Ha van egy ügyvéd által írt levelem melyben az exem leíratta hogy nem ő a biológia apa akkor ezután mehet újra ügyvédhez hogy kérje a láthatást?
Tisztában vagyok azzal hogy gyermekről csak úgy nem lehet lemondani viszont az exem elment ügyvédhez és leíratta hogy nem ő a biológia apa illetve hogy nem tehetem őt ki apaság származási pernek és hogy nem lehet gyermek tartásdíj iránti igényem sem. Az is benne van a levélben hogy az exemnek semmi köze a gyermekhez és hogy a megszületésétől fogva sem lesz az ő gyermeke illetve hogy lemondott ezáltal végleg különváltunk egymásttól.
Most viszont ügyvédhez akar menni újra mert látni akarja a gyereket. Megteheti? Én mit tehetek ez ellen?
"és leíratta hogy nem ő a biológia apa illetve hogy nem tehetem őt ki apaság származási pernek és hogy nem lehet gyermek tartásdíj iránti igényem sem"
Ilyen nincs. Itt valaki hazudik.
Az exed kérheti az apaság megállapítását a bíróságon, neked akkor azonnal döntened kell, hogy
1. Kijátszod-e a levelet itt ütőkártyaként, hogy tisztelt bíróság, ez az ember már eldöntötte, hogy nem az apja a gyereknek. Kérdezz meg egy ügyvédet, hogy ez esetben a bíróság elrendel-e DNS tesztet. (Szerintem igen, de nem vagyok ügyvéd.)
2. Megvárod, hogy hivatalosan is kiderüljön, hogy ő az apa, majd ekkor szeded elő a levelet, és megpróbálod rábírni a bíróságot arra, hogy az apai jogait nyirbálják meg.
Mindenesetre már most jól gondold át, hogy mit akarsz. Ha jól keres, akkor azért a tartásdíj nem jön rosszul neked. Ezt abból a szempontból is nézd meg, hogy ez nem neked jár(na), hanem a gyereknek. Szép dolog az önállóság, de amikor arról van szó, hogy a gyerek az anyagiak miatt nem mehet nyári táborba, az nagyon tud fájni.
Plusz azt is vedd figyelembe, hogy a láthatás például soha nem kötelessége a külön élő szülőnek, hanem joga. Ez lehet jó dolog is a szempontodból, ha ráun a gyerekre és a gyerek sem szereti őt, akkor ugye az pozitívum, ha nem kell az apjához mennie. De lehet negatívum is, ha direkt köcsög, megígéri a gyereknek, hogy hétvégén moziba mennek, de mindig lemondja - Na ez nagy csalódás. Plusz te sem számolhatsz soha azzal, hogy van egy szabad délutánod.
És hát apaként elképzelhető, hogy a bíróság azt ítéli meg neki, hogy pl. az iskolaválsztásba is beleszólhasson, vagy ha költözni akarsz.
Én javaslom mindenképp, hogy menj el egy ügyvédhez és zongorázzátok végig a lehetőségeket, hogy teljesen képben legyél. Ugyanis te is dönthetsz úgy, hogy kérelmezed az apaság megállapítását, teljesen mindegy, hogy mi áll abban a levélben. És dönteni úgy érdemes, hogy tisztában vagy a következményekkel.
Konzultálj ügyvéddel minél hamarabb, talán a családsegítő biztosít ingyenes konzultációs lehetőséget.
Kedves 33 gratulálok neked hogy az írásomból ezt szűrted le csak mert nem írtam le hogy az ex e az apa
Jó nagy paraszt lehetsz
Segítséget vártam. Van akitől meg is kaptam de van aki csak megreked egy ponton és azon csámcsog. Hát jó étvágyat
Na pacsi
Kerdezo!
Ha az exed a biológiai apa, joga van apasagi pert inditania, mindegy milyen levelet írt. Ha nem ő a biológiai apa, akkor nincs joga. Ennyi a történet lenyege
Perszehogy nem ő az apa. Bár mindjárt ideírja a csaj, hogy ez szövegértési probléma, mi vagyunk a debilek és eleve mi közünk hozzá!? De a lényeges infók kimaradnak. Márpedig:
A biológiai apa az, akiről a kérdés szól? Alias: félredugtál?
Tudod biztosítani a gyereknek a boldog gyerekkort?
Tudod fizetni az iskoláit?
El fogod tudni látni az emocionális és testi nevelést?
Ahelyett, hogy itt pinnáskodsz, ezekre gondolj és válaszolj nyíltan ahelyett, hogy itt sugallod a gondolandó 'tényeket'. És még hogy az abortusz gáz!!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!