünk a foglalót miatta.

Ráadásul, én 100 km-rel arrébb lakom, a többiek a közelben. És rám sózták a hivatalos ügyek intezeset, ami nekem több tízezer forint. (csak az üzemanyag) ti mit tennétek?

júl. 17. 07:45
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

10

Csokos hitel volt?

júl. 17. 09:09
 12/29 anonim ***** válasza:
júl. 17. 09:40
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdoni lapot évente 2x lehet ingyenesen lekérni a földhivatal online-on, ha jól tudom. Érdemes a foglaló letétele előtt ellenőrizni, hogy minden úgy áll-e, mint azelőtt. A hivatali ügyintézés nagy része online és/vagy telefonon is elvégezhető. 18900Ft egy országbérlet, nem muszáj autóval menni. Én vásárlást intéztem és nekem is minden új volt és idő, de nem sajnálom. A szerzett tapasztalatoknak később is hasznát veheted.
júl. 17. 09:48
 14/29 anonim ***** válasza:
90%
Arra lehet sózni, akivel ezt meg lehet tenni.
júl. 17. 09:51
 15/29 A kérdező kommentje:

13

A foglaló letétte előtt, tiszta volt minden. Utánna került rá. De ezt senki nem tudta hogy bárkinek van ilyen tartozása, mert nem szólt róla.

Nem végezhető el. Azt mondták személyesen ott kell lenni.

júl. 17. 09:53
 16/29 A kérdező kommentje:

14

Igen,ebben igazad van. Sajnos, hülye voltam.

júl. 17. 09:53
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy azt sem értem ti erről miért nem kaptatok értesítést. Nekünk anno küldtek ki levelet, hogy x személy tulajdon hányadára végrehajtást jegyeztek be.

Nekünk is van végrehajtás alatt lévő ingatlanunk. Simán eladhatjuk, a bank be is hitelezi a vevőnek. Mi 4 en örököltük a tartozást, plusz apám a főadós. Ha elmegy a ház akkor a végrehajtónak elutalják az összeget amit behajt, a maradékot osztják ki százalékosan.

júl. 17. 10:06
 18/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom... A tartozó félnek 10x tartozása van, mint amit örökölt.

Nekünk, a vevők azt mondták, hogy a bank azt mondta hogy amíg tartozás van rajta, addig nem utal.

júl. 17. 10:46
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Kamu

Ha 25% tulajdonrésze van, csak a 25%-ig terhelheti rá a bank, maradék 75% a másik 3 tulaj között oszlik el. Azaz a teljes tulajdonrésze elmegy a banknak és azon felül marad még tartozása, de azt mégis miért rajtatok hajtanák be?

Az ő részét úgymond kivásárolja a behajtó.

júl. 17. 10:53
 20/29 anonim ***** válasza:
62%
Fake.
júl. 17. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!