Az ilyen nők milyen álomvilágban élnek?
Volt itt nem rég egy kérdés, amit nem találok, így csak a lényeget írom le, mert nyilván sok hasonló eset fordul elő a családokban.
Általánosítás jön, így akinek nem inge ne vegye magára. A lényeg, hogy vannak olyan nők, akik otthon maradnak a két gyerekkel, majd a GYED lejárata után sem hajlandóak visszamenni dolgozni, mert hát csak egy szar gyári melót tudnának elvállani és ki akar 12 órát egy ilyen helyen szopni? Elvárják, hogy el legyenek tartva, tetejében még követelőznek is, hogy a férjük, pasijuk végezze már el a házimunka felét, mert hát egyenjogúság van.
Fura mód a többség mélyen egyetértett ezzel a hozzáállással. A férfi felé örökké megy az elvárás, hogy legyen már ambíciózus, törtető, hozzon haza minimum 800 000 nettót, és mi az, hogy még nem vezérigazgató a munkahelyén. Az ilyen nőknek önmagukkal szemben miért nincs meg ez az elvárás? Ha csak egy gyári meló jut, akkor talán tanulni kellett volna - amihez sosincs késő - és nem lefialni, majd a kölykökre hivatkozni, hogy nekik életfogytig jár az anyagi biztonság. És akkor még az otthoni teendőket sem hajlandóak elvégezni, holott ez lenne a minimum, ha már csak melózni derogál. Mint valami méhkirálynő, aki fene nagy jó dolgában már nem is tud magával mit kezdeni, a dolgozó meg gürcöljön helyette.
Nyilván sok eset van, amikor ez a felállás működik, a férfi hozza haza a nagy pénzt, a nő meg rendesen ellátja a háztartást és neveli a kölyköket, de most nem róluk van szó.
Nem gondolnak arra, hogy mi lesz, ha a férfjük majd lecseréli őket egy fiatalabbra és akkor baromi kellemetlen lesz 50 évesen meló keresni zéró tapasztalattal? Ráadásul sok pasi, hogy lehet ennyire balhere, hogy ezt még el is viseli? Tudom, hogy sokan attól rettegnek, hogy ha kirúgják ezt a parazitát, akkor évekig nem lesz kit dugniuk, de legyen már ennyi önbecsülésük.
Tehát a kérdésed lényegében az, hogy miért hülye az, aki hülye. Nem tudjuk.
Nyilván lehet valaki tényleg főállásban háziasszony, ha a helyzet úgy kívánja meg és megegyeztek egymás között a felek. Az ellenben valóban nem normális, amikor valaki már nagyobbacska gyerekek mellett sem hajlandó dolgozni, pedig szükség lenne a pénzre és a ház körüli dolgokat sem végzi el.
Hát én nem tudom a te családodban hány ilyen eset fordul elő, az enyémben max egy. De ott nem két gyerek van, hanem hat. Tény, az anyuka életében nem dolgozott, pedig lett volna azért még egy jó 15 éve nyugdíjig onnantól hogy a legkisebb is intézménybe került. Nem is értem igazából mi a tökömet csinál egész nap, de neki tényleg nagyon jól keres a férje legalább. Meg neki diplomája is van, csak mivel rögtön egyetem után szült, nulla tapasztalattal, vén fejjel nyilván ő sem nagyon kell sehova ami komolyabb munkahely lenne. Mondjuk mindegy, mert nem is keres munkát.
Mást én nem ismerek. Ma itthon a legtöbb háztartás kétkeresős, egy fizetésből nem is nagyon tudnának megélni a családok. Nekem most 1,5 éves a lányom, kb minden hasonló korú kis haverja a játszótérről megy szeptemberben bölcsibe. Még rám néznek furán, hogy én itthon leszek vele 3 évig. Szerencsés vagyok, hogy ezt megtehetem.
Nem azt mondom, biztos létezik pár olyan is amit leírsz, de elvétve. Azok a nők lusták, és sikeresen fogtak maguknak egy palimadarat.
Nálunk sógor nője ilyen. Cirka 150 kiló nettó idiótaság. Egy értelmes mondat nem hagyja el a száját. Itt nem az a bajom, hogy iskolázatlan, de még a józan paraszti ész is teljesen hiányzik belőle. Két gyerekét már elvette tőle a gyámhatóság (előző f@szitól voltak). Dolgozni nem hajlandó, mert nehogy már ő! dolgozzon. Házimunkára sem hajlandó. De annyira sem, hogy ha sógor meló után hazaesik dö g fáradtan, legalább egy szendvicset odab@sszon elé. Mosogatni, mosni luxus, sógor csinálja azt is. Egész nap dö glik a tv előtt, meg tiktokra pakol zenére tátogós, agyon filterezett videót. Emellett manipulatív, sógornőm és párja kapcsolatát is fel akarta túrni és az enyémet is a férjemmel. Pl egyszer írt férjemnek, hogy egy idegen f@szi mellett látott egy kocsiban (a faterommal), vagy mikor egy másik f@szival látott a cukrázdában (öcsémmel beültem egy fagyira), hogy mekkora egy nagy k urv@ vagyok.
Illetve mikor megtudta, hogy nálunk én kezelem a pénzt itthon (könyvelő vagyok, szóval egyrészt szakmai ártalom, plusz férjem nem szeret a pénzügyekkel foglalkozni, leveszi a kártyájáról, ami neki kell a hónapban, aztán ideadja a kártyát) kiverte a hisztit, hogy mi az, hogy náluk nem ő kezeli nőként a pénzügyeket. Abba nem gondolt bele, hogy míg ő egy fillért nem tesz bele a kasszába, de minden sz@rra elkölti (ki tudja hanyadik koncert a hónapban, kajára meg nem futja), én azért kb annyit beleteszek, mint férjem.
Szerencsétlen sógoromat, aki amúgy meg egy jólelkű rendes srác, valahogy sikerült úgy agymosnia, hogy borzalmas. Teljesen elvadította a családjától, nem is tartja a kapcsolatot se az anyjával, se a báttyával (férjem), se a húgukkal.
Legutolsó infóm szerint valami lepukkant albiban laknak, napról napra tengődnek, sosincs pénz semmire, már mindent, amit lehetett eladtak maguk körül (telefon, tv, kocsi, stb), mindezt úgy, hogy sógor kb 800ezret keres havonta. Hogy mire megy el nálunk ennyi pénz, a jó ég sem tudja. Hitelük nincs, az albi sem több egy 80ezernél, a rezsi sem lehet olyan horribilis.
Főzni nem szoktak, szóval vagy rendelnek (kb heti 2x), vagy hideg kaján élnek. De hogy a többi pénzt mire élik fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!