A férjem családja úgy tesz, mintha szeretnének. Az a jó, ha én is úgy teszek, mintha elhinném?
A férjem szörnyen naív ebben a tekintetben, és komolyan elhiszi, hogy az anyja, mamája, nagynénje csak a tesója meg az unokatestvére feleségét utálják, engem imádnak. Ezzel csak az a gond, hogy a másik két feleség is abban a tudatban él, hogy imádják őket, hisz gyakori a "drágám" "kis szivem" "aranyom" "tündérem" megszólítás. A hátuk mögött viszont gyakran vannak szídva, ebből tudom, hogy én is savazva vagyok mikor épp nem vagyunk jelen, illetve néha a testbeszédük is elárulja őket, hogy amúgy egy cseppet sem kedvelnek. Nem haragszom rájuk, mert tudom, hogy valójában nem velem van bajuk, ha a világ legtökéletesebb nője lennék akkor sem lennék elég jó nekik a férjemhez. 9 éve vagyunk együtt szóval nem mai dolog ez, de néha kicsit jobb a kapcsolat, aztán rosszabb, majd megint jobb. Hiszek az asszertív kommunikációban, de velük nem lehet alkalmazni, mert magukhoz sem őszinték. Eddig azt csináltam, amit a kérdésemben is leírtam, hogy ők úgy tesznek, mintha szeretnének, én meg, mint aki ezt elhiszi, és mindenki boldog. Csak közben néha "robbanék", de a férjem miatt nem teszem, mert Ő természetesen nagyon szereti őket.
Ha esetleg más családban is van ilyen vagy ehhez hasonló probléma hogyan szoktátok kezelni?
Apósom ilyen. Ő elméletben jóban van velem, ha nem is szeret, de gondja nincs velem. Ehhez képest ha meglátogatjuk, akkor következetesen levegőnek vagy hülyének néz. Nem tudom, melyik a jobb. Már a férjem is észrevette. A másik gyereke párját ajnározza, ő szuper. Az ő diplomás munkája menő, az enyém semmi.
Az én módszerem az, hogy visszaszólok, ha burkoltan sérteget, vagy levegőnek nézem, ha ezt teszi velem. Én nem játszom meg magam, fárasztó lenne.
Eleve nem kell odajárni ilyen emberek közé.
Akkor sem, hogyha a férjed családja.
Én sem mentem exem családjához, mert az egész pereputty valláskárosult, politikába gyógyult idióta volt, fixen ment valamin a balhé, vagy épp engem cs.sztettek a diétám miatt (bocs, hogy érzékeny vagyok, tényleg).
Aztán szépen beleuntam és nem jártam többé, de végül úgyis szakítás lett a vége, mert exem szerint "kibírhatnám havi 3x". Mit? Ezt? Miért kellene?
Mindenki azt adja, amit kap.
Szánalmas a képmutató viselkedés!
Én inkább nem is mennék hozzájuk.
Lényegében szorongás a közelükben lenni, az pedig nem jó, hanem pusztító.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!