Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben, te mit...

Ebben az esetben, te mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Eladás alatt állt a házunk, de az egyik eladó eltitkolta hogy tartozasai vannak és amikor utalt volna a bank, kiderűlt hogy ráterhelték az ingatlanra a tartozását. Így bukott a hitel és nem bírtuk eladni, illetve vissza kell fizetnünk a foglalót miatta.

Ráadásul, én 100 km-rel arrébb lakom, a többiek a közelben. És rám sózták a hivatalos ügyek intezeset, ami nekem több tízezer forint. (csak az üzemanyag) ti mit tennétek?

júl. 17. 07:45
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Illetve, még azt hozzateszem hogy az ingóságok 99%-kát ők vitték el.
júl. 17. 07:48
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem intézném én, oldja meg az, aki miatt rá lett terhelve a tartozás.

Ha nem, én összefogva a többiekkel feljelenteném.

júl. 17. 07:52
 3/29 A kérdező kommentje:

1

Ő azt mondta, nem oldja meg. A többiek szintén kifogásokat kerestek. Így maradtam én.. Mert valakinek meg kell.

júl. 17. 07:56
 4/29 anonim ***** válasza:
83%

Mert baleknak néznek és be is bizonyítottad a 4-es válaszodban hogy az is vagy.

Nekem a tesóm nem volt hajlandó mosogatni ha rajta volt a sor, mindig anyám csinálta meg helyette. Egyszer megunta és megmakacsolta magát és mikor kezdett sok lenni a mosogatnivaló, csodával határos módon a tesóm elkezdett mosogatni.

Amíg a tartozást és foglalót nem fizeti ki, el kell venni a haszonêlvezeti jogot tőle. De egyébként sincs beleszólása a dolgokba túlságosan mert ha pl 1 milliós tartozást terheltek rá egy 20 milliós lakásra amit négyen egyenlő arányban birtokoltok, nem 25-25% jut mindenkinek hanem mindenkinek 25%, neki 20% és banknak is 5% tulajdonjog jár.

júl. 17. 08:06
 5/29 anonim ***** válasza:
95%

Én nem értem ezt az egészet.

Mégpedig azért, mert ugyan ezen ment át a férjem 3 éve. Vagy 4.

Papája meghalt 10 éve, 5en örökölték a házat.

3vagy 4 éve kitalálta egyik unokatesó, adják el. Felkereste mind a 4 további örököst, mindenki beleegyezett. Meghírdették, hamar vevőre is találtak.

Letette a foglalót, mentek az ügyvédhez. Itt derült ki, hogy az egyik örökösnek eon tartozása volt, amit erre a házra terheltek.

Végül az ügyvéd segítségével úgy lett megoldva, hogy simán el tudták adni, az adós meg annyival kevesebbet kapott, mint a többiek.

A vevő is hitelt vett fel, nem akadékoskodott a bank sem emiatt.

júl. 17. 08:14
 6/29 A kérdező kommentje:

4

Igen,azóta rájöttem.. De több mindent biztos hogy nem fogok elválalni.

A tartozónak már semmi nem jár, mert közben a testvére kifizette helyette a tartozást, ami a ház részen volt és rá íratta a saját nevére a részét. De akkor is idegesít.

júl. 17. 08:16
 7/29 A kérdező kommentje:

6

Csok - os hitel volt. Az elméletileg, sokkal szigorúbb.

júl. 17. 08:17
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Valaki írta a feljelentést. Hivatalból feljelentés nyomán eljárást erre a Rendőrség nem indít, de egy jó ügyvéddel fel lehet szólítani, hogy rendezze, intézze, ellenkző esetben polgári peres útra viszitek a dolgot és az bizony az ő tulajdonrészének a rovására fog menni.

Amúgy ha rá van terhelve valami az eladandó ingatlanra, akkor a vevő bankja először azt utalja el a hitelezőnek, tehát aki felé tartozik, és a többit a tulajoknak. Ezért nem kell visszaadni a foglalót.

júl. 17. 08:26
 9/29 A kérdező kommentje:

8

Ez CSOK-Hitel volt. Ez szigorúbb, nekünk ezt mondták.

júl. 17. 08:42
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt hasonló. Eladtuk. Annyi hogy akinek tartozása volt, az ő része ment a banknak.
júl. 17. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!