Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan önállósodjak?

Hogyan önállósodjak?

Figyelt kérdés

Röviden: 19f vagyok és nagymamámmal élek, mivel a anyám nem akart velem foglalkozni. Apámat soha nem ismertem, se rokoson se testvérek nincsenek, akikhez tudnék még fordulni. Jelenleg egyetemen tanulok és diákmelózok, illetve nagymamám támogat amivel csak tud. Eddig anyám is támogatott minket valamennyi pénzzel, de 1 hete ő is eltűnt a képből.

Alapjáraton nem sokat tudok az életről, mert eddig mindig mentem az árral és csináltam azt, amit mások mondtak, de most már nem ártana megtanulnom rendesen önállósodnom, szóval kérdezném, hogy mire kell odafigyelnem?

Magammal, házzal kapcsolatban mi az, amiket illendő csinálni?

Nagymamámat nem szeretném zaklatni jelenleg ilyen kérdésekkel, így is nagyon le van terhelve lelkileg.

máj. 14. 15:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Amíg nincs redszeres jövedelmed annyi, hogy mindent önállóan tudj fedezni nem nagyon fog menni. Addig dolgozz, okisodj, gyűjtsd a tapasztalatokat és a lóvét. Egy idő után azt fogod észrevenni, hogy már önálló vagy! 👍
máj. 15. 09:51
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

Írtak jókat, ezekből én különösen fontosnak tartom kiemelni, hogy legyen célod. Nem kell nagyon nagy, elég kicsi is, de általában ne úgy élj hogy csak élsz a világban. Meg lehet ezt tenni persze, de én azt látom, hogy az ilyen emberek ezt mindig

2. Ne félj nemet mondani ha nem akarsz valamit. Az irányítható emberek félnek német mondani, de ez nem a boldogsághoz vezető út.

A házzal kapcsolatban az állapotmegőrzés a legfontosabb. De ezt neked csak olyan mertekben kell ami nem viseli meg a pénztárcádat, mivel nem a te házad. Kisebb költségek a festés, polcok felrakása pl, kerites festés, szerelő hívás a bojler kitakaritasahoz hogy ne egye meg a rozsda és a vízkő, meg ilyenek.

Számlabefizetes már egyszerű, ügyfélszolgálaton kérj segítséget ha nem tudsz valamit. Bár ezt meg most gondolom nagyi intézi.

Apróság de pl mosás, a gép mindent megsinal neked csak be kell nyomod a gombot. Főzést egysuerűekkel kezd, ha nem.is fogod szeretni sok pénzt meg lehet spórolni ha magadra főzök, mintha gyorskajákat ennél mindig. Bár sok férfi szeret főzni, lehet hogy meg is szereted. Szóval muszály dolog is, meg a barátnők is örülnek ha jókat ehetnek.

máj. 15. 14:45
 13/16 anonim ***** válasza:
62%
Lemaradt egy mondat vége. Szóval a céltalan emberek mindig megbanják higy nem.voltak celtudatosabbak.
máj. 15. 14:47
 14/16 anonim ***** válasza:
91%
Az önállósodas lényegében az hogy saját döntéseket hozol, és nem szorulsz mindenben mások segítségére. Szerintem nem kell erőltetni, de odafigyelhetsz olyanokra már most hogy kisebb-nagyobb dolgokat már magad oldasz meg. Később ez kialakul magától, amikor már egyre nagyobb felelősséget mersz majd vállalni.
máj. 15. 15:58
 15/16 Senior Séf ***** válasza:
43%
Költözz a csajoddal albérletbe, majd ott megtanulod, mi az önállóság.
máj. 15. 16:13
 16/16 anonim ***** válasza:
83%
Igen, mondjuk ez is egy módja. Szerintem ha már főállásban fogsz dolgozni akkor érdemes lesz elköltöznöd. Addig felesleges ha kijössz nagyival. De ne halogasd 30 éves korodig.
máj. 15. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!