Milyen a kapcsolatod a gyereked apjának/anyjának kisebb gyerekeivel?
Kisebb gyerek alatt a te gyerekeidtől fiatalabb gyerekeket értem, akik a te gyerekednek mostoha vagy féltestvérei (az exed oldaláról).
Milyen kapcsolatod van velük? Szoktak hozzátok menni, vagy csak a te gyerekeid mennek az apjukhoz/anyjukhoz, és ott találkoznak velük?
Semmilyen, mivel semmi közöm hozzájuk.
A gyerekem az apjuknál találkozik velük. Hozzám miért is jönnének?
Én visszafelé tudom mondani. A párom volt feleségéékkel nekünk jó a kapcsolatunk, ő felel meg a kérdésnek (a gyereke apjának kisebb gyerekei), küldünk Karácsonykor kisebb meglepetést a kicsiknek (náluk is vannak), egyszer voltunk együtt Állatkertben, hogy megnézzék a kislányomat. Később jött a covid, de szívesen menne szerintem megnézni egymást megint.
De azért rutinszerűen nincs más "átjárás" a két család között, csak a nagy fiú láthatása.
Saját tapasztalatom nincs, de van egy kicsike féltestvérem, aki korban a gyerekem is lehetne. Anyukámnak elég jó kapcsolata van vele, néha vigyáz is rá, szerintem kicsit unokapótlék neki :) Kiköpött úgy néz ki, mint a bátyám kiskorában. A kicsi is nagyon szeret hozzá menni. Nálunk ilyen téren elég modern a család, minden családi eseményt együtt tartunk, gyakran együtt is nyaralunk.
A másik kérdésedre illő a férjem, aki szintén jó, bár nem olyan szoros kapcsolatban van az idősebb féltestvérei anyukájával. Családi eseményeken, vagy ha átmegy a testvéreihez szoktak találkozni, náluk is az a szokás, hogy gond nélkül együtt családi eseményeznek és ezen részt vesz anyósom, apósom, a férjem féltestvéreinek anyukája és az ő új férje. (Szerintem ők azért különlegesek ebből a szempontból, mert 60-as korosztály.)
Én így nőttem fel, középső gyerek vagyok a szituban. Apámnak 3 gyereke van 3 nőtől. Én is aludtam bátyámnál és az anyukájánál és bátyám is aludt nálunk.
A húgom jóval fiatalabb, többször vigyáznunk rá. Anyumat simán megkéri apám, hogy menjen el a gyerekért az iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!