Családon belül, hogy lehet könnyebben megbírkózni az ilyen gondolatokkal?
3 éve szültem egy borzalmasan traumatizáló szülésem volt, utána pszichológushoz is jártam hosszú ideig, hogy fel tudjam dolgozni. Amit úgy éreztem, hogy sikerült.
Addig míg a sógornőm terhes nem lett. Minden borzasztó érzés újra előjött. Minden hülye érzés kavarog bennem. El is kerülöm őt, mert egyszerűen csak a rossz érzések tömkelege jön. És hamarosan szülni fog. Nem akarok bunkó lenni, de már most kikészülök az egésztől.
Újra fogok menni a pszichológusomhoz, de csak 2 hónap múlva tud fogadni.
És addig úgy érzem, hogy bele őrülök ebbe.
Elöször is beszélj nyíltan (esetleg telefonon, ha másként nem megy) a sógornöddel, hogy miért kerülöd, sok sértödést meg lehet elözni ezzel.
Másodszor gondold végig, a terápia során mi segített és próbáld újra elöhozni azokat a pillanatokat.
Harmadszor sok embernek segít, ha leírja a negatív gondolatait újra meg újra, amíg "kiírja magából", a feszültség csökken valamennyire.
Negyedszer a pszichológusodat hívd fel újra, és kérj töle egyetlenegy idöpontot "azonnalra", amivel "meg tud fogni", hogy ne ess bele teljesen a régi traumahelyzetbe
Nem tudom, mi lehet ennyire traumatikus a szülésben, pedig kétszer szültem és abból az első nagyon durva volt.
De egyszerű, mondd meg neki, hogy ne haragudj, Juli, nem veled akarok bunkó lemni, örülök a terhességednek, csak valamiért engem traumatizált az enyém, járok is vele pszichológushoz, ne vedd magadra. Ennyi.
Sajnos nem tud fogadni azonnal, pedig ahogy éreztem, hogy kezd rosszabb lenni rögtön felkerestem. De annyira tele van, ha esetleg lesz időpont felszabadulás akkor ír.
Mind a ketten majdnem ott maradtunk, koraszülés, 240-es vérnyomás, rosszullét, bunkó és lekezelő orvos. Röviden.
5-ös: elolvastad a kérdést? Mert ha igen, akkor nem fogod fel, amit a kérdezö írt.
A szülés UTÁN már volt terápiában szakembernél, MOST IS megkereste, csak egyelöre nem kapott idöpontot!
Másrészt ha te lettél volna olyan helyzetben, ami traumatizált, akkor tudnád, hogy egy hasonló helyzet, akár egy kép vagy mondat is elöhozhatja a traumatikus élményeket.
Komolyan örülök, hogy a rossz élmények ellenére sem érzed rosszul magad és nem traumatizált semmi.
A kérdés rólam szólt, engem traumatizált minden. És ahogy írtam is, hosszú ideig jártam pszichológushoz. Azt hittem, hogy helyre jött de mivel közeli családtag lett várandós és szülni fog minden rossz érzés előjött és kezd elhatalmasodni rajtam. A pszichológusom pedig nem tud fogadni még egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!