Ebben az esetben, te mit tennél a helyemben?
Eladás alatt állt a házunk, de az egyik eladó eltitkolta hogy tartozasai vannak és amikor utalt volna a bank, kiderűlt hogy ráterhelték az ingatlanra a tartozását. Így bukott a hitel és nem bírtuk eladni, illetve vissza kell fizetnünk a foglalót miatta.
Ráadásul, én 100 km-rel arrébb lakom, a többiek a közelben. És rám sózták a hivatalos ügyek intezeset, ami nekem több tízezer forint. (csak az üzemanyag) ti mit tennétek?
Biztosan nem intézném én, oldja meg az, aki miatt rá lett terhelve a tartozás.
Ha nem, én összefogva a többiekkel feljelenteném.
1
Ő azt mondta, nem oldja meg. A többiek szintén kifogásokat kerestek. Így maradtam én.. Mert valakinek meg kell.
Mert baleknak néznek és be is bizonyítottad a 4-es válaszodban hogy az is vagy.
Nekem a tesóm nem volt hajlandó mosogatni ha rajta volt a sor, mindig anyám csinálta meg helyette. Egyszer megunta és megmakacsolta magát és mikor kezdett sok lenni a mosogatnivaló, csodával határos módon a tesóm elkezdett mosogatni.
Amíg a tartozást és foglalót nem fizeti ki, el kell venni a haszonêlvezeti jogot tőle. De egyébként sincs beleszólása a dolgokba túlságosan mert ha pl 1 milliós tartozást terheltek rá egy 20 milliós lakásra amit négyen egyenlő arányban birtokoltok, nem 25-25% jut mindenkinek hanem mindenkinek 25%, neki 20% és banknak is 5% tulajdonjog jár.
Én nem értem ezt az egészet.
Mégpedig azért, mert ugyan ezen ment át a férjem 3 éve. Vagy 4.
Papája meghalt 10 éve, 5en örökölték a házat.
3vagy 4 éve kitalálta egyik unokatesó, adják el. Felkereste mind a 4 további örököst, mindenki beleegyezett. Meghírdették, hamar vevőre is találtak.
Letette a foglalót, mentek az ügyvédhez. Itt derült ki, hogy az egyik örökösnek eon tartozása volt, amit erre a házra terheltek.
Végül az ügyvéd segítségével úgy lett megoldva, hogy simán el tudták adni, az adós meg annyival kevesebbet kapott, mint a többiek.
A vevő is hitelt vett fel, nem akadékoskodott a bank sem emiatt.
4
Igen,azóta rájöttem.. De több mindent biztos hogy nem fogok elválalni.
A tartozónak már semmi nem jár, mert közben a testvére kifizette helyette a tartozást, ami a ház részen volt és rá íratta a saját nevére a részét. De akkor is idegesít.
6
Csok - os hitel volt. Az elméletileg, sokkal szigorúbb.
Valaki írta a feljelentést. Hivatalból feljelentés nyomán eljárást erre a Rendőrség nem indít, de egy jó ügyvéddel fel lehet szólítani, hogy rendezze, intézze, ellenkző esetben polgári peres útra viszitek a dolgot és az bizony az ő tulajdonrészének a rovására fog menni.
Amúgy ha rá van terhelve valami az eladandó ingatlanra, akkor a vevő bankja először azt utalja el a hitelezőnek, tehát aki felé tartozik, és a többit a tulajoknak. Ezért nem kell visszaadni a foglalót.
8
Ez CSOK-Hitel volt. Ez szigorúbb, nekünk ezt mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!