Én reagálom túl? Kicsit rosszul esett.
Tegnap voltunk párom testvérééknél vendégségben. Én és a sógornőm gluténérzékenyek vagyunk, így mentes sütit sütöttem. Vittem nekik kóstolót, mert így mentesen is nagyon jól sikerült a süti. Mondtam nekik hogy gluténmentes hogy sógornőm is tudjon enni belőle. A sógornőm lánya így már fintorgott rá, majd mikor megkóstolta, kicsit "flegmán" mondta hogy ez gluténmentes. Megjegyzem, a kutya nem tudná megmondani hogy ez gluténmentes és nem rendes lisztes. Kicsit rosszul esett, de párom letudja annyival hogy "gyerek"( 12 éves), és ha nem mondtuk volna meg hogy gm-mentes, evett volna rendesen belőle.
Eléggé érdekesen nevelik a kislányt, volt már néhány dolga amin kerekedett a szemem, mert engem nem így neveltek, de lehet az én időmben más volt a szokás, 35+ leszek idén. Szerintetek csak én reagáltam túl?
1. Nem ízlett neki, nagy dolog. Másoknak meg igen. Ez van.
2. Jó, fintorgott, lehet nem szép dolog de nem mindenki tudja szabalyozni a pofáját ha nem ízlik neki valami. Pl rajtam is egyből látszik.
3. 12 éves, te meg elvileg felnőtt, lépj tovább.
4. A csettintes gáz, de az anyja baja nem a tied.
5. Miért nem lehet megtartani azt a poharat ha az a kedvence? Nekem is van egy bögrém, abból szeretem inni legjobban a kávét. Miért kell ebből is hisztit csinálnod?
6. Szerinted a fintorgas bunkó dolog de bele enni más kajajaba nem az? Én se adnék az akármilyen rokon nőjének a kajambol, szedjen magának. Ha meg csak cukkoljatok vele mert ez milyen poén az irtó gáz. Ismétlem, elvileg te felnőtt vagy....
"Egyáltalán nem rühellem. Csak kicsit rosszul esett ennyi." - ehhez képest fél napja itt vered magad a gyakorin és kötsz bele a kislányba a lehető legváltozatosabb módokon. Nem csodálkozom, ha fintorog rád meg a sütidre. A gyerek nem h.lye, érzi ha valaki nem szereti, így vélhetően ő sem komál téged.
Az meg, hogy "cukkoljátok" a kajájával, téged minősít. És nem pozitívan.
"pedig őszinték vagyunk egymással, simán megmondjuk ha nem ízlik valami."
Aha, gondolom, mennyire őszinte veled mindenki... :D
Ez a mentes-téma ugyanaz, mint a húsos ételek vegán verziója. Múltkor barátnőm vegán "pulled porkot" csinált, állította, hogy ugyanolyan, mint az igazi. Nem, közelében sem volt, bbq szósszal nyakon öntött jackfruit volt.
Ugyanígy lehet érezni a mentes vackaidon is, hogy nem "rendes" sütemény, de nyilván a semminél jobb, viszont egy 12 éves kiskamasz nem fog érte rajongani és nem fogja figyelmességnek venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!