Mennyire jellemző ez a nyugdíjasokra?
Apám még nem nyugdíjas, de közel van hozzá.
Ha nem dolgozik, ebből áll a napja.
Felkel, iszik, megint alszik.
Napközben többször alszik, nem tud magával mit kezdeni.
Nem nagyon érdekli semmi, ha pl meccset néz, abba is belealszik.
De így élte az egész életét, csak ugye most még dolgozik.
Mi lesz vele nyugdíjas korában?
Meddig lehet így élni.
Félek, hogy nem fognak bírni anyámmal, pláne, hogy van köztük pár év, anyámnak még dolgoznia kell pár évet.
Mit lehet kezdeni majd egy ilyen családtaggal?
Barátai nincsenek, nehéz személyiség, kissé egoista, leuralja a társaságot.
Olyan is volt, még 10 éve, hogy rokonok voltak nálunk, ő elfáradt, bement aludni a szobába.
Valószínűleg nem sokáig, mert a pia és a depresszió, önelhanyagolás elviszi. Egy felesleges élet. Anyádnak rég el kellett volna válnia. Ha nem tette, az ő dolga. Ne az ő életükkel foglalkozz, nem tudod megmenteni, éld a sajátodat.
Kérdésre a válasz: nem a nyugdíjjal van baj, hanem a szerfüggőséggel és depresszióval.
1. vagyok. A kérdésedre, hogy mennyire jellemző ez, a válaszom az, hogy nem jellemző. De aki egész életében ezt csinálta az már nemigen fog változni.
Én is nyugdíjas vagyok, kb negyed órája fejeztem be a reggel óta tartó takarítást, közben főztem is, ágyneműt áthúztam, mostam, teregettem, ilyesmi, picit leültem, pihenni, aztán megyek kertet locsolni, utána mosogatok, és fürdés, lefekvés. Ha nem jön közbe semmi "sürgős teendő":) Holnap fűnyírás lesz, előre félek tőle ebben a melegben. Akiket ismerek kb ezt csinálják. Hétvégén kicsit lazítok.
Igen, alkohol, alkoholista.
De stresszes élete volt.
A családért dolgozott.
Anyám is megéri a pénzét, ő is iszik.
De ő kevesebbet még.
Én is ettől félek, ha a munka se fogja gátolni, minden nap részeg lesz.
Sajnos sokszor telefonon képes órákat beszélni, ugyanazt elmondja 5x.
Ez azért van, mert senki nem keresi a társaságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!