A fiam azért lett ennyire sznob, mert Budapestre
költözött?
Figyelt kérdés
A fiam végzős budapesti egyetemista és a tanulmányai kezdete óta ott él. Mi vidéki kisvárosból származunk. A fiam az elmúlt évek alatt rengeteget változott és nem feltétlen jó irányba. Igazából már csak a nagyvárosi, csillogó élete érdekli. Az lett neki a fontos, hogy minél többet keressen és minél drágább ruhái, cuccai legyenek. Színházba, moziba, múzeumokba jár. A családjával egyre kevesebb időt tölt, talán még cikik is lettünk neki, amiért mi nem egy olyan elit életet élünk.
Nem baj, ha valaki nem felejti el, honnan jött. De neked az a bajod, hogy nem maradt ott, ahol laktok, ezért nem lehet állandóan a nyakán lógni. Nem sznobság és beképzeltség, hogyha nem tud hetente lerohangálni mondjuk Békéscsabáig.
ápr. 12. 21:06
12/60 anonim válasza:
Múzeumba, kiállításokra jár. Inkább örülj neki, hogy nem azt csinálja, mint nekem sok 20-as évei végefelé járó, 30-as elején lévő ismerőseim. Dolgoznak aztán hétvégente piácska, bulika stb. Mellesleg ez a pestiek lenézik a vidékieket: ez akkora kamu. Tudod kik azok, akik állandóan vidékeznek és azt hiszik, hogy különbbek a többinél? Pont a vidékről Pestre felszabadultak egy jelentős része. Pl. ilyen az egyik volt barátnőm is. Felszabadult Budapestre élősködni a pasija nyakán és azóta az vidékezik egyfeszt. A csaj amúhy semmit sem ért el az életében, irigy és azt hiszi ettől legalább több. Érdekes a született BP-i pasim pl. fullra nem nézte le azt aki vidéki. Sőt, Szegedért odáig volt, örült, h miattam újra sokat lehet ott.
ápr. 12. 21:19
13/60 anonim válasza:
Fiatal még, hadd élje az életét.
Szerintem az ijeszt meg téged, hogy kezd önállósodni, felnőni és nehéz kicsit elszakadnod tőle. A drága holmikról meg az a véleményem, hogy ha megdolgozik érte, azt vesz amit akar.
Azt meg végképp nem értem, miért baj, ha mozizni, múzeumozni van oda. Nem drogozik, de most úgy mondtad :) Vagy arra érted, hogy drága? Én azt gondolom, hogy a haverozás, kikapcsolódás, nem csak abból áll ki, hogy elmegy az ember sütizni, meg fesztiválozni.
ápr. 12. 21:46
14/60 anonim válasza:
Én inkább meglepődök azon hogy nem büszke vagy rá. Semmi kivetnivalót nem találok abban amit írtál.
Gondolom hiányzik ezért van benned ellenérzés.
ápr. 12. 21:50
15/60 anonim válasza:
neked az a bajod hogy müvelödik,szorakozik,saját pénzéböl vesz magának ruhákat ,vagy bármi mást? ės szeretne sok pénzt keresni és jol élni ? nem vagy te egy kicsit írigy a sajåt gyerekedre?
ápr. 12. 21:51
16/60 anonim válasza:
Az miért baj, ha a minél minőségibb életre hajt, aminek sajnos a minél magasabb fizetés is a feltétele? Ráadásul ez esélyesen előléptetéssel is jár, az ambíciózusság szintén nem egy hátrányos tulajdonság.
Azt meg végképp nem értem, miért probléma, hogy művelődik, kultúrprogramokra jár. Nem hullára berúgni, drogozni megy el minden hétvégén basszus.
ápr. 12. 22:37
17/60 anonim válasza:
9-10-zel egyetértek. Budapesti születésű vagyok, életem nagy részében ott is éltem, pár éve nem, de azóta él ez a legenda. Egyrészt “a pestiek” nem egy homogén társaság, eleve területileg-szociológiailag iszonyú eltérések vannak, másrészt ugyanolyan emberek élnek ott, mint máshol. Mondhatnám, hogy a vidékiek meg mind lenézik “a pestieket”, akik szerintük elhetetlenek, ügyetlenek, minden rossz forrása stb. De nem mindenki ilyen vagy olyan.
A gyereked változik, más ingerek érik stb. Nem “a város rontja el”. Utazz te is többet oda, fedezz fel érdekes programokat!
ápr. 12. 23:19
18/60 anonim válasza:
ez lesz, ha valaki rossz társaságba keveredik. múzeumba meg színházba kezd járni
ápr. 12. 23:33
19/60 A kérdező kommentje:
Soha nem azt látta itthon, hogy a rongyrázás az érték, vagy attól lesz különb valaki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!