Miket örököltél már? és a családod?
16 éves létemre sajnos már több dolgot mint kellett volna :(
Anyukám nagyon korán meghalt, alig fél évvel a szülei (azaz mamáék) után. Mivel egyke volt így az ő, illetve a nagyszülők dolgait is én örököltem(mivel egyke vagyok).
Mivel 5 éves voltam amikor ez történt, apukám rendezte a dolgokat.
Anyukámtól örököltünk egy lakást.
Nagyszülőktől maradt egy családi ház, autó és motor.
Motoron kívül minden el lett adva. Ez elég sok pénzt jelentett.
Anyukámtól maradt lakást kiadtuk albérletbe, ebből azóta is folyamatosan van pénz.
Illetve annak a közelében lett véve egy újabb lakás, ami szépen fel lett újítva az évek során és ha minden jól megy, egyetem alatt és utána is, ott tudom elkezdeni az önálló életet.
De őszintén szólva jobban örülnék annak ha élnének, minthogy most van egy "saját" lakásom már....
Nagyszüleimtől skizofréniát, függőségre való hajlamot, szüleimtől idegbetegséget. Sajnos mindezt szarkazmus nélkül írom.
Anyagiak terén semmit és nem is nagyon fogok, a mi családunkban senki sem normális, mindenki otthon van egymagában, így ingatlant sem fogok örökölni.
Egy házat, egy házrészt, plusz egy házrészt, parányi semmit nem érő erdőrészeket.
Az első kettő elherdálva, semmit nem láttam belőle........
A mostani folyamatban, ezt nem engedem, így sem tudok sokat szakítani.
Semmit. Apám mindent a szent mostohaanyámra meg annak a fiára hagyott, én a gyereke kaptam a köteles részt, és ennyi.
Nem érdekel túlzottan, tudtam, hogy ez lesz a vége.
Anyukám örökölt egy telket vidéken papám után.
Pontosabban egy telek 1/2részét, másik része az unokatestvéréé. (500m2 összesen)
2018-ban becsülték 50ezer Ft-ra, nem értem hogy, nem is izgat.
Nekem apukám meghalt 3 éves koromban. ott nem örököltem semmit. Vagyis valamit de tuti, mert 18évesen kellett fizetnem illetéket. De elképzelésem sincs mire (12éve volt, 2500Ft)
Anyá még él, de kb pont semmilye nincs. Nevelőapám eladatta vele a gyerekkori házunkat 2021ben (akkor ért 68milliót), és vettek egy másikat nevelőapám nevére. Így onnan nem kell örökölnöm.
1 nagyszülőm él, vele 10 éve nem beszéltem, gyanítom örökölnöm onnan sem kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!