Az ilyen nők milyen álomvilágban élnek?
Volt itt nem rég egy kérdés, amit nem találok, így csak a lényeget írom le, mert nyilván sok hasonló eset fordul elő a családokban.
Általánosítás jön, így akinek nem inge ne vegye magára. A lényeg, hogy vannak olyan nők, akik otthon maradnak a két gyerekkel, majd a GYED lejárata után sem hajlandóak visszamenni dolgozni, mert hát csak egy szar gyári melót tudnának elvállani és ki akar 12 órát egy ilyen helyen szopni? Elvárják, hogy el legyenek tartva, tetejében még követelőznek is, hogy a férjük, pasijuk végezze már el a házimunka felét, mert hát egyenjogúság van.
Fura mód a többség mélyen egyetértett ezzel a hozzáállással. A férfi felé örökké megy az elvárás, hogy legyen már ambíciózus, törtető, hozzon haza minimum 800 000 nettót, és mi az, hogy még nem vezérigazgató a munkahelyén. Az ilyen nőknek önmagukkal szemben miért nincs meg ez az elvárás? Ha csak egy gyári meló jut, akkor talán tanulni kellett volna - amihez sosincs késő - és nem lefialni, majd a kölykökre hivatkozni, hogy nekik életfogytig jár az anyagi biztonság. És akkor még az otthoni teendőket sem hajlandóak elvégezni, holott ez lenne a minimum, ha már csak melózni derogál. Mint valami méhkirálynő, aki fene nagy jó dolgában már nem is tud magával mit kezdeni, a dolgozó meg gürcöljön helyette.
Nyilván sok eset van, amikor ez a felállás működik, a férfi hozza haza a nagy pénzt, a nő meg rendesen ellátja a háztartást és neveli a kölyköket, de most nem róluk van szó.
Nem gondolnak arra, hogy mi lesz, ha a férfjük majd lecseréli őket egy fiatalabbra és akkor baromi kellemetlen lesz 50 évesen meló keresni zéró tapasztalattal? Ráadásul sok pasi, hogy lehet ennyire balhere, hogy ezt még el is viseli? Tudom, hogy sokan attól rettegnek, hogy ha kirúgják ezt a parazitát, akkor évekig nem lesz kit dugniuk, de legyen már ennyi önbecsülésük.
"Ha csak egy gyári meló jut, akkor talán tanulni kellett volna"
Én pl tanultam, jogász szakon végeztem, majd anglisztika..
Német nyelvvizsgám is van. Ezekkel sose találtam munkát.
Egyszer volt hogy jogi asszisztensnek felvettek volna 4 órás bejelentéssel (napi 8-10 óra tényleges munka) havi nettó 90ért.
Sima irodai, ügyintéző munkára se vesznek fel.
Vidéki faluban élek, 50km-es körzetben, 2 városban keresgélek és semmi. Inkább felveszik a 8 általánost végzett havert.
Pl kormányablakba is a legtöbb dolgozónak ugyanaz a ritka vezetékneve van..de érdekes egybeesés. Egy emberes adatrögzítő munkára is van öt rokon akiknek együttesen se sikerül hibátlanul elvégezni a "munkát", de nem baj..
Lényeg hogy a beltenyészet megmaradjon.
Gyárba sz0pni meg nem fogok menni, köszi. Inkább elvagyok munkanélkülin és mellette adok-veszek, kreatív termékeket készítek eladásra stb. 2 éve nincs bejelentett munkahelyem, de nem is lesz szerintem soha. Feladtam az álláskeresést.
"lecseréli őket egy fiatalabbra és akkor baromi kellemetlen lesz 50 évesen meló keresni zéró tapasztalatta"
Majd akkor megyek pl portásnak. 50 évesen nem az lesz az első interjú kérdés hogy van gyereke? Tervez még gyereket? Csokozni akar?
Nem néznek majd fialógépnek, és nagyobb eséllyel kapok munkát.
Az ilyen nők a te álomvilágodban vagy rémálomvilágodban élnek.
Egyet nem ismerek.
Háztartásit igen, három gyerek mellől, akik mellett rémesen sok meló van. Kettőt se könnyű logisztikázni.
Gondolom is, hogy fel kellene adnom a diplomás melómat is, mert bár szeretem, nem fizet annyit, amennyit az az áldozat ér, hogy reggel rohanunk, este rohanunk, a ház meg szalad, mert semmire nincs idő. Legalább amíg kicsik könnyebb lenne.
De amúgy én sosem értettem, mi a jó a semmit tevésben...
Mármint a nyári szabadságolások idején, nem mondom, nálam is van, hogy egy hétig csak olvasok meg tespedek a tv előtt és azt esszük, ami a hűtőben vagy fagyóban van lefagyasztva kész kaja. De egy hét után már viszket az agyam, hogy csinálni kéne valamit.
Azért nem cserélik le az ilyen parazita nőt, mert egyrészt a férfi akkor alig látná a gyerekeit, mert a magyar bíróságok annyira anyapártiak, hogy szinte minden esetben az anyának ítélik a gyereket, esély szinte nincs rá, hogy az apa kapja a felügyeleti jogot. A férfi meg jó esetben összeáll egy másik elvált nővel és nevelheti másnak a gyerekét.
Másrészt meg a nő a válással és a gyerekekkel, vinné a lakást, a férfi meg mehet albérletbe, ha nem akar egyenesen hajléktalannak állni.
#26 "a magyar bíróságok annyira anyapártiak, hogy szinte minden esetben az anyának ítélik a gyereket"
Ez már rég nincs így. Az alapfelállás az 50-50% gyerekfelügyelet, hacsak a pár KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL máshogy nem dönt. Nincs már ilyen, hogy automatikusan a nőhöz kerülnek a kölykök.
#26 "Másrészt meg a nő a válással és a gyerekekkel, vinné a lakást" - ez megint úgy működik, hogy a házasság előtti vagyon nem közös. Ha nőé volt a lakás, akkor a nő "viszi". Ha a férfié, akkor ő. Ha közösen vették, akkor ugye közös és a lakásból távozó fél részét ki kell fizetni.
Ezek csak szépen hangzó hazugságok, amiket te itt összehordasz, a valósághoz viszont semmi közük.
Én nem a HTB létet gondolom gáznak, amennyiben a nő tényleg kitesz magáért otthon, süt-főz, takarít, intéz minden ügyet, amit tud, figyel a gyerekek leckéjére (persze időt apuka is töltsön velük!) stb stb. Ez munka. Az viszont tényleg felháborító, mikor anyucika egésznap otthon ül és még követelőzik, hogy a dolgozó férje bármilyen házimunkát is végezzen otthon. Igen, ketten laknak a házban, csak éppen a férj eljár pénzt is keresni, amiből nem mellesleg anyu pcsája is el van tartva, miközben ő csak ücsörög. Nyilvánvaló, hogy akkor övé a teljes háztartás, ez az ő munkája. Gondolom a férje se mondja neki, hogy “szívem, végezd már el a melóm egy részét”. Eszembe se jutott bármit páromra sózni, mikor munkanélküli voltam pár hónapig és az ő fizujából éltünk. Alap volt, hogy akkor ellátom a teljes háztartást.
De mondjuk annak is igaza van, aki azt mondja, ezt azzal a férfival lehet megtenni, aki hagyja.
"Melyik gyárban lehet havi nettó 2 milliót keresni? Máris megyek ott hagyom a diplomás állásom"
Ne hagyd ott, inkább tanulj meg számolni...diplomával keresel 100 ezret, gyárban meg 500-at nyócosztállyal.
Jaj, azt persze elfelejtettem, hogy itt mindenki programozó és 2 milliót keres percenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!