A szüleim egésznap fekszenek. Mihez kezdjek ezzel? Hogyan legyek más, mint ők?
15 éves korom óta elhanyagolnak, nem segítenek semmiben.. volt egy olyan hogy kiirattak az iskolából és a családsegítő felszólítására írattak vissza. 😐
Azt a "példát" látom tőlük hogy egésznap otthon vannak és nem csinálnak semmit.. 🤷 és én se csinálok semmit amikor ők így állnak hozzám de igyekszem változni.
Kérdezz meg szakértőt, lehet, hogy van jogod felősoktatásban is továbbtanulni. Azthiszem az ilyesmit lehetőleg hamar be kell jelenteni, a lehető leghamarabb, de amúgy nem hallottam kifejezett korlátról, szóval ha eddig nem jelentetted be, attól még nem biztos hogy kiestél a lehetőségből. A tartás elvileg megillett, ha észszerűen tudod vinni a tanulmányaidat. Azthiszem ez nem a nesze-semmi-fogd-meg-jól rokontartás, hanem valami komolyabb. Ki csak akkor bjhatnak a szülők, ha a dolog közvetlenül veszélyeztetné őket.
Igazából kellene valaki komolyabb szakember, akivel tudod tartani a kapcsolatot, esetleg a pályaválasztásban is segítene. Engem pl. a matematika a gimi után kezdet mélyebben érdekelni. Sok érdeklődése az embernek épp középiskla után érlelődik meg. Próbáld meg tartani a kapcsoaltot a családsegítővel, és az aottani jgásszal, pszichológussal, ügyintézőkkel. Ha van nálatok közkönyvtár, egy kicsit az is tud segíteni az érdeklődésed megtalálásában.
Köszi a válaszokat!
Az "egésznap fekszenek" nem azt jelenti hogy ne dolgoznának hanem azt hogy amire nem kötelezik őket azt nem teszik meg.. és azt látom hogy nincsen életük mert vagy a dolgukat végzik amit maguknak csináltak (apa dolgozik, anya a gyerekekkel van) vagy fekszenek otthon. 🙂 A családi program nekünk az ha elmegyünk a boltba, de barátaik sincsenek vagy valami hobbi. 🤷 És ezt nem tudom hova tenni..
"egésznap otthon vannak és nem csinálnak semmit" - kedves kérdező, ez egyszerűen nem igaz, ha dolgoznak.
A többi az ő dolguk, hadd pihenjenek vagy akármi.
Te a magad életével foglalkozz. Még rájuk vagy utalva, de szerencsére nem vagy hozzájuk kötve.
Értem a Kérdező "problémáját"!
Az a gond, hogy a kemény munka, takarítás, bevásárlás, napi főzés dolgok kimerítik a szülőket, és nem járnak nyaralni, kirándulni, étterembe, strandra,színházba stb. Sajnos nem mindenkinek "engedi" a pénztárca, de vannak ingyenes programok, vagy néha csak beszélgessetek, társasjáték vagy közös filmezés! Neked a minőségi idő lehet a szeretetnyelved, hisz számodra ez a fontos! 34/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!