Mit tehetnék, mert nincs túl sok lehetőségünk, de a pohár betelt?!
Ismerős helyzet. Mióta az eszemet tudom az apám alkoholista, és a gyerekkorom nagy része csak félelemből és rettegésből állt. Terrorizált, bántott minket (anyut, nővéremet, meg engem), volt hogy majdnem meg is haltunk(ezt inkább nem részletezném).
Mindig kértük anyát, hogy váljon el apától, mert félünk, és nem akarunk így élni, de ő azt mondta, hogy nem tudna minket egyedül eltartani, a lakás is közös volt, stb. A dolog úgy oldódott meg, hogy nővérem a sulijában szólt egy illetékesnek, és aztán apámat felszólították, hogy vagy költözzön el, vagy én állami gondozásba kerülök. Sajnos nem tudom részletesebben leírni, mert nem sokat tudok erről, 14 voltam még, és igazából a hátam mögött történt a szervezkedés. A nővérem már ekkor elmúlt 18, így csak rám tudott hivatkozni, mert én voltam az úgymond veszélyeztetett kiskorú.
Szerencsémre apa elköltözött, így aztán nem kellett gondozásba kerülnöm... Aztán anya egyszerre több munkát is vállalt, és így eltudott minket tartani.
Mondanám azt, hogy te is csináld ezt, csak aztán lehet, hogy a visszájára sülne el a dolog (de! ez is egy lehetőség). Különösebb tanácsot sajnos nem tudok adni, de remélem azért valamennyit segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!