Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarnak olyan sokan...

Miért akarnak olyan sokan idétlen nevet adni a gyereknek? Ahogy észrevettem az a trendi hogy minél ritkább, minél "külföldibb" nevet adjunk neki.

Figyelt kérdés
Nem csak a cigányokra gondolok,a környezetemben is van pár magyar kisgyerek akik Dzsesszika,vagy Renátó vagy Alexander. Ezektől feláll a szőr a hátamon!
2010. okt. 25. 19:22
1 2 3 4 5
 41/48 Decoy ***** válasza:
67%
az enyémnek Weasly Vajk Ámádeúsz Bétóven Csörcsil lesz a neve
2010. okt. 25. 21:06
 42/48 anonim ***** válasza:
36%

Nem csak külföldi nevekkel szívhatnak a gyerekek.

Én gyűlölöm a nevemet, pedig nem amerikai, stb...maximum azért jó, mert rajtam kívül kb 2 embert ismerek, akt így hívnak [de személyesen egyiket sem..]

Azért adnak a szülők a gyerekeknek ilyen neveket mert azt hiszik, hogy ezzel majd kítűnnek, nem lesznek átlagosak, közben minden 2 gyerek külföldi névvel fog rohangálni 10 év múlva.

Olyan, mint mikor 2 nevet adnak a gyereknek, mert hű, majd ú egyedi lesz vele. Hát...most már rengeteg embernek van 2 neve :D

De az is lehet, hogy azért van a gyereknek külföldi neve, mert mikor született külföldön laknak. Én ismerek egy Electra Claire Horvat nevű lányt, aki Ausztráliában született, és születése után kb 2 évvel költöztek vissza, ezért kapott a lány angol nevet.

2010. okt. 25. 22:14
 43/48 anonim ***** válasza:
59%

En hagyomanyos, es foleg a bibliai eredetu nevekert vagyok oda. Egyeltalan nem tetszenek a kulonleges nevek. Nekem az jon le belole, h a gyerek szuleinek valami beutese van.

Az en fiam Jozsef lett, de a Pal nev is nagyon tetszik. Ha lanyom lett volna, mamam utan Erzsebetnek neveztem volna el.

2010. okt. 25. 22:25
 44/48 anonim ***** válasza:
87%

A magyar helyesírással kiejtés szerint leírt külföldi nevek szerintem is nagyon gázos asszociációkat keltenek.

Viszont azzal nem értek egyet, hogy sznobság különleges nevet adni egy gyereknek.

Engem Katalinnak hívnak, a korosztályomban ennél talán csak Andreából van több. Gyerekkoromban simán előfordult, hogy öt kislány ült egymás mellett a hintán a táborban, bemutatkoztunk egymásnak, három katalin volt és két andrea vagy fordítva... esetleg még négy zsuzsa...

És még egy tucat vezetéknevem is van hozzá, annyira tucat, hogy ide is írhatnám, nem árulnám el vele a személyazonosságomat, a telefonkönyvben több oldal van belőle, az egyetemen a page up billentyűvel keresgélnek az azonos nevűek közt, hivatalos ügyintézésnél, orvosnál vagy bárhol, ahol valamiféle adatbázisban keresnek vagy oda vezetnek be, már teljesen automatikusan mondom a születési dátumomat és az anyám nevét is a nevem után, mert mindig, mindig rákérdeznek - és még külföldi munkavállalásnál is kerültem olyan helyzetbe, hogy a második munkanapomon felhívttak, hogy ejnye-ejnye, ebben az országban csak egy szakmai gyakorlatot lehet külföldieknek végezni mi volt ez a 2007-es epizód...? (Mondtam, írja be a Fb keresőjébe a nevem és megkapja a választ...).

Soha az életben nem volt meg az az élményem, hogy a nevem valami saját dolog, ami személyesen engem jelöl, ugyan olyan mintha azt mondanák hogy "szőke harmadikos kislány" vagy valami hasonló.

Anyám meg majd' elsírja magát, ha elpanaszolom neki, mert ő csak nem szerette a saját különlegesebbik nevét és azért adott nekem ilyen mezeit, hogy nehogy csúfolás tárgya legyen. Hát ez legalább bejött.

Ha a páromnak valami kicsit egyedibb neve lesz, akkor én is szívesen adok majd valami szép és egyszerű nevet a gyermekeimnek, de ha egy másik Szabóval/Kováccsal/Tóthtal hoz össze az élet, akkor biztosan adok neki két nevet, egy hétköznapit és egy nagyon különlegeset, amiből nagyon valószínűtlen, hogy még egy előforduljon az ismerősei közt...

Nem, nem Dzsenifer lesz és nem is Vilhelmina :)

2010. okt. 25. 22:46
 45/48 anonim ***** válasza:
100%

én egyedi, de nem külföldi magyarosított nevet fogok választani, méghozzá olyat, ami ritka. ki nem állhatom azokat a neveket, amiket túl gyakran hallok, nekem unalmasak. én pl Luca vagyok, régen szerettem, de már ki nem állhatom, mert lassan tele van velük az ország. nem gondolom, hogy ettől lesz különleges valaki, egyzserűen csak nem bírom azt a fajta csordaszellemet, hogy az a jó, ami jó átlagos. ennyi erővel mondhatnám azt, hogy aki hétköznapi nevet ad a gyerekének, az egy buta paraszt, elvégre ha a különleges vagy szokatlanabb nevet választók feltűnési viszketegségben szenvednek, akkor a másik ostoba sztereotípia is ugyanolyan jó.

nem adok olyan nevet, ami nem tetszik. és ha az, ami tetszik nem hétköznapi, hát az sem érdekel. sok különleges nevű embert ismerek, akik büszkén viselik a keresztnevüket. ráadásul a legkisebb prblémám is nagyobb annál, mint hogy azon acsarkodjak, hogy más hogy nevezi a gyerekét.

2010. okt. 26. 00:18
 46/48 anonim ***** válasza:
86%
Amikor én megszülettem, még a Fanni is különleges volt a sok kati, kriszti, zsuzsi, niki és andi között...minden suliban legalább 3 ilyen nevű osztálytársam volt, de a fannival megkérdezték, hogy ok, h ez a becenevem, de mi az igazi...aztán később egyre több fanni lett, és most a sok lili, fanni, hanna, kincső, csenge között elvesznek az andreák, esetleg zsuzsannák.minden korszaknak megvan a kedvenc neve, ami pár év múlva már ritkaság lesz, aztán újra felfedezik...egyébként kaásból legalább 10 Gábort fel tudok sorolni 20 és 40 év között az ismerőseim között, de 15 év alatt egyet sem tudok mutatni...évekig a legnépszerűbb név volt, most meg ritkaság
2010. okt. 26. 00:34
 47/48 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem mindenki adjon olyan nevet a gyerekének ami tetszik nekiNemértem miért kell leszólni másokat mert nem Tamásnak meg Józsinak hívják!Szerinted attól rossz szülők lesznek ha pl:Dzsenifernek hívják a gyereküket?
2010. okt. 26. 06:47
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

utolsóelőtti: Nekem 3 osztálytársamat is Gábornak hívják [13 évesek] xD

Szóval szerintem ennyit erről, hogy nem annyira divatos.

2010. okt. 26. 13:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!