A párom szerint csúnyán bántam a gyerekeivel, éheztettem őket és őt is megaláztam a mostani húzasommal. Szerintetek?
A párom kamasz gyerekei rengeteget vannak nálunk. Ezzel nincs semmi bajom, örülök, hogy jól érzik magukat, azt viszont be kell látnunk, hogy sokkal több költségünk van így, főleg élelmiszerek terén, mint nélkülük. A páromnak már többször szóltam, hogy adjon kevesebb, esetleg csak a megítélt gyerektartást az exének, ha úgyis nálunk vannak többet a gyerekek, de mintha meg sem hallotta volna a dolgot.
Mivel elméletileg külön kasszán vagyunk, de már inkább én fizetek a hónap második felében mindent, a legutóbbi felesleges megbeszélés után taktikát váltottam. Nagyjából Forintra kiszámoltam, hogy mi meddig elég, és hétvégére már nem vettem semmi kaját kenyéren kívül és mindenből annyi volt, ami éppen a hűtőben/kamrában volt. Az én gyermekeim most a szüleimnél voltak, tehát ők nem "éheztek".
A párom mélységesen felháborodott mikor megtudta ezt az egészet. Most mosolyszünet van és a gyerekeit is megkérte, hogy inkább maradjanak az anyjuknál. Szerinte ezzel megaláztam őt.
Tényleg ennyire nehéz belátnia a határait? Még most is inkább engem támad, ahelyett, hogy kicsit átszervezné az anyagi lehetőségeit.
Kérdező, maximálisan igazad van. Nem a te dolgod, hogy a saját pénzedből nasikát vegyél meg pizzát rendelj a párod gyerekeinek. A párod meg ne veled keménykedjen, hanem az exével legyen határozott. 360 ezret fizet a nőnek és heti 5 napot vannak nálatok? Plusz ahogy írják, vsz anyu veszi fel a családi pótlékot és a családi adókedvezményt is.
Nem is értem, hogy van pofája ehhez a pasinak. Ne tartsd el, ha nem változtat, dobd ki. Az meg, hogy akkor tönkretennéd…majd keres magának más gazdatestet.
#74 miről beszélsz?
Szólt többször a pasinak, hogy nem jó így. Egyébként meg főzött a gyerekeknek rendes kaját, volt kenyér, felvágott. Miért is kellene a saját pénzéből a párja 3 kamasz gyerekének jégkrémet, csokit, pizzát venni? Miközben apuka 360 ezret fizet gyerektartásra, és lényegében még őt is emiatt a felesége tartja el?
Nem ér annyit egy pöszi sem, hogy idegen kölyköket etess, pénzelj.
Szívesen!
Nem kezdtem engesztelő hadműveletbe, hanem próbáltuk megbeszélni ezt az egészet. Ahogy elkezdtük átrágni a havi költségeket, egyszerűen az jött le, hogy a pénzzel kapcsolatos ismeretei eltűntek, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. Nem tud különbséget tenni 20/200/2000/20000 között. A pénzeket felismeri, de az értékük eltűnik. Beszélgettünk és mikor a fizujára került szó, folyamatosan 500-5000Ft-ot mondogatott, hogy kb annyit kap és hasonlók. Nagyon ijesztő, főleg az, hogy szerinte továbbra is velem van a baj. A háziorvos tegnap annyit mondott, hogy SOS keressünk neurológust, mert ez akár egy kezdődő demencia is lehet, aminek az eddigi agyvérzései adhatják az alapját.
Bevásárolni az utóbbi 3 évben nem volt, mióta a mozgása bizonytalanabb, sokszor le kell ülnie, mert szédül. A jogosítványát is bevonták pont ezért.
Az exével is szeretnék majd beszélni, de most fontosabb az, hogy mielőbb megfelelő orvoshoz juthasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!