Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állítsam meg őket?

Hogyan állítsam meg őket?

Figyelt kérdés

A testemre negatív megjegyzéseket tevő családtagjaimról beszélek.

16 éves lány vagyok, 169 cm magas, és 56 kg. Versenyszerűen vívok, ezzel azt akarom mondani, hogy egy kis fizikumom van.

A szüleim és a bátyám többszörösen, naponta tesznek fájdalmas megjegyzéseket rám, és arra, hogy mit egyek. Ez már több éve előjön nyáron, télen elhallgatnak (akkor több ruha van az emberen).

Már ez befolyásolja a napjaimat, mert én hiába szeretem úgymond önmagam, elbizonytalanító az ilyen. Egész gyermekkorom óta azt hallgatom, hogy vigyázni kell a súlyommal, mert túlsúlyos vagyok. Csak az tudja pontosan, milyen az ilyen, aki átélte.

Hozzá kell hogy tegyem, hogy ugyanezektől az emberekről mindent megkapok, jól tartanak engem, és szeretnek is.

Csak abbahagynák ezt.

Már sokszor mondtam nekik, hogy ez nekem nem esik jól, de csak azért is.

Ötletek, hogy hogy lehetne ezt a témát örökre elhallgattatni? Kezdem nagyon rosszul érezni magam.

(Aki pszichológust akar ajánlani: csak ne.)

2024. jún. 8. 22:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

169cm/ 56kg

Szerintem normális testalkat.

2024. jún. 8. 22:28
 2/12 anonim ***** válasza:
6%
Kollégium és ha nem tudod feldolgozni, hogy az embereknek véleménye vna rólad, akkor pszichológus, a felnőttek világa élve fel fog falni, ha ilyen madárlelkű maradsz
2024. jún. 8. 22:29
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Ignoráld a beszólásokat, beszólókat, - amikor nyilvánvaló, hogy a kedvenc műsoruk kezdődik elölről. Ha nincs közönség, idővel lemarad az előadás!
2024. jún. 8. 22:29
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Kérdezz rá, hogy miért mondják ezeket ! Mondd el, hogy neked rosszul esik.. Amúgy meg egyáltalán nem vagy kövér a magasság és súly alapján....
2024. jún. 8. 22:31
 5/12 Katona Dius ***** válasza:
85%

Pont jó súlyban vagy a magasságodhoz képest. Ezalá ne is nagyon menj.

Ha a családodnak ez túlsúlynak számít, nem tudsz mit tenni, legfeljebb azt mondod, neked így jó.

2024. jún. 9. 04:25
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Magyarázd el nekik, hogy az 56kg nagyon messze van a túlsúlytól.
2024. jún. 9. 09:46
 7/12 anonim ***** válasza:
85%

Jelen esetben tök egyértelmű, hogy nem veled van a baj, hanem ővelük. Ha aktívan sportolsz, a BMI indexed teljesen jó, akkor őnekik annyi jogalapjuk belevaúzni az életmódodba, mint macskát szarni.

Először mondd el nekik, hogy teljesen rendben vagy egészségileg, fizikummal stb. 19,61-es BMI az teljesen ideális. Nem a legalja, ami alatt kórosan sovány lennél, de messze van a normális érték tetejátő is, ami kb 71-72kg lenne. Azaz: ha 70 kilós lennél, akkor sem lennél még túlsúlyos.

A BMI szerint a magasságodhoz a középarányú ideális súly 62,1 kg, tehát bővel alatta vagy a normális közepesnek is. Úgyhogy javasold a családtagoknak, hogy foglalkozzanak a saját doélgukkal és keressenek fel egy szemészeti szakrendelést!

2024. jún. 9. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
92%

Te a normális BMI indexed alsó határához vagy közel.

A családod egyszerűen idióta.

2024. jún. 9. 11:05
 9/12 anonim ***** válasza:
41%

Ez azért történhet meg, mert fogalmuk sincs a vívás intenzitásáról.

Sokat kell "ugrálni", - támadó/védő manővereket alkalmazni, - amely kellően bemelegített ízületeket, megfelelő erőnlétet kíván. A technikai oldal része a rendkívül jó mozgáskoordináció és a gyorsaság, ill. reflex. Amíg annyira sötét agyilag a környezeted, hogy ez nem jut el az agyáig, addig nincs miről beszélni. Javasold nekik, hogy keressenek maguknak valamilyen sporttevékenységet - mások buta és érdemi cél nélküli piszkálása helyett, - de megteszi valami hobbi is, ami talán értelmet adhatna az életüknek, mert a jelek szerint csak érdemi célok nélkül vergődnek!

2024. jún. 9. 12:02
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Te nem 56 kilós vagy, hanem 53 és azért tesznek a szüleid is megjegyzéseket, mert nem eszel.

A fogyókúra rovatban nem egy- nem két kérdésed van, és mi, egészségesek látjuk, hogy étkezési zavarba megy már most a dolog.

Azoknál a kérdéseknél elég sokan leírtuk, hogy azért cs.sztetnek, mert nem eszel a korodnak, fizikai aktivitásodnak megfelelő mennyiségeket.

2024. jún. 10. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!